apartmanda balkondan silkinmek yasak mı? değil mi?
ben bina yönetiçisiyim komşum uyarmama rahmen silkinmeye devam ediyor. ne yapmam kerekir.silkinme günü diye birşey varmıdır?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
ben bina yönetiçisiyim komşum uyarmama rahmen silkinmeye devam ediyor. ne yapmam kerekir.silkinme günü diye birşey varmıdır?
yatırım amaçlı 2200 m2 bağ statüsüde yer aldık. tapuda 295 m2 si orman şerhi var. yer gelişmekte olan bi yer . ve etrafı hep tarla.bizim yerimizde iki ağaç var yalnız. bu kısmı alabilir miyiz yolları nelerdir veya bu şerh nedeniyle ne gibi sıkıntılar yaşarız? teşekkürler...
iyi günler biz bi sitede daire almaya niyetlendik evin üzerinde zaten kredi vardı ancak biz konut kredisi çekerken tapu ve projede uyumsuzluk olduğu söylendi ve kredi verilmedi. galiba sitede iki bina arasında bina adları projede ve tapuda ters olarak yazılmış. bu evin alınması ilerde herhangi bi sıkıntı yaratır mı? bu durumda kaskodan ya da sigortadan sağlıklı bir şekilde faydalanılabilir mi? bir de zaten sitenin 3-5 yıla kentsel dönüşüme girebileceği söylendi buna bir zararı olur mu? yanıtınız için şimdiden teşekkürler
merhabalar izaleyi şuyu davası sonra kazandığımız arsanın tapu işlemlerinde ne gerekliir.Satış memurunun tapuya gönderdiği yazı kaç günde işleme alınır ve kaç günde tapu çıkartılabilir.
Merhaba Gürsel Bey, İstanbul Maltepe'de ada bazında (yaklaşım 4 dönüm) gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi için müteahhit firma ile 3 yıldan beri görüşmekteyiz. Müteahhit projeye ada bazında başlayabilmek için tüm arsa malikleri ile noterde sözleşme imzaladıktan sonra başlayabileceğini iletmektedir. Sözleşme imzaladığı maliklerin binalarından "Riskli Yapı" tespiti için numuneler aldırmaktadır. Ancak ada bazında tüm malikler ile henüz sözleşme imzalamadığından projeye henüz başlayamamakta. Bu sürecin 6 ay veya daha fazla süreceği düşünüldüğünde, sözleşme imzalayıp binası riskli yapı olarak tescil edilen maliklerin, 6306 sayılı kanun belirtilen süreler (60+30 gün) çerçevesinde nasıl bir durumda olmaktadırlar? Kanunda belirtilen süre geçtiği halde riskli yapının yıkımına dair herhangi bir tebligat yapılmamıştır. 6306 sayılı kanunda yer alan "MADDE 5- (1) Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esastır" ifadesini bu anlamda nasıl okumak gerekir? Alakadarlığınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar
slm ben yeni kurulan mirvana inşaat hakkında bılgi almak istiyorum
Tebernüş bey iyi akşamlar,arkadaşımın başına kötü bir olay geldi ve aklıma ilk siz geldiniz. kısaca anlatıyorum.arkadaşım bir tanıdığın vasıtasıyla birinden sözleşme karşılığı borç para almış ve sözleşmede parayı ne zaman getireceği ve faiz miktarı yazılıymış. parayı sözleşmede yazan tarihe kadar faiziyle birlikte getirmiş ve karşı taraf borcu aldığına dair imza atmış, ama parayı veren dolandırıcı çıkmış ve imzanın kendisine ait olmadığını söylüyor ve parayı tekrar faiziyle istiyor. ne yapmalıyız bu konularda çok acemiyiz lütfen yardımcı olun. aklıma ilk siz geldiniz.
Merhabalar Tebernus bey, Istanbulda lokasyon, konut kalitesi, site yonetimi vb islerineri dogru dusunulup gerceklestirilen kpnut projrleri sizce ortalama 2-3 yillik sure zarfi icinde ne kadar prim yapmali?
mrblr syn. tebernus kıreçci , ben manav dukkanı ıslettmekteyım 5 yıldır ruhsatım var ısgalıyelerımin hepsi tamam ama ısyerım tapuda depo olarak gözukuyor beledıye benım ruhsatımı ıptal edebılır mı apartmanda tek bır kısının sıkayetı soz konusu yanı benı sıkayet ettmıs kısacası zabatılar geldı ruhsatın fotokobısını aldılar ruhsat ıncelenckmıs usulsuz verılmıs dıye sıkayet söz konusymus benım ruhsatımı beledıye ıptal edebılır mı ?
Selam.bu yeni arayüzden herkes rahatsiz anladiğim kadariyla.bencede cok problemli olmuş.sizi anlaıyorum,okunma sayilari çok fazla veri sağlayacak size ama bunu insanlara zorluk çıkarmadan yapmalısınız.örnegin cevabı okuya tıklarım ve sayfa biraz aşaği kayar ve alttan cevabı çıkar,tekrar basınçlarda kapanir böylece tıklama okunma sayılarına ulaşmış olursunuz.tabi amaç farklı ise bilemem.örnegin reklam gösterme,sayfalar arası gezinde sayılarının arttırılması vs vs.