Tarladan Hisseli Arsalaya Nasıl İmar Alırım

Soru

Merhaba; Tekirdağ / Çorlu?da toplamı 8923 metre kare olan bir tarlanın noter huzurunda krokilendirilerek hisselendirilmiş olan hisseli bir arsa satın aldım. Arsamın brütü 240 metre kare olup hissedarlar tarafından kroki üzerinde gösterilmiş olan tarlanın tam ortasından çizilmiş bir yol için hissemden 39 metre karesi yola ayrılmış. Tarla üzerinde 38 hisse mevcut. Tarla 1979 tarihinde hisselere ayrılmış. Ben arsamı 2016 da aldım. Belediye?ye ve Tapu Kadastro Müdürlüğüne yaptığım başvurularda kendime ait hisseli alanımın haritacı tarafından ölçülmesini istediğimde tarla olması sebebiyle hisseli alanın ölçülmesinin yasal olmadığı bildirildi. Ayrıca hissem üzerinde bir ev yaptırmak istersem bununda kaçak yapı olacağı belirtildi. Ev yaptırabilmem için bütün hissedarların bir araya gelip parselasyon yaptırması gerektiği belirtildi. 1979 tarihinde hisselendirilerek satılmış ve sahiplerinin nerede olduğunu bilmediğim durumu göz önüne alındığında parselasyon için hissedarları bir araya getirmek mümkün görünmüyor. Bu durum için Belediyeden bir yetkili parselleme işlemini tüm parselleme bedeli ödeyerek kendimin yapabileceğini belirtti ve fiyat aldığımda bütçemi aşan bir meblağ olarak 2016 yılında 8 bin TL masraf belirtildi. Arazi üzerinde yapılmış yapılar mevcut ve belediye bu yapıların kaçak olduğunu belirtti. Hissedarların kroki üzerinde çizmiş oldukları arazinin ortasından geçmesi planlanan yol ise belediye tarafından dikkate alınmayıp arazinin ön ve arkasından sokak yolu olarak yapılmış dolayısı ile, ortadaki hissedarlar tarafından belirlenen yola ihtiyaç kalmamış olup kendime düşen hissede arsamın önünden belediye yol payını aldığına göre ortadan geçmesi gereken yolda arsama hisse düşüyor. Tüm bu durumlar göz önüne alındığında arsama yasal süreçlere aykırı düşmeden nasıl ev yaptırabilirim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 14:14 Gökhan Urhan 2417 Kişi okudu

imar barışı güncelleme nasıl olacak

Soru

iyi günler şimdi efendim 4katlı bir yapıda bir işyeri ve bir dairemiz var diğer iki daire başkasına ait kendi yerlerimiz için yapı kayıt belgesine başvurucaz e devlette sıklarda yapının tamamına basvurduğumuzda metre kare olarak toplam alan ne giricez

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 13:08 coşgun demirel 725 Kişi okudu

Sarı Alanda Ev Ruhsatı Almak

Soru

Merhaba, Dedemize ait olduğunu bildiğimiz Balıkesir ili Gönen ilçesine bağlı bir köydeki1.200 m2 lik tarlamız üstüne 30 yıl önce 120 m2 lik dubleks bir ev yaptırdık. Evimizin su ve elektrik faturalarını yıllardır ödemekteyiz. Ev köyde olduğu için ruhsat projesine başvurma ihtiyacı olmayacağını düşünmüştük. İmar affı çıkınca başvuru yapabiliriz diye düşündük. Ancak buy vesile ile öğrendik ki aslında bu tarlanın kayıdı yok ve Sarı Alani olarak gözüküyor. Öncelikle sarı alanı tapulu arsamız olarak satın almak istiyoruz, akabinde de imar affına başvurarak üstündeki evi ruhsatlandırmayı isteriz. Nasıl bir başvuru yöntemi izlemeliyiz? Yıllardır su ve elektrik faturasını ödemiş olmamız bize bir hak verir mi? İmar affından yaralanabilir miyiz?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 12:07 Deniz Abamor 8304 Kişi okudu

İMAR BARIŞI HAKKINDA ÇATI KATI

Soru

Merhaba,Çatı Katı İçin Başvurdum,Mesaj Geldi Başvurunuz Başarılı Bir Şekilde Onaylanmıştır diye,Sorum 31.12.2017 Tarihine Kadar Parayı Yatırmam Gerekiyor,Ben O Tarihe Kadar Bekleyip Parayı Yatırdıkdan Sonra Çatımı Yapmaya Başlayabilirmiyim,Yani parayı yatırdıktan sonra bir süresi varmı bitimi için

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 11:48 ALPER ATEŞ 1980 Kişi okudu

Emekli faizsiz konut kredisi

Soru

Emeklilere faizsiz konut kredisi verileceği doğru mu? Doğru ise ne zaman ve nerede verilecek? İlginiz için teşekkür ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 09:54 Emine Özcan 846 Kişi okudu

şu anki durumda ev alınır mı ?

Soru

İyi günler diliyorum öncelikle , İstanbul esenyurt , örnek mah.Agena park evlerinden oturmak amaçlı şu an ev almak mantıklı mı?Yoksa biraz kredilerin düşmesi beklenilmeli ...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 09:50 Fatma Benli 2213 Kişi okudu

Ev kredimi ödüyorum ihtiyaç kredilerimi ödeyemiyorum

Soru

Ev kredimi ödüyorum ama başka bankalarda ihtiyaç kredilerimi ödeyemiyorum evimi satışa çıkarırlarmi Birde evi tapuda başka birinin üzerine devretsem borcu ben ödesem diğer bankalar evimi sattirirlarmi

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2018 | 00:11 Cem elmaci 1267 Kişi okudu

Yeni aldığım evde oturanlarla ilgili sorum

Soru

Merhabalar aldığım evde ki kiracıya ihtar cektim adam eylülde cıkarım kira ödemem dedi buda suana kadar 3 aylık borç yaptı. Bizde kabul ettik çıksın dıye. Zaten kabuletmezseniz 1-2 yıl davalarla uğrastırırım sizi evden de çıkmam dedi. Mecbur kabulettık. Fakat bugun öğrendim adam kasım - aralık cıkacağım dıyor şimdide Yurtdışına yerleşecekmiş ailecek. Ben davafa acsam icrayafa versem adam gidiyo ne yspabilirim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Ağustos 2018 | 23:06 Enru tok 874 Kişi okudu

1'inci derece sit alanından konut almak risklimidir.

Soru

Sayın Kireşçi, tek parsel içinde 5 adet konutun bir tanesini almak için girişimde bulundum.Eksper raporunda konutun yapı kullanım belgesinin olduğu, fakat 1'inci derece sit alanında olduğu tarafıma bildirildi.bu konutu almak benim için risk teşkil edermi. teşekkür ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Ağustos 2018 | 20:29 mert taş 1186 Kişi okudu

konut kredileri hk. sizce

Soru

konut kredilerinin 0.95 e düşeceğin söyleniyor bu genel olarak bütün dairelerde uygulanır mı sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Ağustos 2018 | 17:58 Barış Gül 1054 Kişi okudu