konut kredisi kulanmaktan çekiniyorum .çünki borçlu olmayı sevmiyorum
merhaba 80 bin tl param var üzerine krediyle ev alsammı yoksa borçlanmak yerine kiradamı otursam.emekliyim uzun vadeli yatırım korkutuyor beni.teşekkürler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
merhaba 80 bin tl param var üzerine krediyle ev alsammı yoksa borçlanmak yerine kiradamı otursam.emekliyim uzun vadeli yatırım korkutuyor beni.teşekkürler
Merhabalar , dap vadisi projesinden fiyatı 200bin tl olan 40m2'lik ofis almak istiyorum.Toki kayabaşında 2+1 dairem var onu satıp burdan ofis almak mantılı mıdır? ikiside aynı paraya gelecek.ama ofislerin bittikten sonra 2bin tl 'den kiralanacağı söyleniyor.Sizce evi satıp ofis almak daha mı karlı olur.
50 yıldır oturgumuz binanın arsasında hazine malı var 560 m2 nin 200 m2 si hazine malı bunu almak istiyorum fiyat belirlemesi nasıl olur
Benim daha yeni teslim aldığım Modern Vadi projesinde bir evim var. Bir de Başakşehir Emlak Konutları'nda 2016 teslim dairem var. Birini satmam veya diğerini devretmem lazım. Hangisini önerirsiniz.
Sayın Tebernüş Kireçci 40.000 TL ye kadar yatırım amacıyla arsa almak istiyorum Ama bu işlerden pek anlamıyorum Çerkezköyde nasıl alabilirim hisseli midir nasıl olur kaç metrekare alınır yardımcı olmasınızı çok istiyorum.teşekkürler.
Toplam inşaat alanı 270 m2 (taban 60 üstler 70) çıkıyor. Yeni yapılan evlerin metrekaresi 2.500tl -3000 civarında satılıyor... Daha önceki cevaplarınız üzerine bi süre Çorlu ve Çerkezköye gidip arsa araştırdım bölgeyi bilmediğimden fiyatlara güvenip alamadım.Gelişme asklarında arsa almak çok istiyorum ama bu iş karışık ve zor gibi.Çorlu Çerkezköy gibi genelden alanı biraz daha daraltarak bölge vermeniz uygun olurmu? Benden daha iyi bölge seçeceğiniz kesin... Teşekkür ederim.
selamlar tebernuş bey...Senelerdir okumaya çalışırım sizi..Bir konuda yardımızı rica edeceğim..Kağıthane de hem oturmak hemde prim potansiyeli için daire yatırımı yapmak istiyorum..Nef in fiatları benim bütçemi açtığından hangi firmaları tavsiye edersiniz... teşekkurlerr
iyi günler özyurtlar inşaat nlogo evlerinde 2+1 159binliralık evleri gördüm bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim şimdiden teşekkürler
Sayın Kireçci, 2009 Ağustosta, Sinpaş Aqua City 2010'da 1+1, brüt 56 m2'lik daireyi banka kredisi kullanarak aldım. Dekorasyon, kredi faizi ve masrafları ile bana 210.000TL'ye mal oldu. Evimi ancak Ağustos 2012 de teslim alabildim. 825 TL'den kiracım olmakla beraber, satmak istediğimde maalesef maliyetine bile satmakta zorlanıyorum. Dolayısıyla, yaklaşık 4-5 senedir, hem kira ödeyip, hem de kredi ödemek için çektiğim sıkıntıya pek değmedi gibi görünüyor. Aynı zamanda ben de yaklaşık 20 senedir oturduğum mahallede Selimiye/Salacak bölgesinde kirada idim, ve artık ev almaya karar verdim. Bizim mahallede çok eski olmasına karşılık çok pahalı evler var. Amacım, sinpaş'taki evimi satıp, kendim oturabileceğim keyifli bir ev almaktı ama dediğim gibi maliyetine bile satamayınca, emeklerime kıyamadım. O yüzden; evimi ipotek ettirip, ona istinaden, yine kredi alıp, mahallemden ev almayı planlıyorum. Mahalleli çok ev satmak istemediği ve hertürlü ulaşıma açık bir yer olduğu ve kira getirisi de yüksek olduğu için, 250-350.000 aralığında 75-100 m2 evler var. Hernekadar kendimin oturacağı, evladiyelik bir yer baksam da; sizin dediğiniz gibi ilerde satılabileceğini de düşünerek hareket etmem gerekiyor ama bu benim kafamı çok karıştırıyor. Ben mesela; 31 yaş üzeri binada, son kat, geniş teraslı, önü kapanmaz park manzaralı, doğu cephe 75 m2'li bir yere 250.000 TL yi uygun görürken, evdeki hafif rutubet kokusu, son kat olması, olası çatı problemlerinden dolayı vazgeçiyorum. Biryandan da, eski binalar teker teker yıkılıp, yenileri yapılmaya başlandı. Gün içinde pekçok kez fikir değiştirdiğim için, sizden yardım istemeye karar verdim. Yorumlarınızı paylaşırsanız ve aşağıdaki sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. * Çok fazla peşin param olmadığı için, %100 mortgage; yani mevcut evinizi ve alacağınız evi ipotek ettirip, normal standart faizin üstünde bir faiz ile ve ilerde düşük faizden yapılandıramayacağınız bir şekilde ev almak konusunda ne düşünüyorsunuz? *Kendim yaşayacağım için, keyifli bir ev bakarken, herhangi aksi bir durumda sonradan sorunsuz satabilmem için, azami dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Tebernüs bey selamlar, yaklasık 50m2 Spradon Quartz bahcesehir projesinden 140bin TL2ye 1+1 almak üzereyim. Kira getirisi 700TL, esyalı kira getirisi 1000-1100TL civarı. Buldugum ev full peyzaja cepheli ama kuzey cephe. Guney cephe dairelerde var ama peyzaj manzaraları iyi degil. sizce peyzaj mı tercih edilmeli yoksa cephemi?