kuştepe
Tebernüş bey merhaba, Şişli de Kuştepe semtinin dönüşümü ile ilgili bir duyum aldınız mı? İstanbulun en merkezi yerlerinden biri olmasına rağmen hala kazma kürek vurulmuyor.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Tebernüş bey merhaba, Şişli de Kuştepe semtinin dönüşümü ile ilgili bir duyum aldınız mı? İstanbulun en merkezi yerlerinden biri olmasına rağmen hala kazma kürek vurulmuyor.
Sayın Kireçci Adana da ıkamet etmekteyim.İstanbul da 200.000 tl lik arsa yatırımı yapmayı düşünüyorum.Sizce metresi 170 tl - 250 tl aralığında olan yassıorende mi ? yoksa 17 tl - 35 tl aralığında olan sılıvrı buyukkılıclı koyunde mı yatırım yapmalıyım.Saygılarımla.
458 m2 arsa içinde 1 bodrum, 1 zemin 3 normal kattan oluşan 5 daireli binanın normal katında ikamet etmekteyim. Haziran 2013 te bodrum kat ve 5 nolu normal katlar, bir müteahhit tarafından (müteahhit kimliğini saklayarak) yakınları üzerine satın alınmış bulunmaktadır. Satıştan sora bu müteahhit binayı yıkıp yeniden yapmayı, binanın bulunduğu bölgede ilave kat verilmediği için bizlere oturduğumuz dairenin yarısı büyüklükte daire teklif etmiştir. Bu teklife olumlu teklif vermediğimiz taktirde rapor için müracaat edeceğini,raporun yeni yönetmeliklere göre nasıl olsa çürük çıkacağını ve yıkılacağını, kat sakinleri ile anlaşma sağlanamadığı taktirde izalei şuu yaptıracağını ifade etmiştir. Kendi yakınları üzerine aldığı 2 dairenin ( 1 bodrum+ 1 normal ) dışında diğer 3 apartman sakini olarak teklifi olumsuz karşılanmıştır. Bunun üzerine 29.07.2013 tarihinde müteahhit binanın durum tespiti için binadan karot örnek aldırmıştır. Sonuç Olarak; 1) Binamız 1991 tarihinde yapılmış ve iskan alınmış bir binadır. 2) Yapımı sırasında hazır beton kullanılmıştır. 3) 1999 depreminde hiçbir hasar görmemiştir. 4) Müteahhit aldığı daireleri boş tutmaktadır. 5) Neden deprem öncesi yapılan binadan daire almak gereğini duymuştur? 6) Aldıktan hemen 1 ay sonra bina durum raporu almak ihtiyacını neden duymaktadır? Hiç şüphe yok ki bu ve buna benzer durumlarla ilgili kat sakinlerini mağdur bırakarak, ilgili kanun uygulaması gereği bu fırsat düşkünlerinin durumdan yararlandığı gün gibi aşikardır. Tespit edilen Risk alanları dışındaki binaların bu tarz kişi ve kurumlarınca rant sağlamak amacı ile kullanılması durumunu değerli görüşlerinize sunar, bu konudaki önerilerinizi rica ederiz. Saygılarımızla
iyi gunler tebernus bey.esenyurt orion parkda 2 _1 daire 178.00o tl..bu bedel bolgeye ve siteye gore uygunmdur?daireler max. degerine ulasmısmıdr kısa vadede bu dairelerde fiyat artısı gerceklesir mi?
Merhaba. Tema park projesini daha önceki sorularımda da belirttiğim üzere yıllardır bekliyorum. İlk sorum fiyatlar 2800-3000 tl arasında mı olacak çünkü öyle okudum internette. Bana aralık dar gibi geldi. 2. sorum kdv dahil fiyatlar mı bunlar biliyor musunuz? Bir de söylemek istediğim bizim halkımız nedense fiyat indirmekle değilde artırma peşinde. halkalıdaki projeler bitmek üzere ve bitmiş projeler yani sizden öğrendiğimiz bilgiler neticesinde konuşuyorum bitmiş proje ise kira getirisi vardır ve kıyaslama buna göre yapılmalıdır. Diğer konu ödeme koşulları. Bir inşaat şirketi 0.60 dan 10 yıl kredi ya da hemen al seneye ödemeye başla gibi kampanyaları varsa fiyat üzerinde doğrudan etkisi olacağını düşünüyorum. Soyak park aparts projesi avrupa konutları atakent 3 den daha önce satışa çıkmıştı ve metrekare fiyatı atakent 3 den yüksekti. Atakent 3 fiyatları düşük olunca soyak indirime gitti diye biliyorum ev alan tanıdıklarımız var ordan. Bunun yanında aklımda kalan avrupa konutları atakent 3 projesinde de ilk satış günü sizin tabirinizle kapılar kırıldı ancak temmuzda teslim olmasına rağmen hala daha satılmamış daireler var. Tema park projesinde de benzer durum olur diye düşünüyorum lansman fiyatları birkaç gün durur sonrası artışa geçer. Ben 25 yaşındayım kendim için değil ailem için araştırıyorum. Size de bu platformda gerek sizin gerek diğer yatırımcı arkadaşlardan faydalandığım bilgiler için teşekkür ediyorum.
Serdar bey 210 000 tl ye içinde sağlam ve çıkma riski çok düşük kurumsal kiracı bulunan yıllık ödeme yapan tüfe artışlı köşebaşı dükkan için anlaştım 9.ayda yaklaşık 17700 tl kira alacağım. 100000 tl kredi kullandım 0.78 den 3yıl Bu benim ilk yatırımım dükkan 73m2 bahriye uçok bulvarına 20m adliye belediyeye 150m arasokakta 10 yıl sözleşme yapacağız . Uzman birisine danışmadım görüşlerinizi alabilirmiyim
Merhaba Tebernüş Bey.Ben Esenyut'ta Özyutların N Merkez ile N Towers sitesi arasında kararsız kaldım. N Towers bahçe katı 66 m2 daire ile N merkez de 66 m2 12.kat daireyi aynı fiyata alabiliyorum. N tower 3 ay sonra yerleşimli, N Merkez ise 15 ay sonra teslim edilecek. Yatırım amaçlı baktığınıda hangisini tavsiye edersiniz. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba Tebernüş Bey.Dap Yapı'nın Space Projesini gezdim ve beğendim.Binaların en yükseği 7 katlı.Oturum başlamış,ufak tefek aksaklıklar dışında sitede büyük bir sorun yok.Tek dezavantajı hemen sitenin komşuluğunda 2 adet benzinci olması(Gerçekten dezavantaj mı ona tam karar veremedim)).2 adet daire gördüm ve fikrinizi almak istedim.1) Teras dubleksi,yaklaşık 175m2 brüt+50m2 teras.Sadece teras site içine bakıyor.Fiyatı350.000TL. 2) 6. kat 190m2 salon ve mutfağı site içine bakan çift cepheli daire.fiyatı345.000TL. Sitede 3+1 evlerde kiralar 1400TL civarı.Fiyata göre kira çarpanı biraz yüksek gibi geldi.İlk aşamada kiraya verip,ilerleyen zamanda oturmayı düşünüyorum.Hem kira çarpanı,hemde ileride daha fazla değerlenip değerlenmeyeceği konusunda yorum yazarsanız sevinirim.Samimi cevaplarınız için teşekkür ederim.
merhaba tebernüş bey size sorum şu olucak,kurtköy loca konutlarından 1+1 80m2 bir daire almak istiyorum, içinde şu an 750tl oturan kiracı mevcut.Daireye bedel olarak 160bin tl istiyorlar yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Yenisahra mahallesi inönü caddesi tarafında (Optimum avm yanı) bir çalışma varmı acaba. Ben Ankaradan yazıyorum işim gereği burada yaşıyorum ama orada küçük tapulu bir arsamız var. O bölgenin akıbeti kısa veya orta vadede nedir. Yani o büyük binalardan burayada yapılma ihtimali nedir merak ediyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Bu arada kentsel dönüşüme onay çıktı bu bölgeyi de kapsarmı. Özel inşaat şirketlerimi yoksa tokii ilgileniyor bu bölgeyle. Biraz uzun oldu ama merakımı bağışlayın uzakta olduğum için. Şimdiden vereceğiniz cevaba teşekkür eder hayırlı çalışmalar dilerim.