Ay ışığı halting 1+1 ev alma

Soru

Ay ışığı haltingden 1+1 daire satın alıcam tebernüş bey fiyati 260.000 tl sizce mantıklı bir yatırım mı ? Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Şubat 2018 | 01:24 Osman 774 Kişi okudu

Ön ödemeli satış fesih işlemi

Soru

Selamlar. Ben bi siteden ön ödemeli ev aldım ve evi alırken imza attığım sözleşmede fesih durumunda yüzde 15 kesinti olacagı yazıyor. Bende o zamanlar fesih düşünmediğim için önemsemedim. Fakat son çıkan kanunda fesih durumunda 12 ay içinde sözleşme fesh olursa yüzde 6 kesinti olabilir diyor. Bu durumda sözleşmeye yüzde 15 kesinti olacak diye bir madde koymaları kanuna aykırı değilmi? Şimdi ben feshedersem bu kanunu gösterip yüzde 6 kesebilirsiniz diyebilirmiyim. Yoksa imza attığım sözlememi geçerli. Bu imza attıgım sırada kanun yürürlüğe girmişti. Güvenlik kodunda sorunmu var? Teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
04 Aralık 2017 | 17:33 Muray uysal 773 Kişi okudu

aynı eve 2.kez haciz gelebilirmi

Soru

bankaya ödeyemediğim 8bin tl lik kredi borcum var avukatla taahüd yaptık onuda ödeyemedim mahkemeye verdi çıktım hakim beraat verdi ardından eve hacize geldiler ev annemin benim üstüme çöp bile yok arkadaşlar haciz edilecek eşya yoktur diye tutanak tuttu gitti şimdi avukat tekrar hacize gelicez diyor bu olabilirmi .bu baskıya karşı yasal hakkım varmı.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
16 Eylül 2017 | 15:31 kerem kıcı 773 Kişi okudu

Şüpheli ve yanlış konut exper raporu

Soru

Merhaba kredi alarak konut sahibi olmak için bankaya başvuru yaptım.Exper bahse konu binaya çok düşük fiyat biçti.Kendim teknik eleman olduğumdan dolayı fiyat belirlenirken bazı kriterlerin dikkate alınmadığı konusunda ciddi şüphelerim var.Mahkeme yolu ile Şüphelerimi ispatlayacağım.Bu konuda mahkeme sonucu uzar mı ?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Ağustos 2017 | 22:19 Namık 774 Kişi okudu

Kira Yardimi basvurusu reddi

Soru

Merhabalar . Uzun suredir dikkatle izledigim sitenizde , kira yardimi ile ilgili onlarca soru ve cevap arasinda asagidaki konuya rastlayamadim .Belki ben atladim . Sorum :Kira yardimi icin basvurdugumuz Belediyedeki yetkili personel ,basvurumuzu kabul etmez ise ne yapmak gerekiyor . Sonucta onlar HAYIR derse evragimizi zorla kaydetme olanagimiz yok . Yasal olarak basvurumuzu kabul etmeleri ( kaydetmeleri ) ve daha sonra basvurumuzun kabul edilmedigini yazili (belgeli ) olarak bize teblig etmeleri gerekmiyor mu ? . Belediye , basvuru evraklarimizi sozlu (belgesiz ) olarak redederek bizim dava acma hakkimizi engellmis ( gaspetmis ) olmuyor mu ? Bu belgeleri Belediyeye Noter kanaliyla gondermek ( basvurmak ) bir cozum mudur . Bu durumda Notere yapacagimiz masraflari da cabasi ! Bizler kira yardimina hak kazandigimiz inancindaysak ve Belediye yetkililerinin basvurumuzu kabul etmeme nedenlerini de inandirici bulmuyorsak ne yapmamiz gerekiyor ? Bu konudaki yol gosterici aciklamalariniz icin simdiden tesekkurler .

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Temmuz 2017 | 12:11 Mert Karacaner 774 Kişi okudu

01.07.2017 yeni tip imar yönetmeliği

Soru

tebwenüş bey iyi günler; 1.07.2017 de yeni tip imar yönetmeliği devreye girdi ve artı kentsel dönüşümden kaynaklanan ek emsal kalktı. Bu arsa sahipleri için negatif bir durum değil mi? yorumunuzu merak ediyorum. iyi çlş

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Temmuz 2017 | 08:51 GÜL DEMİR 774 Kişi okudu

mütehaite vermek mi boş durması mı ?

Soru

Merhaba Tebernüş bey. Benim güvercintepe de 175m2 bir arsam var. Şu anda bir mütehait ile anlaşmayı düşünüyoruz. Fakat de istiyor insan bir yandan bu bölgenin şaibeli konusundan dolayı. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Cevabınızı bekliyorum iyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Haziran 2017 | 01:01 ahmet şahin 774 Kişi okudu

Kendimizi nasıl sağlama alırız

Soru

Tebernüş bey öncelikle merhaba diyorum. Ben bir arsa kooparatifine girmeyi düşünüyorum.kooparatif sözleşmesi imzalıyoruz. İlerleyen süreç içerisinde Kooparatif iflasını açıklar.... vs gibi durumlar karsısında kendimi nasıl sağlama alabilirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Haziran 2017 | 19:48 Cengiz cengiz 774 Kişi okudu

daire satışında çekilen kredi tutarı

Soru

Merhaba, yaklaşık 2 yıl önce 200.000 tl kredi kullanarak aldığım evimi acil sebeplerden devretmek zorundayım. Rayiç bedel ise 125 bin tl. Borcum bulunan kişiye rayiç bedel üzerinden devretmem de sıkıntı olur mu ? ya da ne kadar düşük gösterebilirim. para alış verişi olmayacak

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
17 Nisan 2017 | 15:35 eren düşünmez 774 Kişi okudu

tapu masrafi ve ev vergisi ne kadar

Soru

Iyi gunler sulukule tokide mal sahibiyim su anda benim bankaya aylık taksitim 900 tl evi baskasina satarsam taksitleri degisiyormu?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
17 Nisan 2017 | 14:20 sevda Halıcılar 773 Kişi okudu