Dükkanlar apartman aidatına katılmak zorunda mıdır?
Dükkanlar da apartman aidatı ödemek zorunda mıdır?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Dükkanlar da apartman aidatı ödemek zorunda mıdır?
Merhabalar,yaklaşık 300 bin dolar birikmişim bulunmakta.Başakşehir'de şehir hastahanesi yapılması planlanıyor. O çevredeki dükkanlar hakkındaki fikirlerinizi almak isterim. Teşekkürler
Merhabalar, nişanlım ile yaz aylarında evleneceğiz. Nişanlımın izmirde kendi ailesine ait iyi bir semt ve lokasyonda eski bir binada evi bulunmakta. Bizim planımız bu evde oturmak ve 120 bin peşin paramızla memlektimizden 1+1 ya da 2+1 ev alıp kiraya vermek şeklinde (kiralar 600-750 bandında). Bu seçimi yaşamak istediğimiz bölgede(oturacağımız semtte aynı lokasyonda yeni bir ev) istediğimiz tarzda bir evin 350 bin civarında olmasından dolayı yaptık(kiralar 1500-1700 bandında). Nişanlım ticaretle uğraşıyor 120 bin peşinatımızla 200 bin civarı kredi çekmek konusunda emin olmadık. Üç yıl içerisinde 100bin civarı para biriktirebileceğimizi öngörüyor ve evimizi satın aldığımız evi satıp biriktirdiğimiz para ile almak istiyoruz. Tercihimiz konusunda sizin de görüşünüzü almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, Kısaca sorumu aktarayım. Bayraklı Adalet mahallesi Palmiye Sitesinde 20 yıllık bir dairemizi 275.000 TL den satışa çıkardık. (Sizde gerçekçi bir fiyat mı?) Bu evi satıp üzerine 30-40 bin TL kredi çekerek yeni bir ev almak istiyoruz ancak belirtilen lokasyonda 0 evlerin fiyatları 400 bin den başlıyor. deprem yönetmeliğine uygun 10-15 yıllık ara kat bir daire alıp tadilat yoluna mı gidelim yoksa Hatay Bahçelievler de 300-320 bin seviyelerinde 0 binada 3+1 130 m2 giriş katı bir daire mi alalım. Görüşlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz. Teşekkürler.
slm benim sorum şöyle bir yıl içinde birden fazla daire aldım yada arsa aldım sattım ve belediye raiç beledinden fazla gösterdim bu satışlardan bana ceza gelirmi .yazılarınızı zevkle okuyor bazen gülüyoruz şu 2 nigdeli bir kayserili eder ata sözüde çok güzeldi iyi çalışmalar dilerim
binamız 2010 yapımı tamamlandı.Bina bitiş belgesi verilmiş ama müteahhit kaçtı,binamıza iskan almak istiyoruz fakat SSK borcu 15000 l olduğunu söylediler. Bunu bizim ödememiz gerekiyor mu müteahhit ortada yok sizce bu SSK borcunu bizim mi ödememiz gerekiyor, iskanı nasıl alabiliriz binanın yapımından itibaren 5 yıl içerisinde iskan alma zorunluluğu olduğunu söylediler. yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
kolay gelsin atasehir musatafa kemal olan yerler kentsel dönüşüm ve imar durumu hakkında bilgi vermisiniz beni emlak sektörüne yönledirdiniz gerekli acıklama yazmıyor birde AC yapı nereye gelicek mustafa kemalamı
Merhaba ; 1 temmuzda mülkümü (Depo) kiraya vermiştim ancak 1 ay sonra kiracım anahtarlarla beraber ortalıktan yok oldu, Depo boş vaziyette içinde hiç bir şey yok. Defalarca kez telefon açmama rağmen ulaşamıyorum, 1 yıllık kontrat yapmıştım ve şimdi mülkümü yeniden kiraya vermek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim ? Noterden tek taraflı fesih işlemi yapmama gerek varmıdır ? Teşekkürler..
merhaba, semt değiştirmek ve bazı sebeplerden dolayı kat mülkiyetli oturduğum evi satarak arsa tapulu bir ev alıp oturmak istiyoruz. Böyle bir riske girmeye değer mi ne gibi dez avantajlarım olabilir, mat mülkiyetine geçme işleminde nekadar bir bedel ödemem gerekir (ŞİŞLİ - esentepe bölgesi için) tavsiyetiniz benim için çok önemli. en kısa sürede dönebilirseniz çok sevinirim. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
arazim in yakınına baraj yapıldı tarlam yakın koruma alanında kaldı imara kapandı bu yüzden satamıyorum .devletin bu araziyi kamulaştırma zorunluluğu varmı bu konuda benim yapa bileceğim birşey varmı.bilgilendirirseniz sevinirim . tşk ederim.