İki daire arasında kararsız kaldım.

Soru

Tebernüş bey iyi geceler dilerim,ümraniyede ikea ve buyaka avmye çok yakın konumda,toplamda 4 katlı binada 1+1 65 m2 yeni yapılmış iskanlı apartman dairesi 315 bin tl istenmekte ,kira olarak getirisinin 1300-1400 tl arasında olduğu söylenmektedir.Diğer seçeneğim ise tuzla aydıntepede dumankaya gizli bahçenin yanındaki yaklaşık 20-25 dairelik gizli bahçe suits.bu bina ofis olarak düşünülüp daha sonra konut şeklinde satışa çıkartılmış diye duyduk.yaklaşık brüt 80 metrekare olup 210 bin tl fiyatı var, kira getirisinin 700-800 tl arasında olacağı söylenmekte ancak binada tahmini 20'den fazla daire olmasına rağmen dolu 3 -4 daire görebildim ve binanın duman kaya ile hiç bir alakası yok.herhangi bir güvenlik yada sosyal imkan söz konusu değil.yapı olarak biraz viran bir şekilde durmakta artı olarak sadece altında migros bulunmakta..ümraniyedeki seçenek lokasyon olarak tam aradığım noktada ancak maddi olarak beni bir süre sıkıştırıcak.tuzladaki seçenek ise yapı olarak hoşuma gitmekte ve fiyat olarak cazip bulsam da konum olarak bulunduğum çevreye uzak kalıyor vede pek talep görmemiş olması beni düşündürüyor..Bu arada yaklaşık 60 bin lira gibi bir peşinatım var,siz olsanız nasıl karar verirdiniz?eğer ümraniyedeki daireye karar verirsem imkanlarımı sonuna kadar kullanacağım için yorumlarınız benim için çok önemli.şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Aralık 2016 | 01:39 Can Şekeroğlu 1763 Kişi okudu

Ticari ipotekli ev alımı nasıl olmalı

Soru

Hayırlı Günler Dilerim Tebernüş Bey Bizim alacağımız ev 225 bin civarında fakat evin üzerinden 225 ticari kredi çekilmiş, x banka bu parayı getirirsen fek işlemlerini başlatırım diyor ben evin bir kısmını peşin vereceğim geri kalanı konut kredisi kullanacağım, kredi kullanacağım banka peşinatınızı bize vereceksiniz biz ipotekli olan bankadan ipoteğin fek i için tahahüt alacağız diyor, 2. Derece ipotek koyacaklatmış sonra o 1. Derece olacakmış ama benim tapuda evi ipotekli almam gerekiyor, benim anladığım bu, mantık kafama yattı ama sabit gelirli insanım bir risk varmı sizede sormak istedim başıma büyük bir sıkıntı almaktan korkarım.. şimdiden çok teşekkür ederim

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
22 Aralık 2016 | 01:28 Yusuf YAZICI 791 Kişi okudu

Çerkezköy satılık daire.

Soru

GÜRCAN. Merhaba tebernüş bey. İstanbul Sultangazi Gazi mah 60000 tl kıredisi bulunan bir dairem var. Onu satıp Çerkezköy sen daire almak istiyorum. Çerkezköy'den borçsuz alacağım. Gazi mah daire 230000 tl eder. Çerkezköy Fatih mah veya Fevzipaşa mah 170000 tl ye çok daha lüks daire alırım. Sizce hangisi daha iyi olur.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Aralık 2016 | 00:47 GÜRCAN RÜZĞAR 1073 Kişi okudu

Firüzköy imar genişlemesi

Soru

Merhabalar biz firüzköy den müstakil tapulu arsa almak istiyoruz,ancak arsaya imar gereği 3 kat inşaat yapabiliyoruz firuzkoyde imar genişletme durumu varmış yani 9.50 sen 12.50 ye çıkarılma durumu varmış bu doğrumu eğer doğruysa ne zaman içerisinde gerçekleşebilir tahminen.tesekkur ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Aralık 2016 | 00:07 Tolga Demir 573 Kişi okudu

Bursa kemalpasa da yatirim

Soru

Kemalpaşa da izmir yoluna yakın yerlerde yatırım mi daha mantikli olur yoksa balikesir taraflarina mi gitmek gerekir? Kemalpaşa da bahsekonu yerlerde dönümü 18-20 bin ideal midir?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 22:09 Burak gül 933 Kişi okudu

Bina arsasına kaç katlı konut yapımının hesabı

Soru

Merhaba Tebernüş bey, 897 metre kare arsaya sahip , 2.4 emsal oranına sahip ,mania üst kotu 78 metre olan binamızın bulunduğu parsele. Güncel imar mevzuatına göre her katta 2 daire olmak üzere bodrum + zemin + 14 normal kat şeklinde bir bina yapılabilirmi? (Binada toplam 28 konut olacak ve zemin kata kapıcı dairesi ve 1 veya 2 bağımsız ofis olacak) Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Saygılar

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 21:59 Serhat Çanga 1057 Kişi okudu

Gayrimenkul satış sözleşmesinde süre?

Soru

Merhaba. Satılık olan dairemi emlakçının kendisine gayrimenkul satış sözleşmesi ile sattım. Sözleşmede cayma bedeli konut ücretinin %6 sı olarak belirtilmişti. Fakat emlakçı 30 günü aşkın bir süredir daireyi almadı. Sözleşmede fesih edilecek bir tarih de yok. Şimdi satamiyorum cayamiyorum. Ne yapmalıyım ? Kanunen bir fesih tarihi varmı?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 21:06 Gökhan Sarı 377 Kişi okudu

Kentsel dönüşümde mirasçıların haklari

Soru

2006 yılında babaannem.oldu.3 çocuğu var.birine evinin intifa hakkını vermiş.su anda ev kentsel dönüşüme girdi.bu durumda bir mirasçı imza vermiş.ancak iki mirasçı imza vermedi.bu durumda geriye kalan iki mirasçı imza vermezse bina yıkılıp yapılabilirdi ve intifa hakkı olan kişi yeniden ootururmu.veya yahut imzalanmadığı için tokiyemi daire satışa sunulur daire. Biz intifa hakkını alan kişinin orda yeniden oturmasını istemiyoruz.bina yeniden yapıldığında satışa sunulup halkımız olan miras payını almak istiyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz.saygilar.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 21:02 Yeşim senemoglu 683 Kişi okudu

Kentsel dönüşüm bölgesinde ekspertiz değeri

Soru

Tebernüş bey merhaba, emlak almak istediğim böylede daire fiyatları kentsel dönüşümden dolayı oldukça yükselmiş durumda. 25-30 yıllık daire normalde 180-200 olması gerekirken şu anda 270-300 tl. Konut kredisi kullanacağımız zaman ekspertizler bunu dikkate alırlar mı yoksa sadece binaya göre mi değerleme yaparlar?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 20:52 Hakan Kurtuluş 829 Kişi okudu

Hisseli Tapu Ayırma İşlemi

Soru

Kadir Bey Merhaba, Beş katlı binamızın en üst katı dubleks daire yapan mütahit çatı katını ayırmış alttaki dairelerle çatı katındaki daireler tapuda hisseli gözüküyor biz bu hisseli tapuyu nasıl ayırabiliriz lütfen bize yardımcı olur musunuz?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
21 Aralık 2016 | 20:39 Nurcan DEMİREL 1367 Kişi okudu