ev

Soru

istanbul anadolu yakası tokiden ev sahibi olmak istiyorum. 35 bin birikmişim var.lütfen bana bu konu hakkında yardımcı olun. bakmakla hükümlü ailem için gereğinin yapılmasını arz ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Eylül 2012 | 17:46 ali çetin 991 Kişi okudu

yetkili iyi günler 1984 senesinde avşa adasından 5...

Soru

yetkili iyi günler 1984 senesinde avşa adasından 535 m2 hisseli tapulu olarak tarla vasıflı arsa aldım.aradan 28 sene geçti sordum 2 B Yokmuş.araştırdım burası çok hisseli büyük bir araziyimiş,ama sit alanı dediler.gençken bilmeden görmeden aldık.beni bırakın çocuklar bile faydalanamadı.sizden bir fikir alsam teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Haziran 2012 | 12:05 ufuk türye 991 Kişi okudu

Arsam yola gidiyor daire olarak kullanıyoruz

Soru

Arsa tapulu binamız var 12 daire ve burası yola gidecek bizim hakkımiz ne olur ? ne yapabiliriz?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Şubat 2017 | 21:09 Yılmaz durmaz 991 Kişi okudu

Sur Yapı Güneşli ne zaman satışa çıkacak?

Soru

merhabalar. ıyı calısmalar dıyerek soruma baslamak ıstıyorum. sur yapı guneslı projesı ıle ılgılenıyorum. proje en gec mayısta satısa cıkacak dendı ancak hala bır gelısme yok. bunun nedeı ıle ılgılı bır bılgınız varsa bızımle paylasırsanız sevınırım. ve artı sur yapı burda ınsaata baslayacaksa lokasyon olarak guneslının tam ıc tarafı degıl o da basın eskpres yoluna cephelı dıye bılıyorum. yanılıyor muyum?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Mayıs 2012 | 19:30 nur ay 992 Kişi okudu

Batışehir mi? KİPTAŞ Venezia mı?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Yatirim amacli olarak 1+1 daire almak istiyoruz. Arastirmalarimiz sonucu seceneklerimizi ikiye indirdik. Seceneklerden birisi Viaport Venezia projesinde 25-28. katlarda, metrekare fiyatı yaklaşık 3100 TL olan ve 69 m2 büyüklüğünde bir daire, digeri ise Batisehir projesinde metrekare fiyati yaklasik 3,400 TL olan 65 m2 daire. Teslim tarihleri yakin. Odeme planlarini gozonune aldigimizda Viaport’ un toplam maliyeti daha az olacak. Ancak uzun vadede hangi projenin daha iyi getiri saglama potansiyeli oldugu konusunda emin olamiyoruz. Simdiden tesekkurler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Nisan 2012 | 12:27 Orhan Toklu 992 Kişi okudu

80 yaşındaki insandan emlak almak

Soru

merhaba tebernüş bey. 40 yaşındayım.ç geçen yıl 20 yıllık birikimimi yatırarak maltepe de 230.00 tl ye dükkan aldım. dükkanın tapuda gözüken satış fiyatı 55.000 tl. dükkanı aldığım şahıs 80 yaşında bir bayan. gayet sağlıklı ve dinç bir hanım. tapu alım satımı sırasında , satıcı dinç bir bayan olduğu için, tapu dairesi satıcıdan akıl sağlığı yerindedir belgesi talep etmedi. bu şekilde alım satım işlemi gerçekleşti. kendim bakkal olduğu için, samimi olduğum bazı emlakçı arkadaşlarım, akıl sağlığı yerindedir belgesini alıp tapu dosyasına koysaydın daha iyi olurdu şeklinde telkinlerde bulunmaya başladılar. nedenini sorduğumda, satıcı vefat ettikten sonra, mirascıları, satış esnasında, akıl sağlığı yerinde değildi diyerek satış iptal davası açabilirler dediler. satıcı çok dinç olduğundan, ilk başlarda bu telkinleri pek umursamadım. fakat daha sonradan bu düşünce, bir ok gibi beynime saplanıp, beni çok rahatsız etmeye başladı. çok huzursuz olmaya başladım. uzun yıllar zor şartlarda çalışıp kazanarak böyle bir yatırım yapmanız, yapmış olduğunuz yatırımın böyle bir risk taşıması,ve bu düşünceyle yaşamanız insana en ağır hastalıktan bile daha çok zarar verir. satıcının vefatından sonra mirasçılarının kötü niyetli olup bana böyle bir problem yaşatmayacaklarını nereden bilebilirim. sonuç olarak, satıcıdan akıl sağlığı belgesi istememekle eksik işlem yapmış olabilirmi, ileride mirasçılarıyla sorun yaşama ihtamilim varmı, bana yardımcı olup yol gösterirseniz çok sevinirim. acaba tapu dairesine dairesine bir dilekçeyle durumu anlatmam dahamı iyi olur. şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Mart 2012 | 16:21 bülent yurtseven 992 Kişi okudu

Acil fuaye hk.

Soru

Selam.çok uzun zamandır takip ediliyorsun.teşekkürler.Anadolu yakasında çok dolaştım geçen hafta ringsde tam alcaktim.cevresini inceldm çok kötü.e5 üstü altı hemen hemn hepsini gezdim.dediğiniz gibi metre bazlı fiatlar araştırdım.190 m 4/1 yeni bir küçük sitede otryoruz.ama mutlu değiliz burda.sosyal aln yok.niş adalar kasmam fuarları ile şimdiki arasında %40-90 arası prim yaptı 26 ayda.fuaye ilk 3/4 ay önce gittim.biraz pahalı geldi.sonra sizin yorumları okuyunca bir daha uğramadım.ama bulamayınca bugün yine o tarafı bir daha gezdim.fuaye uğradım aslında 3/1 d 160 m çok hoş ve kullanışlı bir planı var.sadece bina etrafları hala kayalık ve karışık.temsilci 4 blk da 8/10 ad.3/1 kaldığını söyledi Aralık teslim one alınmış.m2 3000-3500 arası.fena sayılmaz.çıktım etrafı iyice gezdim hatta tam tepelrinde kiptas Seyrantepe gezdim.berbat.fuaye teknik şart name iyi.bitişik duvar yok.ama cocuk oyun ve sosyal alanları pek anlamadım.olduki aldım ama bana bahsetigi dairelerden başka sonradan 3/1d satarlarsa sözleşmeye madde koyabilirmiyim..aynı fiata istediğimi alırım diye)) ben en iyisi sizin dediğiniz gibi İbraim beyimi bulsam.aydınlatmalı uzun bir cevap verirsen sevinirim..5 yılda 3 ev degisimi olacak.ama cocuk 4 yasına geldi artık iyi bir karar vermem lazım..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Mart 2012 | 12:30 Erdogan 991 Kişi okudu

özyurtlar

Soru

tebernüş bey merhaba.10 dakika önce sayın tamer özyurtla yaklaşık 40 dakika telefonla konuştum,seninde kulagını çınlattık.seni biraz sonra arayabilir.bende ntowers ve nmerkez hakkında birtakım sorular ve inşaatın gidişatı hakkında birtakım sorular sordum.her şeyin program dahilinde ilerledigini ve şu hava koşullarında bile nmerkezde günlük 300/500 kişi arasında insaların çalıştıgını söylüyor.özellikle nmerkezden yatırım yapan insaların dikkatine,nmerkezi esenyurt bölgesinin gözbebegi yapacagına ve insanların yoldan bile geçerken dönüp,dönüp bakacakları bir proje olacagını söylüyor.ben paramı tv.reklamlarına degil,projelerime harcayıp müşterilerimi memnun edecegim diyor.ayrıca ntowers ve nmerkezde dogalgaz su vs.gibi giderlerin merkezi degil kartlı olacagını söyledi.tamer beyin konuşmaları beni fazlasıyla memnun etti.bende özyurtları takip eden arkadaşlarla paylaşmak istedim.selamlar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Şubat 2012 | 03:56 adnan kusoglu 991 Kişi okudu

Not: İstanbul\'da orta ve uzun vadede çok iyi kazandıracak iki

Soru

Not İstanbul'da orta ve uzun vadede çok iyi kazandıracak iki lokasyon var. Birisi Zekeriyaköy diğeri ise Riva. Bunun nedenini önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Ama çok merak ediyorsanız geçtiğimiz günlerde yayınladığımız İstanbul'un 1/25 binlik planlarına bakın. Nedenini orada bulabilirsiniz.31102007 tarihli yazınızdan alıntı;bu düşüncelerinizde bir değişiklik oldumu özellikle zekeriyaköy konusunda;silivri ve çerkezköy daha ön planda mı?Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Nisan 2011 | 21:40 Ahmet Boz 992 Kişi okudu