Kamulastirilma ihtimali olan bir yer bekletilmelimi satilmalimi
Sazlibosna barajının kısa koruma bandında bulunan ve Kamulastirilma ihtimali olan yerimizi satmak mi elde tutmak mi avantajlı olur.tesekkurler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Sazlibosna barajının kısa koruma bandında bulunan ve Kamulastirilma ihtimali olan yerimizi satmak mi elde tutmak mi avantajlı olur.tesekkurler
Binamıza risk raporu alındı bakanlığa müracat yapıldı.Bina 4 katlı 9 daire 1 dükkan dan oluşuyor.Giriş katta ön cephede 35/418 arsa paylı olan dükkan ,arka cephede 35/418 arsa paylı olan benim evim , üst katlarda da ön cepheler 43/418 -Arka cepheler 44/418 metrekare arsa paylıdır.Yeni yapılacak projeden dolayı apartman giriş boşluğu daha verimli kullanıldığı için evimin metrekaresi 7-8 metrekare büyüyecek.komşularımın metrekaresi ile eşit olacak.Mütehaite verecek dairemiz bulunmadığından bina yenileme ücretini ve yüklenici ücretini biz ödeyeceğiz.komşularım daire maliyetlerinin eşit ödenmesini istiyor fakat benim evim giriş arka cephe ve istinat duvarına bakıyor onların evi kadar değer kazanmayacak .ben şerefiyelendirilmesini istiyorum.bunun için bina yıkılmadan bu 2-3 aylık süreçte nereye başvurabilirim ve sonuç alabilirim?binamız Ankara Bahçelievler de caddeye yakın değerli bir yerde.evler aynı metrekarede yapılacak fakat arsa paylarının değiştirilmeyeceğini söyledi müteahit. Benim evimin şu anki emlak değeri 270 bin civarında 200 bin de yapım maliyetiyle 470 bin civarında olacak .Katta ki dairelerin ederi 400 bine yakın yapım maliyeti ile 600 bine yakın .bittiğinde onlar 800 bine satabilirler ama ben maliyetine bile satamam belki.onun için aynı maliyeti ödemek istemiyorum.herkes kazancı oranında ödeme yapsın istiyorum .mümkün mü?Bu arada evlerimizin 107 metrekare yapılacak Şimdiden teşekkür ediyorum.selamlar,saygılar.
Merhaba. Babamdan kalan 2 adet daire var.mirascılar olarak ortak karar aldık. kalan miras annemin üzerine intikal olup sonra annemin vefatı halinde mirasçılara kalacak şekilde intifa olarak öğrendiğimiz şekilde yapmak istiyoruz.bu işi en kolay ve az masraflı nasıl yaparız.(annemden başka ben ve abim var.)
Merhaba. Babam vefat edeli 15 sene oluyor ve üzerine 200 metrekare arsa bulunuyor. Biz altı kişiyiz bu arsayı satmak istiyoruz. Şu an elimiz de sadece tapu mevcut. Öğrendiğim kadarı ile vesaret ilamı olması gerek bunu noter veya mahkemeden alıyoruz. Biz arsayı satacağız mirasçılardan ikisi il dışın da bir ise şu an cezaevinde . Mirasçıların bana vekalet vermeleri yeterli oluyormu. Arsa Ankara da biz ise Erzincan dayız. Kıssacası benim bu arsayı alacak olan emlakçıya satmam için tapuyu üstümemi almam gerek yoksa noterden vekaletleri alıp Ankara ya gitmem mi gerekiyor. Teşekkürler
Ahmet bey merhaba, 2016 yılında edindiğimiz gayrimenkulden Ağustos-Aralık aralığında 5 aylık kira geliri mevcut. (4500,00 TL) Eşimle ortak tapu söz konusu. Bu durumda 3800,00 Tl'lik kira muafiyeti 3800*2 şeklinde mi uygulanacaktır, eğer böyleyse gelir muafiyet tutarı altında kaldığından bir gelir beyan etme durumu sanıyoruz olmayacak? Vergi ödemesi çıkmıyorsa da (vergi mükellefiyetimiz henüz yok) matrahsız bir beyan veya bildirim yapılmalı mı, her hangi bir işleme gerek var mıdır, cezai bir durumla karşılaşmamak adına. Bilgi ve görüşleriniz için tşk.
Merhaba 40 bin lira para ile kucukte olsa bir ev almak istiyoruz yada arsa yatirim amacli gerisi krediyle nereden ve ne almaliyiz tesekkurederiz
Merhabalar. Fuzulev tarzı yerlere ödeme yapacak durumum yok. Ama kendi evime geçersem her ay 1500 ödeyebilirim. İskanlı ev bulup bi sure sonra ipotek edip kredi çekilip ev sahibiyle ilişkiyi kesip bankayla muhatap olurum. Bu yada buna yakın yonlendirebileceginiz istanbul da projeler var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Üstadım , Çanakkale /Karabiga beldesinde bir sorunum oluştu. Bir parsel üzerinde hem B-4 nizam hemde AI-3 imar nizamı var. parselin boyu 48 metre biz üç metre çekip 45 metre bitişik nizam 4 kat bina yapmak istiyoruz lakin belediye arsanın 10 metresinden sonra AI-3 imar nizamı olduğu için bize plan örneği vermiyor. 25 metre yanında emsal var fakat yinede olmaz diye diretiyorlar. Bu durumda sanırım belediye ile mahkemelik olacağız. Yardımlarınız yolumuzu aydınlatacaktır.
Merhaba, Kat irtifaki dairem var şu an benim adıma.3 ay sonra da evleneceğim.Kat mülkiyetine geçmedi henüz.Büyük ihtimalle evlendikten sonra dairem Kat Mülkiyetine geçecek.Eşim yararlanabilir mi bu durumdan.Dairemden eşimin yararlanmasını ve yarısını alması istemiyorum.Kat mülkiyeti geçtikten sonra mı evlenmek lazım?? Teşekkürler.
Merhaba, Satın almak istediğim bir daire var. Ancak tapusu 1/2 paylandırılmış gözüküyor. Kat mülkiyeti ve iskan belgesi bulunuyor. Bu daireyi satın almam ileride problem teşkil eder mi? Bir de 1/2 paylı tapuya banka kredisi çıkar mı?