beylikdüzü semerkantta yatırım amaçlı ev

Soru

Günaydın tebernüş bey benim sorum şu olacak beylikdüzü semerkant sitesinde bir tanıdığım oturuyor bu sitede ev almak için uygun şartlarda olduğunu söledi fakat ben tam emin olamadığım için sizin bilginize ihtiyaç duydum.Durumu özetleyecek olursam bu sitede kiralık bir ev tuttuğunda vakfın bir kaç sene sonra ( tabi bunun süresi belli değilmiş) kiralık evleri satışa çıkarıp kiracı olan kişilere evi satın alıp almıyacağını sorup eğer o kişi satın almayı düşündüğü takdirde en fazla 100 bin tl ye sattığını ve ödediği kira ücretlerini peşinattan saydığını söleyerek ev sahibi yaptığını duydum. Sizce bu durumun gerçeklik payı ne kadar? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Nisan 2015 | 08:53 sinem karatas 1177 Kişi okudu

İnovvia 4 ile ilgili ,Irak vatandaşıyım..

Soru

Merhaba Tebernüş bey, ben Irak uyrukluyum.Geçen sene 2013 Aralık da İnovvia 4 den daire aldım, 270,000 tl ,ara ödeme ve taksitleri ödüyordum.Ancak Irag da olduğumdan dolayı gecikme oldu,ara ödemeyi yapamadım.İhbarneme yollamışlar, daha sonra da başka bir ihbarname yollayarak sözleşmenin fesh edildiğini belirtmişler..Kendileri görüşmek için gittim,faizi ne ise yatırıp ,ödemelere devam etmek istedim,hatta vadeleri dahada kısaltabileceğimi belirttiysemde , tekrardan hak tanınmadı..Sözleşmem fesh edildi,yapacak bişi yok dediler..Fesih sözleşmesini imzalayın ,daha sonra paranız %5 kesilerek ödenecek dediler..Benim öcelikli tercihim, daireyi tekrar dan,almak ama kaldı ki yaptığım 70,000 tl lik ödemem de geri verilmiyor.Bu konu d avukatla görüştüm, sözleşme üzereinden tedbir koyup dava acabiliriz büyük ihtimal kazanırız dedi..Yanlız7500 tl dava parası ve kazanırsak daire fiyatı %15 ini alacağını belirtti ,bu da yaklaşık 40,000 tl yapar. sizce nasıl bir yol izlemeliyim, benim hakkım yokmu acaba , tavsiyeniz olurmu.. Ben gerçekden daire alıp burda yerleşmek istiyordum..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mart 2015 | 18:49 Muhammed Kareem 1178 Kişi okudu

ukra city banka kredisini geri alabilir miyim?

Soru

Ukra city Beylikdüzünden bankadan kredi çekerek ev aldım. O günden bugüne borçlarımı düzenli olarak ödemekteyim ancak inşşatın teslim edilemeyeceğini düşünüyorum. Evi, banka kredisi ile aldığım için bu parayı bankadan geri talep edebilir miyim ?

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
25 Şubat 2015 | 18:01 Ahmet Kul 1177 Kişi okudu

2+1 daire ama Ağva mı Kartepe mi?

Soru

Merhaba Tebernüş bey. Nasılsınız? Yine ben. Yine benzer soru. Hangisi mantıklı Önerinizi rica ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Şubat 2015 | 12:50 Serkan Sağlam 1178 Kişi okudu

yeni konut projesi bilgilendirmesi bayrampaşa civarı

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Bayrampaşa yıldırım da oturuyorum ve buraya yakın bir lokasyonda yeni bir projeden ev almak istiyorum. Davutpaşa için birkaç haber okudum yeni yapılacak bir proje varmı? Venedik venezia, hayat tepe gibi yakın lokasyonda böyle bir proje varsa bilgi vermeniz mümkünmü aceba? SAYGILARIMLA

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Ocak 2015 | 14:39 metin hacı 1177 Kişi okudu

istanbul suits basın ekspres yolu arkasında mütayitten daire

Soru

tebernüş bey iyi çalışmalar. İSTANBUL SUITES arka tarafında bir mütaayitten 135.000 tl bedelle 85 m2 bürüt 73 m2 2+1 oda içi net kullanım alanlı bahçe katı bir daire almayı düşünüyorum. (bahçe m2 ye dahil değil) şu anda 2. katın temeli atılıyor yani kaba inşaat durumunda. çevrede cami ve ilk okul var. mevcut sokak caddeye paralel. minübüs yolu yanında. mütayit 4 ay içinde biticeğini söylüyor. mütayitin ayrıca bölgede bir yapı marketi var ve senelerdir burada. kendisinin bu bölgede çok yaptığı bina mevcut binalarında gezdiğim kadarıyla hepsinin dışı güzel. içinde ise malzemeden kaçmamışa benziyor. yatırımlık düşünüyorum kira getirisi 600 tl civarı makas 225 tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ocak 2015 | 23:41 ali keskinkılıç 1177 Kişi okudu

ticari kredi erken kapatma ve oranları

Soru

iş bankasından 2013/12 ayda 1500000 tl yatırım teşvik belgemle ticari kredi kullandım.erken kapatma yapmak için başvuru yaptığımda 175000 tl kapatma tutarı çıkardılar.imzaladığım sözleşmemi istediğimde vermediler 1 ay beklettiler ve bugun fotokopisini aldım.sözleşmede yüzde 4 ve günlük oran formulu uzerinden hesaplanır diye ibare var ve buna göre yapıyoruz cevabı aldım.yalnız diğer bankalara sorduğumda yüzde 2-4 arası değiştiğini ve böyle bir formül olmadığını söylediler.formülü uyguladıklarında yüzde 12 oluyor.benim sormak isteğim gerçekten böyle bir formül var mı ve yasal mı.çünkü sözleşmemin aslıyla değiştirildiğini düşünüyorum.teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Kasım 2014 | 23:41 Safa 1178 Kişi okudu

çorlu türkgücü baglar mekiinde arsa alımı

Soru

merhaba tebernus bey benim sorum çorlu türkgücü bolgesinde bag bahce imarlı uzerine sadece izinle bag evi yapılabilir diyorlar) arazi almak istiyorum m2 fiyatları 34-70 tl arası degişiyor elektrik su altyapı hazırlanmıs durumda, aynı bölgeye yakın yerlerde tarla vasfında araziler 10-12 tl civarında elektirik su yol uzakta sizce hangi yatırım daha mantıklı olabilir saygılar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Eylül 2014 | 16:56 şakir yiğitokur 1178 Kişi okudu

Yeni İstanbul projesi ne zaman netleşir?

Soru

Geçen hafta sitenizde yeni İstanbul projesi diye bir yazı okudum. Özetle; sur içi boşaltılacak, Kartal ve Silivri dört milyonluk yeni şehirler olacak...vs. Bu işin aslı nedir, ne zaman netleşir? Değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Temmuz 2014 | 15:34 Muhammed Mirzaoğlu 1178 Kişi okudu

Yardım

Soru

Tebernüş Bey İyi akşamlar, yaklasık 4-5 aydır kadıköy-ataşehir tarafında 3+1, neti 120 üzeri olabilecek daire arayışı içerisindeyim. 150 TL nakitimiz var. ikiz bebeklerim var onların oynayabileceği rahat yaşayabileceğimiz site içerisindeki evlere baktım. Maalesef inanın içime sinen hiç bir yer olmadı. Yeni yapılar çok küçük, site diyor kapıya bir güvenlik koymuş olmuş size site. İçine mutlaka masraf yapılmalı ama asıl sorun parası. Bizm almak için baktığımız bu daireler 450.000 TL den başlıyor ama bizim mutlu bir şekilde yaşayabileceğimiz yani oturmak istediğimiz dairelerin fiyatı minimum 600-650 den başlıyor.. Eşimle oturup konuşunca yaptığımızın mantıksız olduğuna karar verdik ve kiraya çıkmaya karar verdik.Çünkü 10 sene ağır bir borcun altına gireceğiz ve çocukların yarın bugün okulu var v.b. Elimizdeki paraylada yatırımlık daire almaya karar verdik.üzerinede max. 200.000 TL kredi alıcaz ve 300-350 civarinda yatırımlık bir şeyler alıcaz, İNŞALLAH.Hem fiyatı artsın hemde kira getirisi iyi olsun. Kirasının üzerine birazda biz ekleyip 1500 e rahatca kirada oturabiliyoruz. Size sormak istediğim; 1-Ataşehir Atatürk Mahallesin de Mimoza evlerin de 1+1 ev satılıyor 1000 TL kiracılı, 5katlının 4. katı ,50 m2 250.000 -Masraflarıyla 260 isteniyor sizce böyle bir mevkideki bu ev mi? 3. köprü den dolayı şile de arsa mı (eşimin fikri ağırlıklı) veya önereceğiniz başka bir yerde veya kurtköy Viaport'un oralarda ki sitelerden bir dairemi (lilyum evlerinde 3+1 ler 315.000 den satılıyor.Kiralar 1000 TL. 2- Sizce hiç bir yatırım yapmayıp seçimler sonrasınımı beklesek? herkes kriz olursa kredi almanın riskli olduğunu söylüyor. Tebernüş bey biraz uzun yazdım kusura bakmayın, Siz bu işin içerisin de bilen birisiniz ve düşüncelerinizi ve duruşunuzu takdir ediyoum Çok teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Ocak 2014 | 23:08 Dilek Dargın 1178 Kişi okudu