Apartman Dairesi mi Prefabrik Ev mi?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey; Yazılarınızı zevkle okuyorum ve gördüğüm kadarıyla benim sormak istediğim soruya yakın sorular olsa da tam olarak sormak istediğim soru sorulmamış. Çanakkale Merkez'de ikamet etmekteyim ve şu an ev fiyatları epey arttı. Gönlüme göre geniş, kapalı otoparklı 4+1 gibi bir daire almak istesem fiyat neredeyse iki katına çıkıyor. Bende o paraya Kepez taraflarında bir arsa alıp içine kafama göre prefabrik bir ev yaptırmak istiyorum. Zaten Çanakkale küçük bir şehir ve Kepez'le birleşmiş durumda. Babam ve Annem istemiyor, mantıklı değil, elinde kalır satamazsın v.s. diyorlar. Oysa Avrupa'da ve Amerika'da bir çok evin prefabrik olduğunu biliyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2016 | 19:48 Vedat SÜNBÜLOĞLU 2059 Kişi okudu

Silivri çanta köy arsa durumları nedir?

Soru

Merhabalar. Silivri Mimarsinan Çanta'da bulunan bir arsa alıp kendi çizdirdiğim projede ev yaptırmak istiyorum. Ancak bu bölge hakkında fikrim yok. Acaba bu bölgede arsa alsam uzun yıllar oturabileceğim bi ev yaptırabilir miyim? İmar izni var mı? Bir de bu bölgede projeli arsa çok var fakat projesi olmasına rağmen imar izni yok böyle bir arsa alsam imar izni çıkarttırabilir miyim? Teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
08 Ocak 2016 | 17:22 Ayşegül Barış 2059 Kişi okudu

İstanbul'daki evi satarak Kocaeli den kira çarpanı daha yüksek ev almak

Soru

Ümraniye Tatlısu Mahallesinde yaklaşık 400.000 - 425.000 TL rayiç bedelli, 1000 TL kira getirisi olan 10 yıllık 3+1 dairemi satmak ve Kocaeli'den yaklaşık 100.000 TL lik 3 ayrı daire alarak toplamda aylık 2500 TL civarı kira geliri elde etmeyi planlıyorum. Ancak rayiç bedelleri çok daha fazla artan İstanbul'da bir gayrimenkulü elden çıkarmanın yanlış mı olacağı fikrinden korkuyorum. Değerli görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Kasım 2015 | 16:46 Beril Pehlivanküçük 2059 Kişi okudu

yatırım tavsiyesi ev almak istiyoruz

Soru

merhabalar ,8000 tl net gelirimiz var.daha önce ankaradn ev almıstık .şimdi cekmeköyden ev almak istiyoruz.şuan kiradayız 1080 tl kira veriyoruz.onun dişinda 1500 tl civarındada aylık giderimiz var.anadolu yakasında özellikle çekmeköy taraflarında bize tavsiye edebileceğiniz bi ev projesi varmı?yada bu maaslarla istanbuldan ev sahibi olunur mu.cevaplarsanız çok memnun oluruz teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Eylül 2015 | 14:36 DERYA KAYNARCA 2060 Kişi okudu

yatirim icin daire karar vermekte zorlanıyor um

Soru

Merhaba ben 100 bin tl var 1×1 daire almak istiyorum ama karar veremiyorum , Tuzla Aydinli Dumankaya mi , Çayirova ankariyum mi yoksa Çerkezköy narinpark mi , ileride prim yapicak hangi sizce tsk ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2015 | 17:43 Ejegul Silapova 2059 Kişi okudu

prim yapacak kiracılı bir ev arıyorum.

Soru

merhabalar, İStanbula yeni geldim, yatırım amaçlı 150.000 tl ye kadar bir ev almak istiyorum. büyük ihtimalle 1+1 vey 2+1 olacaktır. kira getirisi iyi olan ve prim yapacak bölgeleri bana iletirseniz memnun olurum. Benim aklımda İnnovia 2 var?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Mayıs 2015 | 09:47 necdet 2059 Kişi okudu

Ev satmak için doğru zamanlama ne zamandır?

Soru

Sarıyer maden bölgesindeki üç senelik 3+1 bahçeli evimi satışa çıkardım. Ev için 1300tl isterken eve 1100tl ye üç tane teklif geldi.Başka projeden ev aldım ve ödeme planım hem tl olarak hemde zaman olarak rahatım. İstediğim fiyatı beklemeyi düşünüyorum. Dolar artışı ev fiyatlarına ne derece ve ne zaman yansır? Önümüzde ki altı ay içerisinde fiyatlarda artış olur mu? Satış için en iyi ay sizde hangisi? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Mart 2015 | 16:12 Deniz Levent 2060 Kişi okudu

Kira Borcu takıp kaçan kiracı

Soru

Merhaba, Dört ay kira ödemeyip evi terk eden kiracıyla ilgili elimde sadece TC kimlik numarası ve noter onaylı olmayan kira sözleşmesi var, bu konuda ne yapabilirim? Teşekkürler

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
15 Kasım 2014 | 22:47 Kıvanç akyıldız 2059 Kişi okudu

Gülten Güzelsoylu - Çatalca Silivri Arsa Tarla Yatırımı

Soru

Tebernüş Bey tekrar merhaba. Bahsettiğim bölgelerde bahsettiğim rakamlardan aşağı tarla/arazi bulmak neredeyse imkansız. Daha ucuzunu bulmak hepimizin isteği fakat bir de piyasa şartları var. Herkes yerininin ne kadar ettiğini çok iyi biliyor. Çok çok acil bir durum olmadıkça ÇOK uygun yerler bulmak imkansız. Bu yerler de piyasaya çıktığı an kapılıyor. Hayrabolu'nun köylerinde bile ortalama fiyat tarlalar da 3 tl. Silivri Değirmenköy'de 100 tl. Daha uzağa giderseniz Edirne gibi oralar da durum aynı. Onlar da biz Avrupa'ya açılan kapıyız. Burada Lojistik ve Sanayi bölgesi kuruluyor diyorlar. Bu nedenle daha ucuzunu bulun çok fazla PİYASA ŞARTLARI içinde kabul edilebilecek bir çözüm/cevap değil malesef. Tarla/arsa almak için piyasaya çıkanlar bu dediklerimi birebir yaşayacaklardır. Ayrıca Trakya şu an resmen kapışılıyor. Aklınıza gelen bütün büyük/küçük firmalar, iş adamları, sanatçılar, futbolcular geniş/büyük arazi alımları yapıyorlar. Adamların dünya parası var. m2 si 2-3 tl den 500 dönüm arazi aldığında bu arkadaşlara bu fiyatlar (sigaranın paketinin 5-10 tl olduğu bir ortamda) SUDAN UCUZ geliyor. Adamlar sonuçta m2 si 5000-10000 dolara ev almaya alışkın arkadaşlar. Tüm bu gelişmeleri gören arazi sahipleri talep nedeniyle fiyatları üst seviyelere taşıyorlar. Dolayısıyla DAHA UCUZUNU bulmak imkansızlaşıyor. Teşekkürler. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Mayıs 2013 | 16:15 Adnan Süzer 2060 Kişi okudu

imar sorunu

Soru

iyi akşamlar saray büyükyoncalı yenimahallede çevre bakanlığı 1/25000 ölçekli planı gösterek 7 yıdır imarlı ifrazlı 4000 parsel ve tarlaların bulunduğu yerleri afet iskan sahası.rekreasyon alanı olarak göstermektedir.bazı hak sahipleri mahkemeye vererek yürütmeyi durdurmuşlardır.bulunduğumuz yerde doğalgaz araması da yapılmaktadır .acaba mahkeme ne gibi karar verebilir veya imarların açılma durumu olabilirmi veya devlet istimlak ederse bizler ne gibi sorunlar yaşarız hayırlı çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mart 2013 | 21:22 ender kayaner 2059 Kişi okudu