Usulüne uygun yapılmayan Olağan Genel Kurul Toplantısı nereye ne şekilde şikayet edilebilir?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Olağan genel kurul toplantısının Nisan ayında yapılması gerekiyordu fakat mevcut yönetim pandemi nedeni ile toplantı yapmama kararı almış ve site sakinlerine bu konuyu duyurmamış. Genel kurul tarihinin geçmesi nedeni ile Site için oluşturduğum Whatsapp grubundan sormam neticesinde bu bilgiyi kat maliklerince öğrenmiş bulunduk. Genel kurul toplantısı yapılmayınca denetçi raporunun hazırlanıp ilan edilmesi konusunda görüş belirtmemize rağmen denetçi raporu hazırlanmadı. Olağan Genel Kurul Toplantısının yapılmamasına yönetimin karar veremeceğeni belirtmemize istinaden toplantı kararı alındı. Nitekim 03/06/2021 tarihinde saat 20:00 da apartman olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Denetçi raporu hazırlanmadığı söylendi ve toplantıya başlandı. Mevcut yönetim kendisini aklamadı, varolmayan denetçi raporları okunmadı. Toplantı daveti 26/05/2021 tarihinde toplantı tarihinden 9 gün önce site girişine kağıt asılarak yapıldı. Kat maliklerine yazılı ve imzalı bir şekilde toplantı daveti yapılmadı. Toplantı en az 15 gün önce kat maliklerine yazılı ve imza karşılığı ilan edilir kuralına uyulmadı. Toplantıda 84 dairelik sitenin en az yarısının katılması beklenmedi, yeterli çoğunluğu aranmadan yönetici seçildi. Yönetici seçiminde müteahhit kendisinin 20 vekaleti bulunduğunu iddea ederek 20 kişilik oy kullandı ve velaket sayısı sitenin genel toplamının %5 ini geçemez kanununa uyulmadı. Ayrıca sonradan öğrendiğim bilgiye göre müteahhit in üzerine hiçbir vekalet bulunmuyormu. Toprak sahibinin 20 dairesi için kendisinde vekalet varmış gibi davranarak akrabasını yönetici seçtirmiş. Şimdi bu durumda kat mülkiyeti kanununa aykırı olan bu toplantı iptali için benim ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla. İyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Haziran 2021 | 14:55 Süleyman ÇElikbaş 982 Kişi okudu

batı doğu cepheliev sıcak olur mu

Soru

ev almayı düşünüyorum .bir tane beğendim . açıklamada batı doğu cephe diye yazıyor güneş almama ısınmama sorunu olur mu ev 4. kat.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Ocak 2021 | 11:18 SEVDA İNCESU 982 Kişi okudu

ada bazında kentsel dönüşüm

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Kentsel dönüşüm yapmayı düşündüğümüz adada 10 tane bina var. 8 bina ile anlaştık. 2 bina ile anlaşamadık. Ada bazında 2/3 çoğunluğun sağlanması yıkım kararı için yeterli midir? Bu soru size sorulmuş fakat 2017 yılında. Şu anda da geçerli midir?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Aralık 2020 | 21:20 eda ekinci 982 Kişi okudu

Kat karşılığı sözleşmesi.

Soru

Arsanın 1/4 ile kat karşılığı sözleşmesi yaptım. Mal sahibi işgalci olduğundan tapusunu belediyeden mal sahibi adına aldım ve tapuya kat karşılığı şerh koydurdum. Başka bir müteahhit arsanın 3/4 ile ve yandaki diğer bir arsa ile kat karılığı sözleşme yaptı. Mal sahibi beni vekaletten azletti, sözleşmeyi iptal davası açtı. Dava devam ederken diğer müteahhit tevhit yapıp, inşaat ruhsatı aldı ve inşaata başladı. Bu durumda yapılan işlem hukukimidir. Yürütmeyi durdurma davası açsam kazanabilirmiyim. Haklarım nelerdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Mayıs 2020 | 00:34 Ayhan Efe 982 Kişi okudu

yapılandırma faizleri hk.

Soru

merhaba hocam; biz faizler yüseldiğinde 1,98 den konut kredisi çekmek zorunda kaldık..yapılandırma faizleri hakkında güncelleme var mı ? saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Eylül 2019 | 12:17 ÜZEYİR ÇALMAK 982 Kişi okudu

Bitisik nizam binalarda yapışik duvar kalinligi

Soru

Tebernus bey merhabalar, daha once de bu konuda sorularim olmustu, yardimlariniz icin tesekkur ederim. Benim sorunum şu ki yapilan bitisik nizam apartmanin merdiven ve koridor kisminda, ki bu kisim 3 metre kadar, adeta tek tugla kullanilmis. Duvara vurdugum zaman anlasiliyor. Ve burdan ses geliyor ister istemez. Belediyeye gittim, koymustur tuglayi muhakkak, oyle sey mi olur deyip sikayeti bile dikkate almadan geri gonderdiler. Ben naapayim bu durumda yardimci olursaniz sevinirim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Mayıs 2018 | 22:39 Engin Tekelci 981 Kişi okudu

bilğilendirirseniz sevinirim

Soru

Sorunuz: merhaba benin sorum dursunköy ile baklalı arasında 1 dönüm yerim var tapuda dursun köy geciyor ama baklalıyada yakın herkes bir şeyler söylüyor kimi sat kimi satma diyor sizce satmalım mı yoksa beklemeliyim mi aydınlatırsanız cok menmun olurum teşekkür ederim hayırlı calışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Şubat 2018 | 23:17 recep keslerf 981 Kişi okudu

Fiyat uygunmudur prim yaparım

Soru

Merhaba tebernüş bey ben Bağcılar panaroma sitelerinden daire almak istiyorum şuan yeni yapılıyor aralık 2019 teslim tarihi 2+1 460 bin tl fiyat aldım brüt 120 net olarak 80 metrekare sizce fiyat uygunmudur prim yaparmı. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Şubat 2018 | 00:39 Hakan fidan 981 Kişi okudu

İnsaat izni almak icin yol gerekli mi?

Soru

Merhabalar kolay gelsin. Bir tarla alip ev yapmak istiyorum ancak bazı sorunlarım var. Tarlada 3 4 yil once kadastro uygulaması yapılmış ve 4560 m2 . Ama yola cephe verilmemiş. Ben burayı aldiktan sonra kadastro ya itirazda bulunup yol alma sansim var mi? Aslında tarlanin önünden yol geçiyor ama sağında ve solunda kalan tarlalar ile birleşince yola olan cephe nokta seklinde oluyor. Yani tarla yolun kenarında tarlanin biri belediyeye ait digeri şahsa ait şahısla anlaşıp onun tarlasindan yol cephesi kadar yeri alip kendi tapuma işletebilirmiyim? Yada geçit hakkı alırsam bunu kadastro ya islettigimizde bu yol cephesi seklinde değerlendirilip İnsaat izni alınabilir mi? Bir baska soru da tarla cinsi değişikliği yapmak için bos tarlaya dikilen ağaçlarda belirli bir süre geçmesi gerekir mi? Teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
13 Ocak 2018 | 22:59 Yalçın YILIK 982 Kişi okudu

Airport 24 projesinde yatırımlık daire alınır mı?

Soru

Merhaba.Airport24 projesinde 1+1 72 metrekare brut, 7.Kat 274 bin Tl. Hemen teslim.cadde cepheli(muammer aksoy caddesine bakiyor) Bu daireye yatirim yapilir mi.Kira bedeli 1200-1300 tl

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Aralık 2017 | 15:00 PINAR Burak 981 Kişi okudu