dusuk olan imar sonradan yukselirmi

Soru

Sayın kireççi hayırlı ramazanlar umarım iyisinizdir lütfen siz iyi olun küçük büyük yatırımcıların sizlere Çok ihtiyacı var soruma gelince ön yıl önce verilen arsamiz 0/50 imar bir türlü yukselmiyor bu durum sonra değişebilir yoksa umudu keselimmi arsa Bolluca mavigolde mah sinde arnavutkoy Çok tesekkur eder kolaylıklar diliyorum

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Haziran 2016 | 04:06 iftihar ozturk 1281 Kişi okudu

Emlak firmalarının aralarındaki rekabet tabloları, bireyler için yararlılık ve kolaylılık sağlanması

Soru

Öncelikle bu ve buna benzer sorular hem sizin, hemde diğer internet ortamlarında gerek makale, gerek yazı ve gerekse köşe yazısı olarak var, fakat ben incelemelerime rağmen kendimi tatmin edici bir cevap bulamadım, verilen cevapları okuyup bir araya toplayıp kendim yorum yapıyorum fakat bu yorumun tecrübe eksikliğimden net bir tanı olduğunu söyleyemiyorum. Size bir hikaye bazında günümüze kadar ( gözle gördüğüm ve araştırmalarım baz alınarak ) emlak sektörlerinin analizlerini yaptım ve bir proje geliştirdim, fakat bu projemi sunmak için analizimin doğru olduğunu tespit etmem gerekiyor bu durumda da yardımınıza ihtiyacım var Tebernüş Bey; 1) öncelikle Turyap firmasının türkiyede ki ilk franchise firması olduğunu biliyoruz ve bu ünvanla piyasanın köklü bir çınar ağacı olduğunu eminim herkes fikirdir. Ama görüyorum ki, genelde komple bina satışlarında, sanayi bölgelerindeki ticari emlak alanlarında, Yeni projelerdeki satış hakkını artık eski hakimiyetini Re/max firmasına kaptırdığını görüyoruz ( her yerde re/max brandası, emlak satış sitelerinde re/max ilanlarının çokluğu). Rakama dökmek gerekirse 2012 yılından itibaren baz alarak kendi analizlerimin sonucu Turyap'ın ortalama bünyesinde 360 adet franchise firmasının kayıtlı olduğunu hesapladım (yıllık). ama şu an itibari ile bünyesinde 347 firma bulunduruyor. yani 13 firma kaybı söz konusu bunların içinden de 4 firma turyap için önemli olabilecek bayilerdi, bu kayıp 13 franchise subesinden en önemli olan 4 firmanın daha önce yanıtlamış olduğunuz sorudan kafamdaki karamsarlığı sildim ( sorunun cevabında bazı yakın cevremın o firmaların franchise teklifinin yanında parada teklif edildiğinizi söyleyip durumun farklı olabileceğini düşündüm). Bu durumun farkında olduklarını anlamak gerekirse Turyap agustos 2015 yılında okuduğum bir yazıda Genel müdürlük alanlarını yeni ekip arkadaşları aradığını ve yenileme gidileceğini gördüm, oradaki dip not ise bu yeni girecek arkadaşların 1 yıl gibi bir zamanda adapte olacaklarını söylemişlerdi. Şu an belirlenen süreyi aştılar ama ben kıpırdanma görmüyorum ve Re/max ciddi adımlarla öne geçmiş ilerlemelerini büyütmüştür. Şimdiye kadar yazdıklarım kendi analizlerimdi. Bu yazdıklarımdan çıkardığım soru şu ? Sizce bu tespitlerim doğrumu? ve Sİzce bu durum için Turyap bir şey yapıyor mu ? ( yatırım, yeni proje, girişimcilik, Farklı sektör projeleri). yada yapacak projeler üretebiliyor mu ? , bulabiliyor mu ? 2) Ülkemizde kullanılan en yaygın Sahibinden ve HürriyetEmlak sitelerinin kendi düşüncelerime ve analizlerime göre, verilen ilandan para kazanmak amacı gütmeyi daha ön plana koyduğu için, kullanıcıların yararına bir kullanım gerçekleştirmiyor. Kullanıcıların emlak yada ticari alandaki arayışlarının daha kolay olması için, istenilen hedefe tek adımda ulaşılması için, sistemlerinde değişikliğe gidilmesini düşünüyormusunuz, yada yeni projeler çıkmasında, kullanıcıya yararlık sağlayacak alan olmasını önerirmisiniz? Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Mart 2016 | 12:57 Sunar Ustaahmetoğlu 1281 Kişi okudu

toki kayaşehir 2015-2016 projeri

Soru

slmlar.toki kayaşehirde yakın zamanda proje yapacakmı lütfen şuraya bakınız vaya buraya bakınız diye cevap vermezseniz çok memnun olurum.teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Kasım 2015 | 22:57 özer baykuş 1281 Kişi okudu

40 bin ile şimdimi yoksa 100 bin ile birsene sonramı

Soru

merhaba tebernüş bey suan .40 bin tl nakiti olan ancak birsene sonra 100 bin tl nakiti olacak birisi için şimdimi bir arsa almak mantıklı yoksa birsene sonra 100 bin tl bir arsa almak mı daha mantıklı olur..sonuçta birsene sonra 100 bine daha geniş arsa alabilirde alamayabilirde fiyat artışlarına göre...yada daha geniş arsada alabilir.değerli görüşleriniz nelerdir. sanki fırsatları uçup gidiyor diye düşünüp paranın 100 bin olması için bir sene beklememesi dahamı mantıklıdır sizce değerli görüşleriniz nelerdir.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Temmuz 2015 | 08:58 sadık güneş 1281 Kişi okudu

izmir buca hasanağa parkı civarı ev satın alınsa kar edermi? yatırım amaçlı düşünüyoruz 2+1 160 bin tl 750 tl kira getirisi varmış yada yatırım amaçlı başka nereyi tavsiye edersiniz max 180-200 bin civarı

Soru

izmir buca hasanağa parkı civarı ev satın alınsa kar edermi? yatırım amaçlı düşünüyoruz 2+1 160 bin tl 750 tl kira getirisi varmış yada yatırım amaçlı başka nereyi tavsiye edersiniz max 180-200 bin civarı

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
04 Mayıs 2015 | 15:10 feza macit 1281 Kişi okudu

Çamlık 18 mi 216 Butik Çekmeköy mü?

Soru

Merhaba, Çamlık 18 evleri 72 metrekare için 230 bin lira istiyor, 216 Butik Çekmeköy ise 109 metrekare için 305 bin lira. Kendim de oturacağım fakat uzun vadede değer kazanması da önemli benim için. Sizce hangisi tercih edilmeli? Selamlar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Şubat 2015 | 16:55 Ali Aksoy 1281 Kişi okudu

günlük ev kiralama

Soru

sayın Tebernüş Kireçci , ben günlük ev kiralama işi yapmak istiyorum ama herşey yasal olsun istiyorum. sayfanızda pansiyon ruhsatı gerekmekte olduğu yazıyor ve istenilen belgeler çok fazla..bu konuda ne tavsiye edersiniz , bu işi ankarada yapmak istiyorum 5 civarı ev tutacam. abicim bi yol gösterirsen çok memnun olurum. iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ocak 2015 | 21:40 murat erdek 1281 Kişi okudu

kayaşehir 17. bölge ekspertiz

Soru

merhabalar şuanda 17.bölgedeki 3+1 198metrekare evlerin satış fiyatı internette 350 ile 400bin tl arası. banka ekspertizinden bu rakamı alabilir miyiz? şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Eylül 2014 | 02:04 hüseyin tırış 1281 Kişi okudu

Kiptaş sefakôy

Soru

Iyi günler tebernüş bey Benim kiptaş sefaköy de 3+1 dairem var şuan 430 veriyorlar ben evimi satıp Riva'da arsa almak istiyorum yatırım amaçlı metrekaresi 250$ 350$ Arasında değişiyor önerinizi alabilirmiyim bu arada kira getirisi 1100 tl sefaköyün. :) Saygılar iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Nisan 2014 | 21:14 Aslı Yılmaz 1281 Kişi okudu

Sarissa'da Yatırımlık Ev

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, yatırımlık bir ev almak istiyorum. Bu konuda size danışmak istiyorum. Şerifali'deki Sarissa sitesinde 14. veya 8. kat, güney cephe, 109 m2, 3+1 bir daire bulduk, fiyatı ise 450 bin TL. Araştırdığımıza göre kira geliri 1700 TL civarıymış. Tapusu kat irtifakı. Bu konuda görüşlerinizi almak istiyoruz. Yardımcı olursanız seviniriz. Şimdiden teşekkür ederiz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Ocak 2014 | 19:27 Yücel Arslan 1281 Kişi okudu