AYAZAĞA OYAK SİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Soru

Merhabalar, kolay gelsin Tebernüş bey, Yaklaşık 1 yıl önce sizden Ayazağa Oyak Sitesi'nin geleceği ile ilgili görüşlerinizi almıştım. Değerli görüşleriniz doğrultusunda Oyak sitesinde bulunan 2 adet dairemin 1 ini satıp, Tahincioğlu Nidapark Seyrantepe projesinden daire aldım. Şimdi ise Tahincioğlu Ayazağa Oyak Sitesindeki benimde dairemin bulunduğu bazı parsellerdeki bloklara teklif vermeye başladı. Taincioğlunun projesindeki Bloklar 28 kat, Bizim Ayazağa Oyak sitesindeki bloklar 11 kat. Tahincioğlu Çalışmalarını yapıp bizi bilgilendireceğini söyledi. Fakat bizim bloklar 1999 yapımı olduğu için kentsel dönüşüme girmiyormuş. Tahincioğlu'nun bize hangi teklifle geleceği belli değil. Size eğer cevaplarsanız sorum; Nidapark Seyrantepede bloklar 28 kat, Oyak sitesinde de 11 kat Oyak sitesindeki blokların yerine 28 katlı blok yapılabilme izni varmı? Eğer yapılabilirse imar değişikliğinden dolayı rant vergisi ödeyecekmiyiz? Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2016 | 08:27 AYDIN SÖYLER 14477 Kişi okudu

Nukleer enerji santrallerinin oldugu yere yatirim

Soru

Tebernüş bey köşe yazilarinizi okumakta ve çokta istifade etmekteyim.Göruşlerinizi önemsiyorum.Sinoplu oldugum icin gelecekte degerliginde satmak yada ev yapmak üzere 270000tlye 476M %25 kullanimli guzel bir konumda köşe parsel olan bir arsa satin aldim.Şuan cüzi bir karlada olsa satma imkanim var.Gelecekte yapilmasi planlanan nükleer santral bizi tedirgin etmekte. Nukleer santralin yapilmasi arsa. .ve emlak yatirimimizi olumsuz olarak etkilermi veya kazanç saglarmi .Cevabiniz icin teskkür ederim saygilar sunarim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Şubat 2016 | 00:03 Mehmet Kalaycı 883 Kişi okudu

ev satışında gelir vergisi konusu

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, 2013 temmuz ayında 295bin tl ye bir daire satın aldım ve bu ev için 163bin tl kredi çektim.tapuda da evin bedeli 163bin tl görünüyor. şimdi ise çocuk planımız olduğundan evi satıp kayınvalidame yakın bir daire satın alma niyetimiz var. Vergi çıkmaması için satın alan max 163bin tl mi kredi çekmeli? daha fazla çekerse bana vergi doğar mı? bunun dışında evin tapu değerini arttırmak istesem,örneğin 400bin tl yapmak istesem 400bin-163bin=237bin üzerinden mi %4 tapu harcı ödemeliyim?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 23:10 MAHMUT ARTUÇ 1093 Kişi okudu

Çerkezköy Kızılpınar Arsa yatırımı

Soru

Merhaba Tebernüş bey iyi çalışmalar. Ben 3 hafta önce Çerkezköy Kızılpınar'dan 320 m2 %50 oturumlu 7 kat ticari+konut Cadde cephe 220 bin tl ye yer aldim. Yani 6 tek daire altina dükkan şeklinde yapı yapilabilmektedir. Cadde cephe yerlerin m2 si en az 1000 tl den baslamaktadir. O bölgede müteahhitler %30-35 olarak kat karşılığı yer almaktadır. Ve şuan en az 390-400 m2 çift dairelik yerlere girmektedir. Sizce iyi bir yatırım yapmış mıyım? İleride nasıl degerlendirmeyelim ? Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 22:08 Ümit Taydaş 1621 Kişi okudu

konut kredisi sorunu

Soru

slmlr. Alacağım koutun tapusunda, iki katlı kagir konut ve arsası yazıyor.Banka kredi cıkmaz dedi doğrumudur acaba.(tapuda kat mülkiyeti veya kat irtifakkı yazmalı diyor)

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 21:51 burha inalı 499 Kişi okudu

Dükkan Yatırımı Hakkında Bilgi

Soru

Merhabalar,yaklaşık 300 bin dolar birikmişim bulunmakta.Başakşehir'de şehir hastahanesi yapılması planlanıyor. O çevredeki dükkanlar hakkındaki fikirlerinizi almak isterim. Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 21:33 Safa Fırat 803 Kişi okudu

Hızla düşen konut sayısı

Soru

merhaba tebernüş bey sorum bir ilçede satılık ve kiralık konut sayısının hızla düşmesi neye alamet sizce istanbulda sağlıcakla iyi bişeymi gelecekte ne olur

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 21:08 turan aktaş 2713 Kişi okudu

Tapu harcı öder miyim?

Soru

Merhabalar. Yaklaşık 1.5 sene önce annem vefat etti ve mirasçıları olarak ablam babam ve ben kaldım. Mirasçılık belgesi aldık ancak tapu dairesinde işlem yaptırmadık. Evin değeri 100000 tldir. Sorum 1 Miras kalan taşınmazı üzerimize alırken tapu harcı ödeyecek miyiz? Sorum 2 Ödeyeceksek ne kadar ödeyeceğiz? (Hepimiz teker teker) Sorum 3 Evi satmayı düşünüyoruz bunun için evi önce kendi üstümüze alıp mı devredeceğiz yoksa direk alan kişinin üstüne yapabilir miyiz? Teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 20:10 Koray Tek 661 Kişi okudu

aylık gecikme faiz hesaplaması

Soru

iyi günler, 100 tl aidat olan daire, ocak -şubat- mart aidatını ödememişse bu üç ayın sonunda tplam kaç tl ödemesi gerekir cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 20:02 vedat tuna 405 Kişi okudu