Cevaplariniz cok onemsiz tatmin edici degil
cevaplariniz tatmin edici degil ve anlasilmaz ustu kapali bulmaca gereksiz bence zaman ayirip okumaya degmez
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
cevaplariniz tatmin edici degil ve anlasilmaz ustu kapali bulmaca gereksiz bence zaman ayirip okumaya degmez
Meraba tebernus bey sizi o kadar okumama regmen bildiklerimi yapamadim yurtdisindan kisa sureligine geldigim.icin biraz fevri davranip gaziantebin en iyi semtinde ibrahimlide 3+1 8 yillik daire aldim fakat daha sonrs gordum ki bu paraya baska semtte sifir 4+1 ev alabilirmisim.sizce ne yapmaliyim bu evi satabilirsem ayni paraya satip baska semtten sifir ev mi almaliyim yoksa beklemelimiyim?ayrica bu aldigim evi kiraya versem kirasi 1800 1900 civari.cvb icin simdiden tesekkurler.
Sinpaş Queen Central Park Bomonti projesi ile ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz?
Merhaba,yatırım için ev almak istiyorum, başakşehir göçmen konutları geri dönüşüme girer mi veya ne kadar süre sonra girer fikrinizi alabilir miyim?
Merhaba, Silivri çantadan 1/1000 konut imar planında 300m2 tarla beğendim. Almaya karar verdik. Tapuda 300m2 olduğu hesaplanıyor. Muvaffakatname arkasındaki alacağım ilgili hisseli parsel no üzerindeki çapta ise boy 18.63 en 13.04 çıkıyor. İkisini çarptığımda 243 m2 çıkıyor. Tarlam arsa vasfına dönerken brüt hesaptan 300 m2 üzerinden mi yoksa çapta yazan 243 m2 üzerinden mi %40 kesilir acaba? Gerçekten bu sorunun yanıtını kimseden alamadım. Ne arsa ofisi cevaplıyor, nede internette bulabildim. Kafam karıştı. İlk tecrübem. Beni aydınlatabilir misiniz?
Iyi Gunler Tebernus Bey! 2017 haziran´da ofis aldim ve kdv dahil tutarin tamamini yurtdisindan insaat firmasinin banka hesabina gönderdim, yani kdv ödedim, geri alma sansim varmi, nasil alirim? Kdv Muhafi icin kiriterlerine uygun oldugumu biliyorum, ama bu kanun sonradan aklima geldi.. Saygilar Erdal Erol
slm ben toki konutlarında apartman yöneticisiyim bir kaç kişi yangın merdivenine çamaşır asıyorlar uyarmama ragmen dikkate almıyorlar ada yönetiminde başkanda da uyardı ama hala inat ediyorlar acaba kanunen ne yapabilirim. cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba Tebernüş Bey; Ufak bir yatırım yapmak istiyorum.Beyoğlu'ndaki Halıcıoğlu bölgesinin kentsel dönüşüm ile birlikte cehresinin değiştiğini, sahile yakınlık,ulaşım kolaylığı gibi faktörleri de düşünününce son 3-4 yılda bu bölgenin fiyatlarının yaklaşık %100arttığını biliyorum.Uzun arayışlar sonunda burada sıfır binada,iskanli krediye uygun arakat 1+1 bir daire buldum.200bine el sıkıştık.Brütte 65metrekare dairenin net ayak basma alanı 43 metrekare.Projesinden bugün baktım.Daireyi aldıgımda 1200liraya kiracisi hazir.Ama net metrekaresinin düşük olmasi beni düşündürüyor. Lokasyon olarak Halıcıoğlu'nu nasıl değerlendirirsiniz?Bölgenin değerlenmesi açısından daha gidecek yolu var mıdır sizce yoksa doyma noktasına ulaştı diyebilir miyiz? Bu evi almak mantıklı bir yatırım olur mu? Teşekkür ederim.
zafer : Tebernüş Bey merhaba. Kağıthane'de kiralık bir dairede (1.200 TL) oturuyorum. 3,5 yıl önce yatırımlık diye Kağıthane'de 150 bin TL'ye daire satın alıp kiraya verdik (900 TL). 7 yıl vadeli, 0,77 oranlı, 120 bin TL kredi ile almıştık. evin değerinin şimdi yaklaşık 300 bin TL olduğunu varsayıyoruz. resim İstanbul'a baktık ve gerçekten de beğendik, yine yatırımlık olarak (belki ilerde bizde oturabiliriz, daha karar veremedik) Kağıthane'deki evi satıp (tahmini 300 bin TL) Resim İstanbul'dan daire almamız avantaj mıdır? Resim İstanbul'da 2+1 daire brüt 125 m2 395 bin TL fiyat aldık. sattığımız evden gelen 300 bin TL peşinat yapıp 100 bin TL kredi (5 yıl vadeli, 0,90 faiz oranı) çekmeyi düşünüyoruz. inanın kafamız çok karıştı, tecrübelerinizden de yararlanarak hangi lokasyon daha çok prim yapar. (Kağıthane'deki ev yeni yapılan metro hattına çok yakın). teşekkür ederim
tayakadın türkköşe mevkinde tarlalara imar gelme durumu nedir ?