miras payındaki hileli satışı

Soru

mrb .tebernüş bey size bir sorum olacaktı.bnm babamın adıyaman merkezde 390 m2 arsası var arsanın üzerine 2 katlı 4 daire var bunu bizden habersiz ilk evliğinden olan 6 çocuğun 1 tane oğlu üzerine topulamış ( bu arada biz ikinci evliliğindeniz .biz 5 kardeşiz diğer eşinden de 6 çocuğu var . toplam 11 kardeşiz. annem babamla imam nikahlı olarak evli babam bizden şuan ayrı . benim sormak istediğim konu şu açıkçası ; biz 5 kardeş olarak bunun için dava açabilirmiyiz açarsak davadan bir netice alabilirmiyiz .yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkrler .

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ağustos 2014 | 13:02 ayten firat 466 Kişi okudu

site içerisinde ancak 2b arazisi üzerinde olan bir villanın satın alınması

Soru

Merhaba, Alemdağ bölgesinde site içerisinde ancak 2b arazisi üzerinde olan bir villayı beğendik. Arsa tapusu için başvurusu yapılmış ve ödemesinin bir kısmının yapıldığını belirtildi. 60bin civarında bir ödeme rakamı kalmış. Bu villayı satın alırken ben kalan parayı ödesem arsa tapusu alamaz mıyım, arsa tapusu almanın evi satmak istediğinizde ancak peşin parası olan müşteriye satabilme zorluğu dışında başka riskleri var mıdır, siz böyle bir villayı almayı tavsiye eder misiniz yoksa günün birinde devletin el koyma ihtimali her zaman mevcut mudur ? Bu villanın 2b ile ilgili şu ana kadarki sürecini nereden ve nasıl araştırabilirim ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ağustos 2014 | 11:42 Emre Aslan 466 Kişi okudu

Proje

Soru

Merhaba teberrüş bey. Yeni bir proje sunmak istiyorum. Bu proje bir site içerisinde binaların 3 boyutlu programla hazırlamış olduğum projenin çok farklı ve çok tutulacak özellikleri vardır.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2014 | 16:45 Mustafa BABAL 466 Kişi okudu

İyi çalışmalar hocam.bizim kenan evren affı ile ta...

Soru

İyi çalışmalar hocam.bizim kenan evren affı ile tapusu alınmış(1988) 3 katlı ruhsatlı bir evimiz var.(bina ruhsatı) 3 katında aynı kişiye ait ayrı ayrı kat mülkiyeti var.(2001 yılında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmiş.)Arkamızdaki evle(parsel 17)şuyuluyuz.orada tek katlı bir ev var.Müteahhit oranın %50 sini satın almış ve onun yanındaki 18 nolu parsellede kat karşılığı anlaşmasını yapmış.biz 9 nolu parseldeyiz.bizim yanımızdaki 10 nolu parsellede kat karşılığı anlaşmasını yapmış.br tek biz anlaşma sağlayamadık.3 daire yerine 2 daire veriyor kat mülkiyetimiz olmasına rağmen. 4 parseli birleştirip girişleri ayrı olmak üzere 10+10 daire yapacak.bizi mahkeme yoluyla korkutuyor.satışa çıkar ev ucuza gider diyor.bu durumda biz nasıl bir yol izlemeliyiz.Normalde her parsel arkalı önlü şuyulu.9/17 -10/18 yapılan evler küçük oluyor.arkalı önlüde yapmıyor illaki birleştirecek.hak sahiplerine 2 daire veriyor.tevhitten ayırmak istedik imar müdürü ilk önce olumlu konuştu ruhsatlı bina aynı zamanda mülkiyetli ayrılabilir dedi.sonrada olumsuz karar çıktı.şimdi müteahhit haritaya birleştirme dilekçesi vermiş.sanırım bunada itiraz hakkımız var fakat vermemekte direnirsek kaybımız olurmu.nasıl br yol izlemeliyiz.müteahhit kentsel dönüşüm olarak müracat edecekmiş hak sahiplari adına.bu durumda annem 3 ayrı kira alabiliyor değil mi.ilk beş ayı peşin olursa 3*5 kira bedelini alır mı?yada 2 kira alıp diğer daire içinde kredi alabilir mi?aslında evimizi kaybetmek istemiyoruz bize bir çıkar yol gösterirseniz sevinirim.fazla vaktimiz kalmadı. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
07 Temmuz 2014 | 04:35 Gülşah Büçkün 466 Kişi okudu

iYİ GÜNLER HOCAM. 24/05/2014 GÖKÇEADA DEPREMİNDE...

Soru

iYİ GÜNLER HOCAM. 24/05/2014 GÖKÇEADA DEPREMİNDE EVİMİZ HASAR GÖRDÜ AFAT TARAFINDAN AĞIR HASARLI RAPORU VERİLEREK BOŞALTMA KARARINI TARAFIMIZA TEBLİĞ ETTİLER. TOPLAM 12 DAİRE OLAN APARTMANIMIZI KENDİ İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE BOŞALTARAK KİRAYA ÇIKTIK. AFAT İL MÜDÜRLÜĞÜ RİSK RAPORU ÇIKARTMAMIZI İSTEDİ FAKAT ŞÖYLE BİR MARUZATIMIZ VAR 12 DAİREDEN TOPLAM 7 KİŞİNİN BİZİMDE DAHİL OLMAK ÜZERE ZORUNLU DEPREM SİGORTAMIZ VAR. BANKADAN EXPER GELDİ VE BİZDEN RİSK RAPORUNU BEKLİYOR. TEKNİK YAPIDAN ALACAĞIMIZ RAPOR İLE POLİÇE BEDELİNİ KARŞILAYABİLİR VE AYNI ANDA KENTSEL DÖNÜŞÜME GİTMEMİZİN BİR SAKINCASI VARMIDIR.

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
25 Haziran 2014 | 14:29 ARZU GÜNER 465 Kişi okudu

Hisseli Arazi Paylaşımında Hazine Arazisi

Soru

Merhaba. Hisseli bir arazi içinde 1 dönüm kullandığımız arazi var (net 700 metrekare artı 300 metrekare hazine arazisi). bu arazinin ifraz edilmesi sürecinde başka bir hissedarın bizim kullandığımız yere girmek istemesiyle ihtilaflar meydana geldi ve sonuç olarak mevzunun mahkemeye gidip hisseli arazi üzerindeki komşularımızın evlerinin yıkılma ihtimalini düşündüğümüz için arazimizin 150 metrekare küçülmesine razı olduk, böylece arazimiz şu an kullandığımız yerde kalabilecek kağıt üzerinde. 1-) Feragat ettiğimiz 150 metrekareyi direk net yerimizin dışında kalan ve bize düşen hazine arazimiz olan 300 metrekareden düşebilir miyiz? 2-) Veya (bize size düşen toplam yerin yüzde 30 u hazine yeri, ifraz yapılınca hazineden satın alacağınız yer böyle hesaplanacak demişlerdi) 1 dönümden 150 m2 feragat ettiğimizde kalan 850 m2 nin yüzde 30 u hesaplanarak mı hazineden satın alacağımız yerin parası hesaplanacak? ilk ihtimalde hazineye 150 m2 parası vereceğiz, ikinci ihtimalde 255m2 (850 nin yüzde 30 u) için hazineye yer parası vereceğiz? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Haziran 2014 | 17:26 Onur 466 Kişi okudu

Küçükçekmece yarımburgazda bosphorus karşısında çiçek sok

Soru

Buradan arsa almayı düşünüyorum 370 m2 yatırım amaçlı sizce almalımıyım bildiğim kadarıyla imar durdurulmuş sizden bi fikir istiyorum iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Haziran 2014 | 23:34 Berkant yalçın 465 Kişi okudu

esnaf kefaret kredisi

Soru

Merhabalar, Evimi satıyorum. Alacak kişi esnaf kefaretten kredi çekeceğini ama bunun için evi ipotek yaptırmamız gerektiğini belirtti. Kişileri çok iyi tanımıyorum. Kendimi güvenceye almak için ne yapabilirim ? ipotek ev satılmadan olacak ama ipotek konulduktan sonra evi satabilirmiyim ? iyi günler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Haziran 2014 | 23:13 Yusuf Aydın 466 Kişi okudu

1/15 hısse

Soru

tebernüş bey merhaba bende bı catı katı daıre düşünüyorum toprak hısse tapulu beledıyeye ve tapu mudurlugune gıttım hıc bır sorun cıkmadı alınır denıldı hatta kafama takılan bına 8 katlı her katta tek daıre var toplam 8 daıre yanı ,146 mkare tapuda 1/15 hısse yazıyor alacagım daırede bu 1/15 ne anlama gelıyor acaba şimdiden tesekkurler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Mayıs 2014 | 23:22 sedat mert 465 Kişi okudu

vakıfların ermenilerden kalma yeri 55 yıldır kullanlara satışı

Soru

Kadastro tesbiti ile tapu kaydı sahipleri ERMENİLER adına tescil edilmiş daha sonra metruken vakıflar gen.md. adına 1985 yılında tescil edilmiş ancak KENTSEL SİT ALANINDA KALDIĞINDAN tapusu tapu tahsis belgesi sahibine verilmeyen ve yahutta kullananlara satışı yapılmayan bir yerde hakkımızı nasıl arayabiliriz..Gayrimenkul 56 yıldır bizim zilyetimizde olup vergileri ödemekteyiz.Halazırda oturmaktayız.

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
20 Mayıs 2014 | 18:03 hatice yılmaz 466 Kişi okudu