Cinarlibahce Tuzla ne zaman prim yapar?

Soru

Tebernus Bey soruma verdiginiz cevap icin tesekkurler. Isgyo nun cevabini da okudum fakat banka kokenli bir gyo nun 2011 de sattigi bir proje icin 2015 sonunda 'projemiz prim yapmistir topraktan giris fiyatina gore yuzde 40 prim yapti' demesi ve Her an alinan fiyatin yuzde 40 uzerine Geri alabiliriz diye eklemesi acikcasi yatirilan paranin 4 yil sonra hic faizsiz geri iadesi anlamina gelir zira topraktan satis baslangici olan Aralik 2011 de 1.80 olan Dolar kuru 2015 Aralikta 2.98 olmustur yani prim yapti denilerek verilen TL fiyatlari kur artisi ve faiz oranlari gozonunde bulunduruldugunda acik ve net bir sekilde Dolar bazinda prim yapmadigi bellidir. Banka kokenli bir Gyo nun 'Projemiz prim yapti' diyebilmesi icin Dolar bazinda fiyatlari vermesi ve faiz getirisini de gozonunde bulundurmasi ve hesabina bunlari katmasi gerekir sizin de bildiginiz gibi. Cevabinizi yazdiktan sonra sirketin yorumunu da alip ilettiginiz icin cok Tesekkurler. Sizin cevabinizdan tatminkar oldum ama bir finansci olarak isgyo nun cevabi tatminkar gelmedi.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2016 | 19:10 Mert Aktas 1105 Kişi okudu

göçmen konutları yatırmlık daire

Soru

merhaba; kendim göçmen konutlarında oturuyorum. yakınlarım buradan yatırımlık ev almak isityorlar ve devamlı prim yaparmı kentsel dönüşüme girermi gibi sorularla karşı karşıyayaım. malum bu soruların net bir cevabı yok. şuan 210-250 arası daireler bulabiliyoruz. kiralarıda 700-900 arası değişiyor. sizde yatırım için uygun mudur ?ileride değerlenme açısından bir fikir verebilirmisiniz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Ocak 2016 | 11:56 erdem turan 1105 Kişi okudu

Projeden ev alacağım fakat tapusuz

Soru

merhaba izmirde çok sağlam bir şirket proje başlatmış. tapuyu proje tesliminde kat mülkiyeti olarak vereceklerini, şimdilik noterde sözleşme olacağını söylediler.teslim süresi projenin 3 yıl. fakat sözleşmede yer verilmiş konuma ve ada parselleri internetten sorgulattığımda "Kadastro eşleşmesi bulunamadı." hatası alıyorum. ek olarak projenin yapılacağı yer bana google maps üzerinden atıldı. burayı sorgulattığımda mahalle kısmı farklı çıkıyor. projeyi yapan şirket çok büyük bir firma. Acaba bu durumda olmayan bir daire alma ihtimalim nedir? Bana verilen parsel neden "parselsorgu.tkgm.gov.tr" üzerinden çıkmaz? başka bir sebebi var mıdır? teşekkürler

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
19 Kasım 2015 | 20:40 zirve gümüşçağlayan 1105 Kişi okudu

Emlakçı aracılığı ile alınmak istenen ev için verilen kapora hakkında

Soru

Merhabalar, 2012 yılında eşim ile birlikte emlak ofisinin önerisi ile istanbul bahçelievlerde bir ev için 200.000 bin tl lik bir ev alımı için sözleşme imzalamıştık. Ve emlak firmasına 10 bin tl kapora banka havalesi yolu ile ödeme yapmıştık. Tam kredi hazırlıklarında iken eşimin hamile olduğunu öğrendik. Ve eşim işinden istifa ederek ayrılmak zorunda kalmıştı. Doğal olarak tek maaş ile ev kredisinin bizi zorlayacağını düşünerek evi almaktan vazgeçtik. Firma ofisinde karşılıklı imza altına alınmış sözleşmede 30 bin tl sözleşmeden tek taraflı vazgeçme maddesi olduğu için sözleşmeyi kaporayı yakarak kendilerinden teslim aldım. Aradan geçen süreyi göz önüne aldığımızda dava yoluna gitsem ödemiş ve karşılığında birşey almadığım 10 bin tl yi kendilerinden tahsil edebilmek mümkün müdür ? Vereceğiniz cevaba göre hareket edeceğimi belirtir saygılar sunarım.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
21 Ekim 2015 | 13:15 Murat TOPÇU 1105 Kişi okudu

Esenler Özak Hayattepe projesi

Soru

Tebernüş Bey merhabalar. Önceki yardımlarınız için teşekkür ederim. Oturmak için hemen taşınabileceğimiz ev arayışlarımızda şimdi de yolumuz Özak Hayattepe projesi ile keşişti. 12 katta brüt 182 m2, kat bahçeli, net 122 m2 3+1 daire için 851000 tl fiyat teklif ettiler. Brüt - net metrekare farkı fazla gibi geldi. 3+1 kira değerleri 3500 tl civarında değişiyor. İş yerime yakın bir konumda. Yenikapı- Havalimanı metrosuna 15 dk yürüme mesafesinde. Sizce günümüz siyasi ve ekonomik şartlarında alınabilir bir fırsatmı? İyi çalışmalar ve sağlıklı günler dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2015 | 15:42 Meltem Ulusoy 1105 Kişi okudu

Ispartakule Emlakkonut Evleri

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Biz emlak konut 3+1 kurası için başvuru yaptık ancak bize çıkmadı. Şimdi alt gelir grubundan Kuzey Batı cepheli 4. kat tip2 3+1 bir daire bulduk. Brüt 167 m2 , net 110 m2. 30.000 tl devir ücreti istiyor. Sizce almak mantıklı mı? Evin toplam değeri 468.000 tl. 240 ay sabit faizle 860.000 tl'ye geliyor. Tüfe'li mi, sabit faizli mi almamız mantıklı? Evi oturmak için almak istiyoruz.Ancak ilerde satmak istediğimiz zamanda değerli olur mu? Alınmalı mı sizce? Lütfen yardımcı olunuz. İyi günler dilerim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Temmuz 2015 | 15:41 makbule özer 1105 Kişi okudu

yarım yapmak bekletip satmak

Soru

iyi günler beyfendi. 180bin tl ye alacağım aarasayı 5 - 6 yıl bekletip satmak istiyorum 1000mt kare kendim bina yapmıyıcam imara açık değil ama uzun vadeli düşündüğümüzde.karlı olurmu?arsa arnavutköyde . iyi günler kolay gelsin....

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Temmuz 2015 | 09:11 nihat nebi nuhoğlu 1105 Kişi okudu

Emlak Konut Ispartakule evleri kura başvuruları hakkında

Soru

Merhaba hayırlı ramazanlar tebernüş bey..Emlak Konut Ispartakule kura başvuruları ile ilgili son zamanlarda pek güncel bilgi bulamadım. Acaba alt ve sosyal gelir sınıflarında kura başvuruları hangi düzeye ulaştı. (2+1,3+1,4+1) Bizler de ona göre başvuruda bulunmayı düşünüyoruz. Bu konuyu araştırtıp bir haber yapmanız mümkün mü,son günlere girilirken... Teşekkürler..İyi çallışmalar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Haziran 2015 | 12:38 selçuk şakir 1105 Kişi okudu

Uzak Akrabadan Kalan Arsanın Veraset İşlemleri Ve Satışı

Soru

Sevgili Tebernüş Bey, sorum biraz uzun olacak ama cevaplamanızı rica ediyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum. Annemin halasının eşi olan Kadir Bey 2003 yılında vefat etmiş, daha sonra halası da vefat etmiş ve çocukları da yokmuş. Annem de 2012 yılında 60 yaşında iken vefat etti. Annemin anne ve babası o daha çocukken vefat etmişler. 2 Çocukları annem ve dayım vardı şimdi dayım kaldı. Babam da 2004 yılında vefat ettiğinden tek çocuk olarak annemin tek mirasçısı da ben oldum. Kadir Bey'den kendi yeğenleri ve hatta ölen yeğenlerinin çocukları ile birlikte, dayımın da aralarında olduğu eşinin yeğenleri ve benim de aralarında olduğum onlardan ölenlerin çocuklarına miras olarak Tuzla'da 150 metrekare olan bir arsada bulunan 75 metrekarelik hissesi ile 250 metrekare olan başka bir arsada bulunan 111 metrekarelik hissesi kalmış. Annem öldüğünde Kadir Bey'in mirasından haberdar olmadığım için veraset ve intikal işlemlerini Kadir Bey'den kalanlar hariç olarak tamamlamış oldum. Kadir Bey'in mirasını geçen yıl öğrendim. Kadir Bey'in kendi akrabası 6 kişi ve eşinin akrabası 19 kişi, toplam 25 mirasçı vardı. Bu 2 grup 1 er kişiyi vekil yaptık ve işlemleri onlar yürüttü, 1 hafta önce hisseli tapularımı vekilim bana ulaştırdı. Kadir Bey'in her 2 arsada da ortağı olan Ali Bey, onun mirasçılarına ulaşmış böylece bende mirastan haberdar olmuştum. Hatta kendisi yerlerimize talip olmuş, tüm mirasçılarda olumlu yanıt vererek fiyatta da anlaşmıştık. Tapuları alınca yine aynı vekiller vasıtasıyla tapuda satış yapmak istedik ancak bizden annem gibi ölen kişilerin veraset intikal vergisi borcu olmadığına dair belge istenmiş. Annemin son ikametgahı Bolu olduğundan oradaki bir yakınımı vergi dairesine bu belgeyi almaya yolladım. Vergi dairesindekiler Tuzla Belediyesi'nden beyan rayic değer almamı istediler. Kadir Bey adına geçmiş yıllara ait kendi adıma da bu yıla ait beyan rayiclerini aynı yakınım vasıtasıyla ulaştırdım. Bu sefer de telefonda bana istedikleri beyan rayicinin annem adına olması gerektiğini onu alabilmem içinde Tuzla Belediyesi'ne annem adına hisselerim oranında beyan vermem gerektiğini söylediler ama benim aklıma yatmıyor. Sizce ne yapmalıyım ?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Haziran 2015 | 06:14 Umut Yıldız 1105 Kişi okudu

Kira çarpanı ve metrekare fiyatı hakkında

Soru

Merhaba Kelebekia dan ev baktık 3+1 560 civarı, kiraya verilse 1.800 -2.00* arası anca getirir kira çarpanı 300 civarı çıkıyor 100 m2 net. Metrekare fiyatıda az degil , oturumluk bir yer arıyoruz ama sizce mantıklı mı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Haziran 2015 | 21:02 Teoman Berkin 1105 Kişi okudu