Esenler Cevizlibahçe Yalan Beyan İle Satış

Soru

Merhabalar; Esenler'de halihazırda Esinder Yapı A.Ş. tarafından yapımı devam etmekte olan Cevizlibahçe Konutları'ndan 2016 yılının Şubat ayında bir adet konut satın aldım. Konut satışına ilişkin yakınlık sebebiyle güven kaynaklı satış sözleşmesi düzenlenmemiştir; fakat kat irtifak tapusu almış bulundum. Dairenin net alanının 66 m2 olduğu defatle satış sırasında belirtilmiş ve dairenin satışı bu şekilde tarafıma yapılmıştır. Kaba inşaatın bitirilmesine müteakip dairenin ölçümlerini firmadan talep ettik. Talebimiz üzerine projenin mühendisi tarafından satın almış olduğumuz dairenin ölçümleri mail ortamında tarafıma iletildi. Bize iletilen daire ölçümünde dairenin net m2'sinin 55,22 m2 olduğunu gördük. Bunun üzerine yapılan görüşmelerde hiçbir şekilde sonuç alamadık. Aynı zamanda halihazırda satışların nasıl yapıldığını test etmek amacıyla projenin yanında yer alan satış ofisine müşteri gibi giderek daire büyüklüğü hakkında bilgi aldığımızda yine aynı şekilde net 66 m2 ifadesi defatle kullanılarak satışın yapıldığını gördük. Satış ofisinde verilen bilgi sonrasında bizlerde oluşan kanı bu dairenin yalnızca bize değil herkese aynı şekilde satışın yapıldığı yönünde olmuştur. Konuyla ilgili olarak elimde yapılmış herhangi bir yazılı evrak bulunmamakla birlikte, sözlü olarak verilmiş olan vaatlerin yapım firmasını bağlayan bir husus olduğunu düşünmekteyim. Bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla ilgili yardımınızı rica ederim.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 15:27 Çağdaş Ercan 933 Kişi okudu

TOKİ taksidi öde öde düşmüyor ne zaman düşmeye başlar

Soru

İyi günler TOKİ'den ev aldım 137.000 tele anlaşmalı 30 taksit ödedim ama hala düşmemiş güncel borç 139 bin olarak gösteriyor ne zaman güncel borç düşmeye başlar ilerleyen yıllarda düşer mi önce faizi mi alıyorlar bu arda 23 bin ödedim teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 14:13 Evsun deniz 981 Kişi okudu

Çanakkale Anadolu Yakası Lapseki Ve Biga Arazi Yatırımı

Soru

Tebernüş abi iyi günler çanakkale köprüsü yatırımcıların iştahını kabartıyor Lapseki ve Biga'da son 1 yılda %300 değerlenme görüyoruz Biga tapu dairesinde 4-5 gün beklemek lazım tapu devri için aşırı bir hareket var sizce bu hareketlilik ilerleyen dönemde projelerin hayata geçmesi ile prim yaparmı şuan ki prime balon diyelim gelecekte prim yapması önemli çanakkale bölgesi küçük. Ve orta sınıf yatırımcı için fırsatmıdır

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 13:44 Erhan Kandemir 2687 Kişi okudu

%20 kaks artışı hakkında .?

Soru

Daha önce %20 kaks artışı kullanılacağı belli olan bir arsanın daha sonra çıkartılan yönetmenliklerle geri alınması mümkünmüdür? Verilmiş bir hak geri alınır mı?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 13:05 Mehmet çarpınlıoğlu 347 Kişi okudu

Arsa payı üst katlarin 100 giriş katların 50

Soru

merhabalar düz giriş katta oturuyorum ama tapu da kot1 olarak gecityor. ama bina girişinde oturuyorum dairemin mtkaresi 120, üst katlarin 160, ama arsa payı benim 50 onların 100 olarak geciyor. sizce bu normal mi? yoksa arsa payı düzeltim davasında kazanma oranım nedir? buna göre hareket edecegim.. teşekkürler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 12:54 ozgur yılmaz 489 Kişi okudu

Kartal Kentplusin kenarindaki arsa

Soru

Tebernus Bey merhaba, bildiginiz gibi Soganlik Yeni'de Ikea, Bumerang Tower ve Cukurova Balkon'un insaati devam ediyor. Simdi sessiz sedasiz yeni bir haftiyat calismasi baslamis, kentplusin eteklerinde, askeriyeye bakan egimli son derece dar ve uzunca arsa uzerinde, tamam bolge asiri degerlendi ama burayada birsey kondurulur mu diye dusunmeden edemiyor insan. Hemen yukarisinda acilan bir kolej var, tahminim bu da bir okul olacak. Bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim. Son olarak tum bunlar ve Ronesans'in avm ve miks projesi de eklenince o bolgede metro disinda bir ulasim yontemi dusunmek istemiyorum. 2 km capinda 4 avm olmus olacak (maya, ronesans, maltepe park ve ritim)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 09:41 Emre Karasan 1029 Kişi okudu

Petrol tesisi acmak icin arsa secimi

Soru

Merhsbalar tebernus bey kucuklugumden beri bir petrol tesisi zinciri kurmak hayalim olmustur.simdi biraz birikkm ysptim ve petrol icin ilk arsami almak istiyorum bunun icin ne gibi kriterlwr var? Ticari olan her arsaya petrol tesisi kurabilir niyim? Gaz izinleri nasil isliyor? Cok tesekkurler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 01:13 Umut ismetoglu 819 Kişi okudu

Ada haline getirilmiş parseller

Soru

2 parsel arsamızı kat karşılığı olarak mütahide verdik.komşu bir parselide bizim iznimizle mütahit satın alarak 3 parseli ada haline getirdi.2 sorum olacak 1-anlaşmazlık halinde sözleşme fesh edilirse bu ada başka bir mütahide verilebilirmi? 2- parseller eski haline getirilebilirmi?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 00:35 Orhan Turan 607 Kişi okudu

Bitmiş bir yazlık daire için satış sözleşmesi yaptık

Soru

Bitmiş ancak isaknı alınmamış bir daire için 124500 tl lik satış sözleşmesi yaptım imzaladım sözleşmede cayma halinde %20 alıcı ceza öder yazıyor 5000 ön ödeme yaptım 23-02-2017 de teslim alamam gerekiyor. aynı daireden başka arkadaş almak için bana aracı ol dedi ben telefon ettim satıcı beni tanımadığından aynı yer blok daireye 120000tl fiyat verdi beni şok oldum sözleşme yapalı 2 ay oldu ben şu an sözleşmeden cayarsam % kaç ceza ödemem gerekir saygılarımla

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2017 | 00:35 Emin Çiftçi 617 Kişi okudu

Doğru bir yatirim mi acaba?

Soru

Tebernüş bey merhaba, Elimde bir miktar para var ve yatirim yapmak istiyorum. Samsunda 1+1 daire buldum degeri 95 bin. Bir firma komple binayı yurt olarak işletecek ve ayda 650 tl kira verecek. 5 yıllık sözleşme imzalanacak ve her yıl %10 artis olacak. Degerlendirirseniz çok memnun olurum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Ocak 2017 | 23:49 Yasin kök 933 Kişi okudu