müteahhit
müteahhit 2016 kat karsılıgı arsamı verdım sımdı daıremı satmak ıstıyorum müteahhit tapu satıs bedelı olarak 0 yazdı ben daıremı satıgım zaman vergı vercekmıgım tsk
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
müteahhit 2016 kat karsılıgı arsamı verdım sımdı daıremı satmak ıstıyorum müteahhit tapu satıs bedelı olarak 0 yazdı ben daıremı satıgım zaman vergı vercekmıgım tsk
İyi günler Tebernüş bey 2 ay önce daire aldım işlerimden dolayı aceleye getirdim aracıda tanıdık olduğu için hiç detaya girmedim.efendim evi aldık fakat içinde kiracı var ve kiracı çıkmayacağını söylüyor bizde kendisine tam 2 ay mühlet verdik yine zorluk çıkarıyor bu arada kiracının depozitosu eski ev sahibi tarafından verilmiş ve tam 3 kira olacak kirada vermiyor ayrıca kira kontratını 2014 yılında yapmış vd 1 yıllık yapmış dahada yenilememişler ben bu durumda nasıl çıkartabilirim bilgilendirirmisiniz
Merhaba İzmir/Çiğli Katipçelebi Üniversitesi civarlarda yeni konut projeleri mevcut. Yatırım amaçlı olarak bu bölgeyi tavsiye eder misiniz? Yoksa merkezden çok mu uzakta kalıyor? Bütçemiz maksimum 200.000 TL , krediyle alıp kiraya vermek istiyoruz. Teşekkürler.
Tebernüş bey 2 ay önce daire aldım işlerimden dolayı aceleye getirdim aracıda tanıdık olduğu için hiç detaya girmedim.efendim evi aldık fakat içinde kiracı var ve kiracı çıkmayacağını söylüyor bizde kendisine tam 2 ay mühlet verdik yine zorluk çıkarıyor bu arada kiracının depozitosu eski ev sahibi tarafından verilmiş ve tam 3 kira olacak kirada vermiyor ayrıca kira kontratını 2014 yılında yapmış vd 1 yıllık yapmış dahada yenilememişler ben bu durumda nasıl çıkartabilirim bilgilendirirmisiniz
Tebernüş Abi Aşağı Yukarı Hergün Emlakkulisi ve bu sitenizi düzenli olarak ziyaret ediyorum genelde İstanbul da konut Ve kira çarpanı soruları sorulmakta olduğunu görüyorum anladığım kadarıyla kira çarpanı sizin hesabınıza göre 150-200 arası istanbulda ancak malesef İstanbulda ortalama kira çarpanları 250-400 arası yaptığım analiz İle şunu söyleyebilirim kendi çapımda ticaretten artırdığım birikimlerimi emlak piyasasında değerlendiriyorum arsa Ve arazi fiyatları sizin söylediğiniz gibi 5-10 yıl sonraki fiyatlardan şişik bir şekilde satılmaya devam ediyor insanlar konut yatırımı yapacak ise Bursa bölgesini iyi değerlendirmeli ciddi bir sanayi ve üniversite şehrinde 150-200 kira çarpanlı konut alınabilir ve yıllık nüfus artımı olan bir ildir ve Her yıl konut fiyatları azımsanmayacak şekilde artmaktadır Nilüfer ilçesinin her yıl nüfus artış oranı Türkiye'de bir çok ilden fazladır illa İstanbulda fiyatlar artıyor diye bir durum yoktur bir çok ciddi sanayi kuruluşu şimdiden bursaya kurulacak olan Teknosab organize sanayide yerini ayırmıştır en az 2023 yılına kadar %35 nüfus artışı beklenmektedir
Merhaba. Dedemin vefatından dolayı kalan gayrimenkullerin intikal işlemleri sırasında mirasçılar arasında bir takım huzursuzluklar çıktı. Veraset ilamı ise bunlardan birinde. Ben veraset ilamının bir kopyasını temin edip kendi payıma düşen kısmı intikal edebilir miyim ? Yada noterden mirasçı olarak kendi adıma ikinci bir veraset ilamı çıkartabilir miyim ? Diyelim ki bu yollar ile intikal işlemi yapamadım, iki sene içerisinde intikal işlemi yapılmayan mirasa konu gayrimenkullerin intikalini tapu müdürlükleri mirasçı adına yaptığına dair yazı okudum. Bu şekilde iki sene beklediğim de, zaman haricinde bir kaybım ya da yükümlülüğüm ne olabilir ? Teşekkür eder, yardımlarınızı beklerim.
Merhaba iyi çalışmalar . Herkes yatırım amaçlı sormuş ben ise kalıcı ve yaşanabilirlik açısından sormak istiyorum . İstanbul dan çorlu ya da Çerkezköy tarafına göç etmek istiyorum . İstanbula oranla ev fiyatları dusuk ve iş imkanı da mevcut diye biliyorum sizce bu tercih ne kadar doğru olur . Oradan bir ev almayı ve hayatımın geri kalanını orada geçirmeyi dusunmekteyim .
tarla adına kayıtlı olan kişiden önce tek kızı bir oğlan doğurduktan sonra ölüyor. Damadı ikinci kez evleniyor.Bu evlilikten 4 çocuk sahibi oluyor. Tarla sahibi kızı öldükten 5 yıl sonra ölüyor. İleri ki yıllarda damatta ölüyor. Bu tarla da ilk evlilikten olan çocuk diğer kardeşlerinin bir hakkı bulunmadığını iddia ediyor. ikinci evlilikten olan çocukların miras payı nedir?
Merhaba ben bir daire almak için bir emlak ofisine başvurdum alım satım söZleşmesiylen birlikte bana 10 bin tl senet imzalattırdılar senetin amacı alım satım yapılınca emlakçı komisyonuna tedbir amaçlı olduğunu söylediler kredim onaylanmadı emlakçı bu seneti ödememi istiyor ne yapmalıyım veya nereye başvurmalıyım.
350 bın lıralık satıgım daırenın vergısı ne kadar oluyor