apartman yonetimine dilekçe

Soru

merhabalar ben çalıştığımız firmada ruhsat başvurusu için ikamet ettiğimiz ofiste kiracı ve ofis olduğuna dair şişli belediyesine dilekce yazıcaktım.ancak oturduğumuz apartmandakı apartman yonetimine hitaben ban anasıl yardımıc olabılırsınız...

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 15:17 gülsen yaman 447 Kişi okudu

Kağıthane gelişimi, Kağıthane 7000 ve diğer faktörler

Soru

Kağıthane'nin geleceğini konut bazında nasıl görüyorsunuz? Kağıthane'de birkaç tane aile konseptli son 2-3 yılda yapılmış ve yapılmakta olan proje gezdim. Şu an karar aşamasındayım. Bölgenin bilinen bir firması (çevreyi araştırınca öğrendim) Genyap'ın Kağıthane 7000 projesinden 3+1 almayı düşünüyorum. Manzaralı dairelerden seçtim, %15-%20 indirim alabileceğimi de düşünüyorum. Daire güzel, site güzel olacak anlatılana göre lakin Kağıthane'nin gelecekte nasıl bir yol izleyeceğini kestiremiyorum. Bugün burada 700-800 bin lira vereceğim bir dairenin çevresi gelecekte nasıl olacak, etrafına hangi projeler gelecek, fiyatı nasıl değişecek kafamda bunun gibi sorular var. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnuniyet duyacağım, saygılar,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 15:09 Murat 1125 Kişi okudu

Arazim üzerine mahkeme kararı ile irtifak hakkı verilmiş ne demek bu ?

Soru

Merhaba yaklaşık bir yıl önce aldığımız arazilerin birinde linkteki http://prnt.sc/c3xm5a yazı bulunmaktadır. Bu tam olarak ne demek oluyor? Arazimizin bir kısmına el konulmuş anlamı taşıyor ise bu parçanın parasını alabilir miyiz? Cevaplarsanız çok sevinirim kolay gelsin.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 15:03 Mehmet Şerif itak 447 Kişi okudu

Ev yada daire alımında garanti süresi

Soru

2012 yılında öz yazıcı inşaat firmasından Nish adalar da bir daire satın aldım.2016 şubat ayın'da balkon korumasında bir çatlak meydana geldi.Bu çatlağın meydana gelmesi herhangi bir darbe neticesinde oluşmadı.Camı muhafaza eden metal aksamın genleşme sinden kaynaklandığını düşünüyorum.Balkon camını daireyi satın aldığım firmanın yenilemesi gerekir mi gerekmez mi.5 senelik garanti ye istinaden.Bir ev ya da daire alındığında neler garanti kapsamına girer.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 14:22 Nihat BOZACI 2013 Kişi okudu

arsa paylı satış iptal olurmu zamanaşımı varmıilgili kurumlar hangileridir

Soru

sayın Kireçci babamdan miras arsa uzerindeki 2 daire arsa paylı olarak satılmış belliki bu işlem bilgisizlikten veya alıcının hüsniniyetsizliğinden bu şekilde yapılmış..ben neden babamdan gelen mirasa yabancıyi ortak edeyim neticede bu satiş arsa paysız satisa çvrilebilirmi?. nasıl .. saygılarimla

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 14:21 Yücel Durmaz 561 Kişi okudu

Emlak konut Tefe TÜFE Artışı BAHÇEKENT

Soru

Merhaba tebernüş bey ben emlak konut bahçekentten bir daire devralacağım aylık ödemesi 1840? bunun yıllık yaklaşık tefe tüfe artışı ne olur acaba.birde peşin 150bin? 2+1 112 metre kare daire fiyatı çokmu saygılarımla teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 13:41 Ahmet Görel 1185 Kişi okudu

Arsada alirken kazanmanin kriterleri nelerdir?

Soru

Arsa alirken kazanin diyorsunuz hep. Bunun kriterleri nelerdir? Internetteki fiyatlar kriter alinabilir mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 13:34 Gülsüm Deniz 385 Kişi okudu

Oturma amaçlı Avrupa Konutları Atakent 3' ü önerir misiniz?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, vakit ayırıp yanıtlarsanız çok sevinirim. Biz yıllardır Yeşilyurt'ta kirada oturduk artık kendi evimizde oturmak istiyoruz.Ben Karaköy, eşim Esenyurt' ta çalışıyor. Çocuklar Yeşilköy 'de okuyor. Ataköy 9'u araştırdık, 30 yıllık 3+1 ler 900 civarı yüksek bulduk ve site istediğimiz için Avrupa Konutları Atakent 3'e yöneldik. Peyzaja bakan 3+1 ler 950 , dışa bakanlar 800 civarı. Ulaşımın zor olacağını tahmin ediyorum ancak sosyal olanaklar açısından buraya yoğunlaştık. Fiyatlar bizi yine oldukça zorlayacak, bölgeye metro geleceğini düşünerek sizce bu zorluğa değer mi? Saygılarımla.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 13:28 Yasemin Karakoç 1183 Kişi okudu

SİZCE İYİ BİR YATIRIM MI YOKSA PRİM YAPARSA SATIP İSTANBUL'DA MI ALMALI?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,yıllardır sizi okurum.Her zaman "yeni ev" ve "gelişen bölge" tavsiye ettiğiniz için ve elimdeki para İstanbul'da iyi bir ev almaya müsade etmediğinden ANKARA-ÇANKAYA-AŞIKPAŞA'da 250.000'e hiç oturulmamış 1 yaşında bir daire alıp 1400 TL'ye de kiraya verdim.Evi alışım 20 haziran,kiraya verişim 1 ağustos.Dolayısıyla hiç beklemedi diyebiliriz.Brüt 280 m2 ,manzaralı,4 balkon+1 teras ,2 banyo (küçük) ,2 mutfak (22 m2 lik çok büyük) ve 5+1 bir daire.Yanındaki parselde 2018 bitişli bir AVM yapılıyor.Önünden Ulus'a direk dolmuş,Ulus ve Kızılay'a sürekli otobüs geçiyor.Kızım Kabataş Erkek'de okuyor ve üniversite için Ankara da yazacak.Orası olursa oturacak ,olmazsa kiraya vermeye devam edeceğiz.Sizce iyi bir yatırım mıdır ? Üniversitede Ankara kazanmaz ise (3 yıl sonra) orayı satıp İstanbul'daki bir ev için peşinat yapmamı mı önerirsiniz? İstanbul'da fiyatlar çok arttı,Ankara'da ise nispeten çok daha az prim yaptı.Sizce Ankara'nın da ivmelenmesi mümkün müdür yoksa İstanbul ile kıyaslanamaz mı? İyi günler ve bugüne kadarki tüm emekleriniz için teşekkürler :)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ağustos 2016 | 13:23 NEPTÜN ORAL 1299 Kişi okudu