Güneşli bölgesi
Güneşli bölgesi projelerinden yatırım amaçlı 250.000 TL civarında bedelli bir ev almak istiyoruz. Tavsiye edeceğiniz bir proje ve ev tipi var mı (3+1, teraslı, yüksek kat v.s. gibi)
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Güneşli bölgesi projelerinden yatırım amaçlı 250.000 TL civarında bedelli bir ev almak istiyoruz. Tavsiye edeceğiniz bir proje ve ev tipi var mı (3+1, teraslı, yüksek kat v.s. gibi)
Merhaba, size birkaç sorum olacak. Şimdiden teşekkürler. 1- Natamam dairelerin oturuma hazır hale gelmesi için yapılacak harcama rakamı orta kalite malzemelerle yaklaşık ne olur (m2 bazında)? 2- Dekorasyon maliyeti hesaplanırken net m2 üzerinden bir hesaplama mı yapılır? yoksa brüt üzerinden mi? 3-Dekorasyonu kime yaptırmak daha mantıklı olur (anahtar teslim bir mimarlık ofisine mi yoksa her iş için ayrı ayrı kişilerle mi görüşülmeli? dekorasyonu tek elden/tek muhatapla yaptırabileceğimiz kişi veya firmalara nasıl ulaşacağız?) 4- Örnek olarak inşaatı yapan firma 152 m2 brüt (net:115 m2 gibi) bir daire için iyi kalite malzemelerle 35 bin TL gibi bir bedelle daireyi dekorasyonlu olarak teslim ediyor. Sizce bunu tercih etmeli miyiz? Yoksa bir miktar daha ilave ederek beğendiğimiz malzeme ve modellerle dekorasyonu yaptırabilir miyiz? Sorular birbirine benzer oldu ama bu konuda hiçbir fikrim olmadığından detay sordum. Teşekkürler, Syg.
Sayın Kireçci Başakşehir Kayaşehirde acaba yaza kadar güzel lüks konutlar başlıyacakmıı ? Veya kimler konut yapacak kimler var. Biz Mavera daki gibi bir daireler bekliyoruz. 5 +. 1 odaları olsun şuana kadar o kadar güzel bir daire görmedik. Özgür inşaat kim ? Ne zaman başlatacak. Veya Hayat park evleri diye Kayaşehirde başlıyacakmış . Siz ne diyorsunuz
Tebernus bey merhaba, ben size yurt disindan yaziyorum yine, son 5 yildir bankalar devamli olarak cumhuriyet tarihinde gorulmemis kar elde ettiler kredi'lerden. simdi turkiye'de bakinca faiz'ler tarihin en dusuk oranlari diyoruz ama bizim bankalarimiz bu paralarin buyuk bir kismini avrupadan aliyorlar ve avrupa'da yillik faiz orani su anda ortalama %3.2 civarinda. turkiyede ise neredeyse yillik %10 seviyelerinde. arada bu kadar fark varken tabiki'de bizim bankalar rekor kar elde eder yani bunu bir basari olarak gormesinler. + avrupa'da yasanan ekonomik kriz nedeniyle banka bi mulk'e el koydugunda kriz'den dolayi likidite yok piyasada dolayisiyla risk fazla. ama turkiyede tam tersi ucuz veya pahali, eski veya yeni herseyin bir alicisi var yani risk daha az. ( sahsi dusuncemdir, yanlisim varsa duzeltin lutfen ) sizce bu durumda faiz oranlari haala cok yuksek degilmi ???
merhaba 25sene önce IBB tarafından yapılan bir apartmanda oturuyoruz,evimiz 2katlı ve sadece 2kat izni varmış, hemen yanımızda 6katlı binalar varken bize bu izin verilmiyor, toplamda 40tane bina tek bina gibi görülüyormuş ve imar planı değiştirmek imkansızmış,belediye böyle söylüyor. Evlerin iskanı yokmuş ama herkesin kat irtifaklı daire tapusu var. Bu durumda ne yapmak lazım,nasıl kat izni alabiliriz?
Sizlerden yardım amacıyla bilginize başvurduğum 7.Şubat tarihinde size gönderdiğim ve akabinde aynı maili cevaplanmamış olması nedeniyle yeniden gönderdiğimden bu yana onlarca maili içerik konuları aynı olmasına rağmen cevaplamış olmanıza rağmen tarafımca gönderilen maillerin cevaplandırılmamamsı beni çok üzdü.Sizlere Teessüflerimi Bildiriyorum Umarım Kabul Edersiniz
Merhaba ,ümraniye ilçesi Şerif Ali bölgesinde arsamız var.Belediye yüksek gerilim hattı yakını olduğu için ağaçsız, parksız, çiçeksiz yeşil alan yaptı.Yeni üretilen bu kavram yüzünden maduruz.Binlerce İstanbul'lu gibi başvurmadığım yer kalmadı.Ümraniye belediyesinin parası yokmuş ama AVM gibi belediye binası yaptırıyor bitmek üzere.Belediyenin ve çalışanlarının dünyadan haberi yok.Teiaş hat benim ama ne halin varsa gör diyor.Ben şimdi 5 yıllık sürede dolduğu için dava açacağım.Ümraniye belediyesine kamulaştırmasız el atmadan dolayı istimlak Teiaş'a tazminat davası açabilirmiyim?Nasıl Bir yol İzlemeliyim.Saygılarımla
merhaba, ilk once siteniz aracılığıyla vatandaşların sorunlarına cevap verıp yol gosterdığınız ve bılgılendırdığınız için çok tesekkur ederım. ben zekerıyaköydeki zekerıyapark evlerınden catı dubleksı almak istiyorum yalnız ufak bır arastırma yaparken sıtenızde bır bayanın yazdığı iskanı yok yazısını okudum.iskanı olmayan bır yere nasıl olupta tapu verılıp su elektrık abonelığı yapılıyor.ilerde bır sorunla karsılaşma durumu olurmu.bırde proje hakkında sıze olumlu veya olumsuz gerıdönüş oldumu.sonuçta bırıkımlerımızı kaybetmek istemıyoruz yanlış bır adım atarak.şimdiden teşekkurler .
iyi günler tebernüş bey.benim 1984 yıllarında kendime ait olan bir arsaya 2 katlı dükkan onun üstüne 4 katlı çift daire ve son katına çatı katı yaptım.daireleri ve dükkanları sattım.satarken hisseli tapulu sattım.fakat kendime bir hisse ayırmadım .şuanda sadece çatı katım kaldı.o dönemde beldiye mahkemeye verdi belli cezamı ödedim.şuan kiracım oturuyor.buranın tapusunu çıkarmam için bir yol istiyorum sizden.diğer malikler değişti.ve pekte hisse verme taraftarı değiller.makhkeme açbilirmiyim yada ne yapabilirim.belediyeden emlak borcum çıktı ayrıca.elektrik d.gaz su fayuralrım normal daire gibi gözükmekte ve ödenmekte.ii çalışmalar
Tebernüş bey merhaba, Yapımı başlanacağı söylenen TEMA PARK projesinin tam karşısında yer alan bölgede , Halkalı Toplu konutlar 3 etapta yatırım amaçlı olarak 1 + 1 net 47 m2 daire satın almak üzereyiz fiyatı 115-120.000 tl civarında 5 katlı binanın 4. katı batı cepheli , Bu binalar yaklaşık 10-12 yıllık Tema park projesi ve diğer projeler ( marmaray vs ) devreye girdiğinde bu evlerin değerinde artış olabilirmi bu evlere belirttiğim fiyatlarda yatırım yapmak mantıklımıdır. yada başka önerileriniz olabilirmi . Şimdiden teşekkür eder. İşlerinizde kolaylıklar dilerim