toki satış şartları
eşime tokiden kura sonucu ev alma imkanı dogdu fakat şu an oturdugum 95 metre daire ortak hisse tapulu benim üstüme bu bizim hakkımızı elimizden alırmı 4. katogoriden baş vurmuştuk toki çekilişine teşekkür ederim
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
eşime tokiden kura sonucu ev alma imkanı dogdu fakat şu an oturdugum 95 metre daire ortak hisse tapulu benim üstüme bu bizim hakkımızı elimizden alırmı 4. katogoriden baş vurmuştuk toki çekilişine teşekkür ederim
Tebernüş Bey günaydın. Kadir Bey 92.000 m2 gayet büyük bir alan. Son uygulamaya göre 20.000m2 altındaki TARLA vasfındaki yerler hisseli satış yapılamıyor. Yani siz 10.000 m2 bir tarlayı 2 hissedar alamazsınız. Bunun amacı parçalanmayı önlemek. 92.000 m2 tarlaya imar planının nasıl uygulanacağı önemli. Belediyeler maksimum yüzde 40 a kadar sizden almak durumundalar. Bu durumda dahi 92.000 m2 den elinizde 55.200 m2 imar uygulanmış ARSA kalır ki, bu gayet büyük bir alandır. Ancak bu kalan alanın içinden yol geçerse mevcut 55.200 m2 alan değişik parçalara ayrılır veya yol geçmezse tek parça 55.200 m2 de kalabilir. Ve siz her bir parçaya hisse oranınızda ortak olursunuz. Kendinize ait bir parseliniz olsun isterseniz hissedarla ANLAŞMAK durumundasınız. Hissedarlar ile anlaşarak İFRAZ yapabilirsiniz. Ama kritik nokta ANLAŞMAK! Önemli olan bu 92.000 m2 de yüzde kaç hisse alacağınız. Büyük hissedarlardan biri olursanız bu sizin elinizi güçlendirir ama en küçük hissedar bile zaman geldiğinde başınızı ağrıtabilir. Para işin içine girince kardeşlerin bile birbirine girdiği bir ortamda hisseli olaylar problemlidir her zaman. Bazı yerlerde 2500 m2, bazı yerlerde 3000 m2 vs ARSA vasfındaki alan her bir hissedara düşmedikçe İFRAZ işlemi YAPILAMAZ. Buradaki amaç KÜÇÜK hissedarları korumaktır.Diyelim 55.200 m2 arsada 5 hissedarsınız. Ve en az 2500 m2 olmak KOŞULUYLA ifraz yapma olanağı mevcut. Alllah gecinden versin hissedarlardan biri vefat etti ve bu hissedarın da 5 tane çocuğu var. Bu durumda her bir çocuğa yaklaşık 2.000 m2 alan kaldı. İşte hissedarlardan biri 2500 m2 altına düştüğü için bu durumda İFRAZ yapılamaz. Yani bu durum bütün ARSA yı kilitler. Mahkemeye gittiğinizde hakim en küçük hissedara 2500 m2 altında alan kalacağı için anlaşmazlığı satış yoluyla çözülmesine karar verir. Ben hep size en kötü senaryoları anlattım. Bunların farkında olun ve kararınızı ona göre verin. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Merhaba Tebernus bey, Kusura bakmayin sizi rahatsiz ediyorum ama bir konuda daha goruslerinize ihtiyacim var. Ntowers'daki 1+1, 66m2 brut dairemi (suan 450 tl kirada) 95000 Tl'ye satib, uzerine yaklasik 20.000 tl daha ekledikten sonra Dumankaya Modern Collection'dan 1+1 +66m2 brut daire almak mantikli midir? Sizce NTowers'ta kalmak mi mantikli, yoksa daireyi satmak mi? Ayirca Dumankaya yapacagi primi zaten yapti deniyor .. siz ne dersiniz?
ahmet bey merhaba.gayrimenkul işi ile uğraşıyırum..alım satım yapacagım.. uygun fıyatlı daıreerı alıp tadılat yapıp satmak ıstıyorum. vergı levhamı cıkarrtım.. kusura bakmayın bu konuda yenı yenı bılgılendıgım ıcın acemıce soruyor olabılırım..ornek vermek gerekırse.. daıreye ıstenen fıyat 150.bın lıra.. rayıcı beledıyede 60 bın. ben bu daıreyı pesın olarak alıcam.. tapu degerını 60 bın gosterıcem.. daha sonra satmak ıstedıgımde musterı nakıt olarak alacak ..ben ona 185 bıne satıcam. ama beledıye rayıcı degerı uzerıne 3 bın lıara koyup 63 bınden satıs yapıcam.. sımdı ben 183 -150 denn 33 bının vergısını mı.. 63- 60 dan 3 bının vergısını mı oderım.tapu senedındekı deger yanı.... aradakı farkın faturasını kesıcem. umarım anlatabılmısımdır.. saygılar..
Tebernüş bey merhaba, Dün Narlife projesini inceledim daha bitimine 2 yıl var şerefiyesi düşük olan 3+1 daireleri 600 bin lerden satıyorlar.Narcity şerefiyesi yüksek (bol deniz ve orman manzaralı) daire daha çok etmesi gerekmezmi.Birde proje tamamlanınca yukarıda yazdığım daireler aynı oranda pirim yapacaklarmıdır.
Tebernüş bey ilk başta merhaba, hadımköy ömerli köyü yakınlarında yaklaşık olarak 3000 m2 yer almayı dusunuyorum gelecek icin sizce iyi bir yatırımmıdır.Teşekkür ederim.
İst.göztepe örnek mahallesinden yeni inşaat aşamasında ev aldık,(göztepe köprüsünün yanı)ev bitti,oğlum evlenip yaklaşık 8 aydır oturuyor.Fakat sonradan,müteahhitin fazla derine inmesinden dolayı apartmanın alt katından devamlı su çıkmaktadır.Pompa kullanılmasına rağmen alttaki su giderilemiyor.Ataşehir Belediyesi bu durumda nasıl ruhsat vermiştir anlamıyorum.Bu durumda ne yapılması gerekmektedir?müteahhidin sorumluluğu nedir?Bana yazarsanız çok mutlu olacağım,sevgiler saygılar sunarım.
Tebernüş Bey; Öncelikle size tüm yardımlarınız için herkes adına teşekkür etmek istiyorum. 1- Torunlar projesınden yatırım amaçlı ofis mi yoksa rezidans mı almayı önerirsiniz? 2- Mecidiyeköy residence için tercih edilir bir bölge olacak mıdır? 3- projenın 21. Katında m2 fiyatı tl 10.938 olup 2+1 daire ( brüt 143 net 100 m2 ) dairenin fiyatı 1.564.000 tl dır. Aynı özelliklerdeki daire 28. Katta m2 fiyatı 11.427 tl olup fiyatı 1.634.000 tl dır. Daireler salondan yandan Boğaz manzarası görmektedir. Bu fiyatlardan almak uygun ve mantıklı bır yatırım mıdır? Şimdiden yardımlarınız için çok çok tşk ederim. Saygılar.
sayın kirecçi sitenizi beğeniyle takip ediyoruz.hem neler oluyor bitiyor haberdar oluyoruz. hemde emlak piyasası hakkında fikir cimnastiği yapıyoruz.bence ne esenyurt belediyesinin nede İBB nin şu an esenyurtla ilgili emsal artışı ile ilgili bir çalışması yok keşke en baştan firmalara kesinlikle artış boşa beklemeyin deseydi bu iş çokta çözülürdü. biz de zaten ilk söyleyeceğimiz son söylemek adettir.şu sıralar 3 emsal dahi zor söylemleri var yavaş yavaş. firmalar fazla olan emsallerini blok iptali, traşlama, tamamlammış olanlar revize etseydi şimdi işleri daha düzenli olurdu sonraki projelerdinde daha çok kar ederlerdii insanlar mağdur olmazdı. firmalar da bu sorunu lehlerine bence iyi kullanıyorlar. paralar başka sorunsuz projelerde kullanılıyor. nede olsa sözleşmeler de mucbir sebeb var heps.ama malesef burası türkiye işler bu şekilde yürüyor.tabiki bu yazdıklarım anlayana. saygılar .
slm.kapsama alanınızın dışında olabilir ancak karasudaki bu fiyat talep artışının sebebi tüm emlak bilgilerimi altüst ediyor. nasıl olurda istanbul boğaz köprülerine 200 km mesafedeki bu ilçede fiatlar silivri çatalçadan yüksek arnavutköyle yarışıyor. örneğin ilçe merkezinde 600m2 yer 1200000 satılıyor.yine 10-15 km uzaktaki tarlalar 50-60 bin. yeryer ilçe merkezine yakın mahalleler tarla fiatları 100-150 bin. satılıyor. karasu her daim fiatları yüksek ama son yıllarda bu yükselişin nedenlerini tesbit edecek bir bulgu neden olmalı?kışın 40000 nüfus yazın 100-150 bin nufuslu bu ilçede neler oluyor.TŞK.