Kooperatif Hissesine Kredi Çekmek
Merhaba Üyesi olduğum kooperatip hissem üzerine kredi çekebilir miyim. Henüz adımıza tapular çıkmadı. Ama kat irtifakı tapuları hazır.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba Üyesi olduğum kooperatip hissem üzerine kredi çekebilir miyim. Henüz adımıza tapular çıkmadı. Ama kat irtifakı tapuları hazır.
izmir sasali villami satmak uzereyim kendim antalyada oturmaktayim yesilbayir dosemealtinda sehirden 15 dk uzakta villa projesi var bitmekte olan buraya yatirim yapablirmiyim deger kazanir mi nasil bi yol izlemeliyim yas olarakta cesaretli degilim yas tahtaya basmak istemiyorum yillarimizin birikimi lutfen yol gosterirmisiniz? tesekkur ederim syg.
efendim ben 2 yıllık emlak ve emlak yönetimi mezuyum ve 1 aydır tanıdğım bir emlak komisyoncusunun yanında görev alıyorum ama pek yardımcı olamıyorlar daha doğrusu portföy hakkında pek bilgi edinemedim sürekli bana şunları tekrarlıyorlar portföy yap sahibinden.com dan ilanları ara sürekli bu cümleyi tekrarlıyorlar sizden ricam bana bu portföy edinmemde bilgi birikiminizden paylaşır mısınız ?
Merhaba, 33 yaşındayım yeni evliyim aylık min. 5.000TL kredi ödeme gücüm var ve 50.000TL kadar da nakit birikimim var şu anda kirada 1.600TL ye oturuyorum ama artık ev sahiibi olmak istiyorum hangi bölgelerden ve bu finansal şartlarda hangi tip daire almamı tavsiye edersiniz.
Hayırlı günler Kadir Bey Ben geçen seneye kadar babama ait bir evde kira vermeden oturuyordum. İşim ve sağlık nedenlerinden dolayı başka bir eve taşındım. oturduğum eve kiracı koydum kira bedellerini de her ay benim banka hesabıma yatırıyor. aldığım kiranın üzerine ilave koyarak şu an oturduğum evin kirası ödemekteyim. Gayri menkul babamın üzerine olduğu için kendine ait gelir olmadığı halde gelir vergisi verdim. Sizden sorum şu ben babam ile aramda düşük fiyat ile kontrat yapım gerçek fiyattan kiraya verebilir miyim. Gelir elde edemediğimiz bedele boşuna vergi ödemememiz mümkün mü?
Tebernüş Bey Merhaba; Biz Ataşehirde İnönü Mah.kendimize ait bir dairemiz var.Ancak evin iskanı yok.Kat İrtifaklı tapu.Cadde tarafında.Apartmanın arkasında boş bir arazi var.Bizim onay vermemiz halinde bir müteahhit 6 katlı apartman yapacak.onay vermez isek 4 kat yapabiliyor.Bize teklifi 200 bin TL,iskanımızı alacak ve diğer apartman eksikliklerinizi tamamlarım diyor. eğer kabul edersek arsa paylarımızdan feragat mı ediyoruz,Ya da ileride bundan 5-10 yıl sonra başka bir müteahhit 15 katlı bir yer yapmak istediğinde hakkımız devam eder mi? Bilgi verebilir misiniz. Teşekkür ederim.
Merhaba Tebernüş bey Dumankaya ritim istanbulda 3+1 oturum amaçlı daire bakıyorum 153 m2 brüt 96 m2 net fiyatlı bir daireyi 990 bin TL liste fiyatı üzerinden anlaştık ama nakitte yada kredide %12 indirimi var.Bu fiyatlar bu proje ve kartal bölgesi için nasıldır ileride prim yapma olasılığı nedir?
hayırlı işler..beykoz belediye arazisinde bulunan ve tapu tahsis belgesi olan 3 katlı evin 1. katını belediyeden zilliyet devri sözleşmesi ile bedelsiz bir şahit eşliğinde üzerime aldım. Aldığım kişi teyzem oluyor ve bir tane kızı var. Teyzem yaşlı fakat aklı yerinde. Belediyeden devir yaptırdıktan sonra sağlık raporunu da aldık. Ayrıca ne olu ne olmaz diye bankaya rayiç bedelin yarısını da yatırdık. geri kalanını da önceden kiracı olarak ödediğim (aynı dairede) kira bedellerine saydık. SORUM ŞU: Teyzemin evlatlık olarak üzerine geçirdiği kızı teyzem öldükten sonra bana dava açarak bu daireyi elimden alabilir mi? Yoksa yapılan sözleşmeler yeterli midir? Teşekkürler
Merhaba ; Başakşehir Kayabaşında yapılan dar gelirliye dairelerin başvuru tarihi belli oldumu.Ne zaman yapabiliriz ve nerden yapılıyor.Bilgi verebilirminiz.
Merhaba Tebernüş Bey, Miras yoluyla tarafımıza intikal eden tarla vasfındaki taşınmazlarımızı tüm hissedarların rızasıyla kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ?ye devrettik yakın zamanda.TOKİ tarafından bize tarlalarımıza karşılık olarak belli bir oranda arsa verilecek ve bizde kat karşılığı şeklinde bir müteahhitle anlaşarak ilerleyen dönemde daire sahibi olacağız.Sorum şudur ; Miras yoluyla adıma intikal eden tarla vasfındaki taşınmazımın yukarıda belirtmiş olduğum süreç sonucunda daireye dönüşmesinin akabinde elde edeceğim dairenin satışı sonrası ortaya çıkacak olan vergi durumudur. Öğrendiğim kadarıyla miras yoluyla edinilen taşınmazların satışında bugün itibariyle herhangi bir vergi söz konusu değil.Yukarıda belirtmiş olduğum şekilde elde edilen dairelerin satışında ki gelir vergisi durumu hakkında bilgi vermenizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler,