Sinirli Sorumlu Kooperatif Arazi Satisi icin Gerekli Oy

Soru

Sn. Hocam, Zeytinburnu'nda bulunan NAKO sinirli sorumlu kooperatif ortaklarindanim. Buyuk bir arazi uzerinde kurulu nakliye sirketleri arazisi satilik. Teklif veren bir firma var. Parsel sayisi 250. Kooperatif kuruldugunda her ortaga 1 parsel verilmis. Zaman icinde satanlardan olmus. Simdi 183 ana ortak var. Ancak miras yoluyla mal devretmis ve ortak sayisi artmis. Bugun ortak sayisi 600. Teklifin kabul edilmesi icin kac oy gerekir. Kooperatif kac oy ile satis karari alabilir. Cevabinizi bekler, iyi calismalar dilerim.

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
27 Ocak 2014 | 21:10 irem hatipoglu 680 Kişi okudu

oyakkent 3. etap

Soru

tebernüş bey gördüğüm kadarıyla oyakkentin şantiyeleri kurulmuş hala bir haraket yok bilgi verirseniz sevinirim saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Kasım 2013 | 09:28 hüseyin çelik 679 Kişi okudu

Kurtköy konut.

Soru

İyi çalışmalar Tebernüş bey, Kurtöy-Harmandere Trillium konutlarında 100 m2 ara katta güney cephe, kirada bir dairem var, 800 tl kira alıyorum, sitede şu anda ara katta daireler 230.000 tl civarı satılıyor. Nakite ihtiyacım yok , sizce trillium konutlarında makul fiyata aldığım dairemi satıp kurtköyde yapılacak yeni konut projelerine mi bakayım, yoksa dahada bekleyeyim mi?Eğer bekleyeceksemde ne kadar süre daha beklemeliyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Kasım 2013 | 10:21 Ahmet Yurdabakan 679 Kişi okudu

Batı Ataşehir'de Yatırıma uygun daire seçimi

Soru

Tebernüş Bey, merhaba Batı Ataşehir'de yatırıma en uygun hangi siteden daire alınabilir, 1+1 mi yoksa 2+1 mi tercih etmeliyim? teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2013 | 09:31 samim çimen 679 Kişi okudu

Kentsel dönüşüm

Soru

İyi günler tebernüş bey , bildiğimiz üzere Güvercintepede imar durduruldu , toki gelecek söylentisi var , eğer toki gelirse bizlere evlerimiz karşılığında ne alabiliriz borçlandırma söz konusu olurmu , yani kısaca evin değeri neye göre değerlendiriliyor , cevabınız için şimdiden teşekkürler .

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Ekim 2013 | 03:58 Sinan Yanık 680 Kişi okudu

Rezidans

Soru

Merhaba Sn. Kireççi, Benim sorum, bir bölgedeki rezidans m2 fiyatının aynı bölge ve konumdaki normal konut m2 fiyatından daha yüksek mi olması beklenir? Rezidanslar ağırlıklı olarak butik projeler olduğundan, yüksek aidatlara rağmen, diğer konutlara göre daha rahat kiracı bulabildiği yönünde bir genellendirme yapabilir miyiz?Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Temmuz 2013 | 10:00 Kıvanç Aktürk 680 Kişi okudu

Alarko Maslak Arazisi Hk.

Soru

Tebernüş Bey Kıza ve öz olarak maslak arazisi için ne düşünüyorsunuz.Alarko buraya planladığı projeleri yapabilecek mi sizce??

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2013 | 18:22 BÜLENT DENİZ 679 Kişi okudu

Tema istanbul

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, benim sefaköy kiptaşta evim var, orayı satıp Tema İstanbul dan almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Bir de Kayaşehir 19. Bölge için ne düşüşnüyorsunuz? Teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Temmuz 2013 | 21:26 Aydın Uysal 679 Kişi okudu

Innovia Suite hk

Soru

Selamlar, Yatırım amaçlı her zaman ev almayı ölü yatırım olarak gören biriyken , innovia suite hk. kira çarpanlarının 120 olması ve yıllık artan primleri ile Beylikdüzü bölgesinde olması gibi proje hakkında neler söyleyebilirsiniz?5 hisse alıp (24.000x5) bi' yatırım yapılanabilir mi?Riskleri neler olabilir

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Haziran 2013 | 10:49 teoman aslan 679 Kişi okudu

Gorus ihtiyaci

Soru

bir miltar pesinatim var. kismetse yatirim belki ilerde oturmak icin bir ev almayi dusunuyorum ancak cozemedigim bir konu var ve tarafsiz olarak size sormak ve gorusunuzu almak istiyorum. Normal emlakcilara sorsam senin dedigin dogru deyip cikar isin icinden tutturmuslar kayabasi, bahcetepe gidiyor. millet kuyruklara giriyor. ileride degerlenecek sozu en fazla duydugum. benim ongorum en az degerlenme suresi 20 yil ( zaten kendini amorti etmesi de o zamanlara denk gelecek ) onda da su anki bakirkoy atakoy kadar olacagini dusunmuyorum. lokasyon, ulasim hizmetleri , komsuluk iliskisi vs.vs. yapilan evleride goz onunda bulundurursak nerde 4 - 5 katli binalar nerde 14 - 20 katli binalar. az katli binalar bana daha cazip geliyor nedense. ben ise zeytinburnunda oturuyorum ve gungoren merter veya bahcelievler gibi E-5 e yakin daha merkezi bir bolgeden ev almak dusuncesindeyim. kiraya vermesi daha kolay olur hemde oralara gore daha yuksek ucret alabilirim. su anda orada alinacak ucretin toplamini goz onunda bulundurdugumda oraya odeyecegim ucrete belirttigim yerlerde 10-15 senelik daireler bulunabiliyor. Tamam oralar degerlenecek ama buralardan da alinsa degerini mi kaybedecek, degerlenmeyecek mi? Ya benim goz onunde bulundurmadigim atladigim noktalar var yada ortada cok buyuk bir pazarlama stratejisi var. Bu konuda bir satirlik ( evet, hayir, dogrudur ) degilde, anlayabilecegim sekilde sizin dusuncenizi alabilir miyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Mayıs 2013 | 00:17 Ahmet Ozdemir 680 Kişi okudu