Gayrimenkul değer kazancı vergisi 5 yıl muafiyeti
Gayrimenkul değer kazancı vergisi 5 yıl muafiyeti vardı. Bu 5 yıl muafiyeti de kalkacak deniliyordu. Şuan 5 yıl muafiyeti var mı? Kalktı mı? 7 sene önce aldığım evi satmayı düşünüyorum?
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Gayrimenkul değer kazancı vergisi 5 yıl muafiyeti vardı. Bu 5 yıl muafiyeti de kalkacak deniliyordu. Şuan 5 yıl muafiyeti var mı? Kalktı mı? 7 sene önce aldığım evi satmayı düşünüyorum?
Merhaba. Ben Antakya da yaşıyorum. Yatırım için İstanbul dan ev almak istiyoruz. Yeni satışa çıkan dap yapının validebağ konakları ilgimi çekti. Çevresi yeşillik ve güzel. Ağırlıklı peşin olmak üzere kısmen kredi kullanarak alabilirim. Ancak bu proje çok mu pahalı ona karar veremedim. Önümüzdeki 5 yıl içinde iyi ki almışım der miyim yoksa pişmanlık mı olur. Çünkü tüm birikimimi buraya yatıracağım.
Merhaba bizim babamızdan kalan yaklasik olarak 25000 metre 11/40 oranında hisseli bir tarlamiz var burası 4 kişiye ait ama tek tapu.burada her bir hissenin bahçe ve mandıra alanı bulunuyor biz burayı 4 bölerek herkezin tapusunu almasını istiyoruz.her hissenin ayrı elektrik aboneliği su kuyusu meyvelik yapı (imarsız) bulunuyor.biz burayı ayirabilirmıyız nasıl yapabiliriz.
ben bir arsa aldım bazı zorululuklardan dolayı babama satış yaptım babam pişmanlık beyanı verse bende geriye dönük pişmanlık beyanında bulunabilirmiyim
Merhaba ; Tebernüş Bey 21/04/2015 tarihli satış vaadi sözleşmesi ile brüt 69 m2 1+1 daire ile ilgili benden %18 KDV alındı, daire Eylül 2017 teslim edilecek , dairenin m2 küçük olduğundan KDV nin %1 olarak alınması gerekmiyor muydu ? Konu hakkında bilgi ve görüşünüzü rica ederim . Teşekkürler
mrb.tekirdağ kapaklı pınarça köyünden 1998 yılında almış olduğum tapuda tarla yazan arsamızı 4 ay önce e devlete baktığımızda bize hiç bir şekilde bilgi verilmeden kısmi devlet ormanları sınırları ve orman şerhi koyulmuş bunun için ne yapabiliriz davamı açmalıyız bize haber tebligat göndermeleri gerekmezmiydi normal halinedönermi kısmi orman sınırları nedir 250 metre kare arsa.yoksa 2 b kapsamımıdır ne yapmalıyız yardımlarınız için teşekkürler
Merhaba, Ben 16,12,2015' te Yalova Termal Palace' tan 2+1 devremülk aldım, Satış şekli diğer dolandırılanlar gibi bende de aynı oldu. Örnek olarak gösterdikleri daire 4+1 daireydi. Başka bir örnek daire yoktu. Sözleşme maddelerine baktığımda 21 iş günü içerisinde gönderilmeyen tapularda cayma hakkı olduğu yazıyor. Bana 40 iş günü sonra kargo ile göndermişler. Bana haber vermediklerinden ben içeriğini bilmediğimden iade ettim. Sonra beni tekrar davet edip 2+0 bir daireyi göstererek burası sizin dediler. Tabi yine yalan söyleyip bir üstünü satmak için çabaladılar. Ben almadım. Devemülkümü görmediğimi biliyorum. Daha otel bitmedi. Dört ay sonra tamamen bitecek. Ben bu devre mülkten cayma hakkımı kullanabilir miyim? Cayma hakkım var ise kullanabilmem için ne yapmam gerekir?
Merhaba. 100bin TL Nakit param var. Şu an Kartal da 1100 tl vererek kirada oturuyorum.Oturduğum yerdeki binaların çoğu deprem öncesi ve 300-350bin tl arası, yeni binalar ise 2+1 100 m 400 bin 3+1 daireler ise 480-600 bin arasıdır. 80bin tl kredi kullanarak Arnavutköy Kiptaş konutlarından mı , yoksa 170 bin tl kredi kullanarak Pendik Kurtköy den mi 2 +1 daire alayım.Ya da 150 bin tl kredi kullanarak Kartal E 5 kenarındaki yüksek binalardan 1100 tl kiralı home ofis mi alayım.Teşekkür ederim.
Merhabalar.. Aralık 2014'te 43 bin tl kredi ile 124 bin liraya daire aldım.Fakat tapuda 43 bin tl olarak gösterildi,rayiç bedel buydu geri kalanı elden verdim.Eylül 2016'da 105 bin tl kredi kullanılarak satıldı,tapuda bu rakam gösterildi. Ödenmesi gereken değer artış kazancı vergisi 9 bin lirayı buluyor.Eğitimim için sattım daireyi ve bu vergilendirmeden haberim yoktu,öğrenince şok oldum. Ahmet bey sizce Tapu değerini mi yükseltmeliyim pişmanlık dilekçesi ile?Müteahhit buna yanaşmıyor,tek başıma yapabilir miyim?Eğer bu seçenek olmazsa,eve yaptığım tüm masrafları(emlakçı komisyonu,tadilat,bakım,kredi faizleri) gider gösterip vergiyi cüzi miktara çekebilir miyim ve bu giderlerin faturaları yok,Takdir Komisyonu beyanımızı kabul ediyor mu,etmiyorsa nasıl tespit ediyor? Vergi Daireleri bu konuya nasıl yaklaşıyor,gerçekten sıkıntılı bir duruma düştüm,böyle bir parayı ödeyecek durumda değilim. Sizden bize bir yol göstermenizi istirham ediyorum.. Saygılarımla..
Merhaba Tebernüş Bey, Çanakkale'de kısa ve uzun vadede yatırım konusunda görüşlerinizi alabilir miyim? Özellikle köprü yapımının başlayacak olmasından dolayı bölgede ciddi bir hareketlllik görmeye başladım. Yazlık fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir artış görmekteyim. Tarla arsa yatırımlarında da kısmen bölge bölge artışları gözlemliyorum. Çanakkale Geyikli bölgesinde aldığım 2 tarlayı 6 ay ve 1 yıl süreler içerisinde %100 ve %150 karla sattım. Kısa vadede bu artışlar normal mi? Köprü süreci bu derece etkili olmuş olabilir mi? Bu haraketliik sizce ne kadar sürer. Kısa zamanda sattığım için acaba acele mi diye düşünüyorum. Bir de size genel olarak sormak istediğim şey; Bir şehrin kalkınacağını bekliyorsak o şehirden tarla almak mı mantıklı yoksa o şehirden bütçeniz çerçevesinde gelecek göreceğiniz bir caddeden dükkan almak mı daha matıklı. Tşk