tahtakale ve yarımburgaz son durumj

Soru

Merhaba hocam, bizim Avcilar Tahtakale ve K.çekmece Yarımburgazda babadan kalma arsalarımız var ve malesef bildiğiniz gib ikiside rezerv alanı ilan edilmiş durumda. Bu bölgelerle ilgili son durum nedir bilginiz var mı, herhangi bir gelişme var mı acaba?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2016 | 22:52 murat bilgili 1257 Kişi okudu

Tapu için İstenen Tutar Hk.

Soru

Bir projeden 2011 yılında 283 bin TL'ye Banka kredili bir daire satın aldık. 2013 Aralık ayında eksikleri ile teslim edildi. 2014 Ocak ayında eksikler tamamlanarak daireyi teslim aldık ve kullanmaya başladık. Bu ilk dairemiz ve başka gayrimenkulümüz yok. Şimdi "kat irtifak tapuları"nın çıkarılmaya başlandığı bilgisi geldi ve 10 bin TL'lik masraf talep ediliyor. Masraf kalemleri: 2.906 TL emlak vergisi + 6.427 TL İpotekli Tapu Harcı + 697 TL İskan Harcı. Size 2 sorum var: 1-Bu rakamlar makul mü? 2-Tapular neden kat mülkiyetli çıkarılmıyor? Kat mülkiyeti tapusuna geçişte tekrar para talep edilir mi? Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler, iyi çalışmalar

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
11 Ocak 2016 | 16:46 Recep Özdemir 1258 Kişi okudu

devirmi etmeli,beklemelimi

Soru

emlak konut başakşehir 2. etap da çekilen kurada 2+1 daire hak sahibi oldum.80 m2 net 16 m2 de teras yani kış bahçesi var. 60.000 peşin yatırmam gerekiyor toplamda da 587bin tl maliyeti oluyor. şuan 30 ile 40.000 tl arası kar ile kura devri yapılabiliyor. sizce 60.000 peşinat yatırıp beklesem ne kadar kar ederim. yada hemen 30.000 tl ye devirmi etmeliyim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ekim 2015 | 01:51 mehmet ali akbaba 1258 Kişi okudu

Yeni Alınan Evi Bir Yıl İçinde Satma

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Kasım 2014 te SultanGazi'deki kredisi devam eden evimi satıp taksit miktarı yaklaşık aynı oranda bir kredi çekerek Kağıthane'de ev aldım. Yalnız oturduğum bu evden memnun kalmadım ve burayı satarak yeni bir ev almayı düşünüyorum. Bu durumda evimi satarsam gelir vergisi öder miyim? Gelir vergisi ödememek için aynı evde geçirmem gereken belli bir süre var mı? İlginize teşekkürler... iyi çalışmalar...

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Eylül 2015 | 00:51 ALİ MURAT BOLAT 1257 Kişi okudu

samsun çay mahallesi Toki binaları

Soru

iyi günler Samsun da Toki nin yeni satışa çıkarttığı Çay Mahallesindeki konutlarından almak istiyorum karlı bir yatırım mıdır. fiatları nasıl yardımcı olurmusunuz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ağustos 2015 | 12:18 Muharrem bulat 1258 Kişi okudu

arsa tapulu hisseli daire

Soru

iyi günler tebernüş bey.üç kardeşiz babadan kalma iki tane dairemiz var.annemde sağ değil.evler arsa tapulu apartman dairesi ve diğer iki kardeşim ikamet etmekte.dairelerden hakkımı almak istiyorum ama arsa tapulu olduğu için izale-i şuyu davası açamadım.diğer maliklerin hiçbirisi kat mülkiyetine geçmiyorlar.kardeşlerimden kira almıyorum ve istemiyorumda.bu iki daireden kardeşlerimi tahliye ettirebilirmiyim ?ben dahil kimse oturmayacak ve başkasına kiraya verilmeyecek şartıyla teşekkürler

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Haziran 2015 | 10:30 murat akın 1257 Kişi okudu

Binkılıç da tarla alımı hakkında.

Soru

Tebernüş bey merhaba, Binkılıç da köy çıkışında ana yola yakın 4 dönüm bir tarla var. 150 bin TL ye bu tarlayı almak istiyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim. Böyle bir yatırım yapmak sizce ne kadar mantıklı ? İlk defa böyle bir yatırım yapacağım için tereddüt ediyorum. Bana yol gösterirseniz sevinirim. Saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Mart 2015 | 15:43 Halim Demir 1258 Kişi okudu

Sözleşmeye Rağmen Çürük Raporu ile Dükkanın Boşaltılması

Soru

Merhaba Gürsel Bey, Biz Haziran 2014 de bir dükkan kiraladık.Dükkan ve üst katı mal sahibinin oturduğu daire olmak üzere iki katlı bakımsız bir bina idi. Babaları ölmüş ve bina babalarının üzerine, Annesi ve tüm kardeşler varis. Mal sahibine müteahhitte verilip verilmeyeceğini sorduk. Düşünmüyoruz dedi. Bunun üzerine 5 yıllık sözleşme yaptık. Dükkanın içinde tadilatlara başlayıp, hemen her şeyi değiştirdik, dekor ettik. Bu esnada mal sahibinin pekte tekin biri olmadığını duyduk. Kendisi bazı borçları olduğunu ve kirayı bankadan kendisine yatıramayacağımızı bu yüzden sözleşmeyi annesi üzerine yapmamızı söyledi. Bizde annesi ile sözlşeme hazırladık fakat bu sefer 1 sene olması gerektiği hakkında diretti. Biz baya bir masraf yapıp oldukça yol kat ettiğimiz için fazla tartışmaya gerek duymadan 1 senelik düzenledik. Bu süreçte bize yine bir müteahhitte vermeyi düşünmediğini ve gününde kiramızı ödedikten sonra çıkarması için bir neden olmayacağını söyledi. 8 ay dan sonra şimdi bir müteahhitte anlaştığını, bizim zaten 1 senelik sözleşmemiz olduğunu gerekirse protesto çekip bizi çıkarabileceğini söylüyor. Bizim masraflarımızı da karşılayamayacağını, sadece yıkıma kadar oturup kira vermeyebileceğimizi söylüyor. Müteahhit ise ben mal sahibi ile dükkanlar sorunsuz diye anlaştım dedi. Binadan örnek alıp , çürük raporu çıkardıktan sonra 2/3 ay da boşaltmak zorundasın diyor. Bizim ise bu dükkanda 45 bin tl masrafımız var, bunun ancak küçük bir kısmını taşıyabiliriz. Gerisi zayi olmaktadır. Ayrıca aynı şartlarda ve metrekarade dükkan bulmamız zor, kaybolan ticari kayıplarımız ve zamanımız da cabası. Biz durumu mahkemeye taşıyıp, mal sahibinin önce 5 yıllık sözleşme yapıp bizi kiracısı yaptığı, sonra çeşitli bahaneler ve diretmelerle başka varis olan Annesi ile 1 yıllık sözleşmeye zorladığını belirteceğiz. Sorum ise tüm bu mağduriyetimize rağmen, müteahhit yada mal sahibi çürük raporu ile bizi oradan çıkarabilir mi ? İş bu sürece gelmeden harekete geçebilir miyiz ? Amacımız kimsenin işine çomak sokmak değil ama, bizim mağduriyetimizi kimse tanımıyor ! Biz yıkım kararını nasıl durdurabilir miyiz ? Biz kaybımızı nasıl telafi edebiliriz? İlginiz için şimdi den teşekkürler.

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2015 | 23:00 İsrafil Erdoğan 1257 Kişi okudu

Avrupa ve anadolu yakasinda hangi bolgeden 1+1 yada 2+1 yatirimi yapmaliyim?

Soru

Merhaba Tebernus Bey; Ben Almanya'da yasiyorum ve calisiyorum. İstanbul'dan yatirimlik ev bakiyorum, avrupa ve anadolu yakasindan nerelerden ev almaliyim? Gelisme akslari ve prim yapacak yerler neresi bu konuda bilgi verebilir misiniz lutfen? Cok tesekkur ederim..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Kasım 2014 | 15:31 semral Cepçi 1257 Kişi okudu

hacizli olan arsa üzerindeki ev

Soru

merhabalar, inşaat firmasından 2012 yılında inşaat kaba halde iken satış vaadi sözleşmesi imzalayarak 2+1 ev aldım.. firma 2013 yılında evi bana teslim etti.. evin tapusunu alamadım. tapu üzerinde kamu hacizi çıktı. ilgili Belediyenin SGK ve Maliyeye olan borçlarından dolayı evimizin olduğu arsa üzerinde haciz var. inşaat firması maddi olarak sıkıntı içerisinde. iş yapamaz haldeler, iflas ertelemesini istediler. belediye bu arsa üzerinde haciz varken inşaat firmasına ihale ile bu arsayı satmış ve parasının tamamını firmadan almış. firmada bu arsa üzerine evleri yapıyor ve bizlere satıyor...Belediye hacizli olan arsayı konut yapılmak üzere ihale ile satabilir mi? tapu iptali davası açsak bu haciz iptal olur arsa bizlerin üzerine geçermi? belediye hacizini kaldırsa firmaya arsayı verse arsa üzerine firmanın borçlarından dolayı haciz gelecek. bizim nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Ayrıca belediye ile görüştük sanki suçlu bizmişiz gibi tapusuz ev almasaydınız diyorlar.sizce nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. selamlar.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ekim 2014 | 09:42 Ahmet özdemir 1257 Kişi okudu