Merhabalar Tebernüş Bey, size bir sorum olacak. Şu...

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey, size bir sorum olacak. Şu anda butik bir sitede 3+1-120m2-220 milyar değerinde ki dairemizde oturmaktayız. Herhangi borcmuz yok. 2 yaşında bir kızımız var.Halimizden memnunuz,evimizin bahçesi, otopark ve çocuk parkı olanağı şimdilik bizi tatmin etmekte. Ancak gelecekte çocuğumuz okul çağına geldiğinde ise müstakil bir evde oturmak istiyoruz. Yani 4-5 yıl sonra diyelim. Konu şu siz hep diyorsunuz ya “oturacağınız evi alın” diye ancak bizim gelecekte oturmak istediğimiz evi almak için çok ciddi faizler ödememiz gerekmekte. Üstelik 4 yılda ödeyeceğimiz maximum kredi miktarı 120milyar. Durum böyle olunca şöyle bir taktik mantıksız olur mu? Şu anda evimize yakın lokasyonlarda 100-120 milyar arasında hemen teslim bir mülk alıp,kiraya verip,kirasının banka kredisi faizini ödemesi. Sonrasında ise(4 yıl sonra) ister sonradan alınan evi,ister oturduğumuz evi yahut her ikisinde satıp, o anki duruma göre site içinde bir müstakil villa alma fikri nasıl? Hem kendimizi çok zorlamamış oluruz. Hemde bankaya ödenen gereksiz faiz kısmından da kurtulmuş oluruz. Siz ne dersiniz? Düşüncemde yanlış yada eksik bir şey var mı? Farkında olmadan bir mantık hatası yapmış olabilirm. Aydınlatırsanız çok sevinirim.İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mart 2012 | 11:52 Ahmet Kaan Tüter 225 Kişi okudu

Tebernüş Bey İyi Akşamlar,Eyüp GOP bölgesi ile ilg...

Soru

Tebernüş Bey İyi Akşamlar,Eyüp GOP bölgesi ile ilgili arayışlarım devam etmekte olup, daha önce de soru sormuştum. Cevaplama nezaketini göstermiştiniz. Bölgede Veysel Karani Yeşilpınar Alibeyköy'de inşaasına başlanacak Gül İnşaat projesi henüz satışa çıkmadı (mart ayı deniliyordu) Soruları ve cevapları an ben an takip ettiğimden 2. defa bölgede Demir İnşaat'ın proje başlayacağını belirttiğiniz için sormak istiyorum. Demir İnşaat Hamit Demir'in Yön. Kur. Başkanı olduğu ve Beylikdüzü Ayışığı evleri projenin sahibi olan firma mı? Eğer bu firma ise arayıp bilgi almak istiyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim. İyi Akşamlar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Mart 2012 | 22:21 Selva Mat 225 Kişi okudu

Tebernüş bey merhaba,yatırım amaçlı daire almayı d...

Soru

Tebernüş bey merhaba,yatırım amaçlı daire almayı düşünüyoruz fakat birkaç seçenek arasında kaldık. Avrupa konutları ıspartakule 3 te 73m2 1+1 in fiyatı 150 bin TL, kredilendirildikten sonra bize maliyeti 185 bin TL olacak teslim Ekim 2012,Demir İnşaat Ayışığı vadi evlerinde 1+1 66m2 daire 144bin tl ama ödeme koşulları uygun ve kredilendirildikten sonra bize maliyeti 160 bin tl oluyor teslim Nisan 2013, bir de bizim evler 5 projesi 1-2 ay içinde satışa çıkacak galiba bunun da teslimi 1-2 seneyi bulur en az. sizce ne yapmalıyız kafamız biraz karışmış durumda. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mayıs 2012 | 20:05 Ali Eşiyok 225 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey 1stanbul evleri A1 blok 16.ka...

Soru

Merhaba Tebernüş Bey 1stanbul evleri A1 blok 16.kat 3+1 dubleks almayı düşünüyorum firma güvenilir mi ayrıca bu bloktan göl manzrası nasıldır tavsiyeniz nasıl olur teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Mayıs 2012 | 01:28 sevinç türköz 226 Kişi okudu

Viaport Venezia'da 52 metrekare 152 bin TL

Soru

Merhaba,Viaport Venezia projesinde 1+1 almayi dusunuyorum. Satis ofisinden aldigim bilgiye gore fiyatlar 52-74 m2 araligi icin 152-279 bin TL araliginda. Sizce yatirima uygun mudur? Proje bitiminde sizce ne olur?İyi calismalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Mayıs 2012 | 21:28 İbrahim Üstünel 225 Kişi okudu

kiracıyımhayalim bir ev sahibi olmaktıremekliyim a...

Soru

kiracıyımhayalim bir ev sahibi olmaktıremekliyim aynı zamanda çalışmaktayım.tokinin istanbul avrupa yakasında selimpaşa celaliye veya büyükcekmece cıvarında başlamış veya başlıyacak olan projelerinizden ev sahibi olmak istiyorum.saygılar,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mayıs 2012 | 10:27 ebutalip menenediz 225 Kişi okudu

Sayın tebernüs bey sitenizin alım satım yeri olmad...

Soru

Sayın tebernüs bey sitenizin alım satım yeri olmadıgını biliyorum ancak sinan yılmazın aradıgı narinpark ta satılık 1+1 bende bi bulustursanız dua alırdınız en sadık okuyucularınızdan birinden

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Haziran 2012 | 23:57 serkan kebapçı 225 Kişi okudu

emlakkulisi nde bir yazı okudum yazının sonunda &a...

Soru

emlakkulisi nde bir yazı okudum yazının sonunda "önümüzdeki 2-3 sene içerisinde Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan Bahçeşehir'e metro bağlantısı sağlanacağı bilgisi edinilmiştir." Şaka mı bu ! Şakaysa hiç komik değil. Burda bahçeşehire metro gelmesini 10 yıl bulur diye kaç defa yazdık bu ne şimdi !

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Haziran 2012 | 18:26 volkan can 225 Kişi okudu

7-8 yıllığına arazi alımı

Soru

Tebernüş Bey Merhaba, 7 - 8 sene sonrasında inşaat yapılabilir hale gelip şehir merkezi olmaya namzet, İstanbul'da bir bölgeden 50 dönüm kadar arsa alıp unutmak gibi bir düşüncemiz var. Kendimce bazı araştırmalar yaptım ve Çatalca ile Arnavutköy semtleri ön plana çıkar gibi oldu. Çatalca'da yaptığım görüşmelere göre ise arsalar köy tapulu. Sizce hangisi daha sağlıklı bir yatırım olur? Böyle bir yatırım için sizin tavsiye edebileceğiniz başka bir bölge var mıdır? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Temmuz 2012 | 10:00 Tugrul Ahmet 226 Kişi okudu

hak

Soru

gubkiskide çalıştım 3 ay 10saat çalıştık 11 yerine 10 saat yazdılar 90saati vermediler ve artımesaileride vermediler rusça belgeler imzalattılar çıkış aldım gelirken 595 dolar kestiler ne yapmam gerekiyor sizlerin hak anlayışınız bumu gideceyimiz yeride saklı tuttular çok gelen oldu herkesten para kesiyolar

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
01 Ağustos 2012 | 02:02 selahattin tığ 225 Kişi okudu