Havakent thy kabin memurları kooperetifi
Merhaba Havakent projesi thy çalışanlarının daha doğrusu kabin memurlarının kurduğu koop.ne kadar güvenilir oraya yatırım yapabilir miyiz.bu projeye girsek 2021 teslim diyorlar bir sıkıntı çıkatmı tşk ederim
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba Havakent projesi thy çalışanlarının daha doğrusu kabin memurlarının kurduğu koop.ne kadar güvenilir oraya yatırım yapabilir miyiz.bu projeye girsek 2021 teslim diyorlar bir sıkıntı çıkatmı tşk ederim
Hayırlı çalışmalar. Bir yakınım elindeki 18/146 (6 şahıs üzerine hisseli) tapulu hissesini 50-60 bine satmak istiyor. Arsa üzerinde her katında tek daire olmak üzere 4,5 katlı, çatı katı ile beraber 6 daireli yapı ruhsatı falan bulunmayan eski yapım (1997-2000) bina bulunmakta ve bu binanın çatı katında 400 tl kira ile oturmaktayım. Oturduğum evin sahibi bu binanın arsa hissesini 60 bine satıyor. Ve ben de uzun süre başka bir yere taşınmak istemediğimden burayı almak istiyorum. Fakat belediyeye sordum 2,5 imar izni var ama kensel dönüşüme girdiğinde 4,5 veya 5 kat izin verebilirler deniyor. Kimileri de binanın kat tapuları çıkarsa, aldığımda hak sahibi olazsın deniyor. Alsam mı? Almasam mı? kafam karıştı. Ne yapmalıyım.Burayı alırsam şimdiki bu binada ve kentsel dönüşüme girerse yapılan binada ne kadar, ne hak sahibi olabilirim? Sürekli kalma niyetiyle az az 5-10 veya daha fazla yıllığına karlı olur mu? Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba Tebernüş Bey, 3 yıldan fazla bir süredir sizi takip ediyorum, gerçekten yaptığınız işle takdiri hakediyorsunuz. Bir konuda görüşlerinize ihtiyacım olacak. 2015 yılında Alper İnşaat'ın Selective port projesinden noter sözleşmesiyle yarısı peşin kalanı firma senediyle bir daire satın aldık. Sözleşmede yazan teslim tarihinin üzerinden bir buçuk sene geçmesine ve bütün borçlarımız bitmesine rağmen ne tapumuzu alabildik ne de inşaat bitti. Kararımızı vermemizde Areas proje pazarlama ekibinin samimiyeti ve profesyonelliği, arsa sahibinin Hakkı Gedik Bey olması ve Alper inşaat'ın referansları etkili olmuştu. İşlerin bu duruma gelmesine bir türlü anlam veremiyoruz, beklemeli miyiz yoksa hukuksal yollara başvurmalı mıyız karar veremiyoruz. İyi çalışmalar, saygılar
Kadir bey merhaba; Şuan kirada oturuyorum ve kısa süre önce ev aldım ve oturduğum evden çıkmak istiyorum tek sıkıntım kontratımın bitmesine 8 ay var ev sahibiyle bu konuyu görüşmeden sizden bilgi almak istedim. İlginize şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
MErhaba hocam, büyüklerden bir şekilde ayrı ayrı taşınmazlarda hissem var. Örneğin bir tapu var 600 kusur hissedar var anca 30 m2 bir hisse var koca arsada 2000 m2. Bu arsalarhep bu sekil mi kalacak yoksa kucukler nasıl kullanılacak. Peki buyukler örneği bir yerde 300 hissedar var ama benim hissem m2 olarak 2000 bunu o arsalardan ayırmak mumkun mu. Yoksa bunlar sadece hatıra olarak mı kalır
Merhaba Tebernus bey.. Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Elimde 80 bin civarı tl vardı ve hep duzelcek düzelecek diye ne altın yaptık ne de dolar. Türk lirasinda kalalım dedik ama olmadi. Şimdi kararsisiz size danışalım istedik. Her ay 2250 tl konut kredisi ödüyoruz ve 36 ay taksitimiz kaldı. Eğer elimdeki para ile erken kapatırsam 70 bine kapanıyor ve 10 bin faiz ödememiş oluyoruz cebimizde kalıyor. Ve her ay konut kredisi diye odedigimiz parayı aynı borç oduyormus gibi düşünerek kenara atmak istiyoruz.Her ay altın almak daha makul geliyor ama dolar ve euro da yükseliyor.Elimizdeki para ile arsa alalım dedik ama piyasa çok kötü cesaret edemiyoruz. Nasıl bir yol tutmamızı önerirsiniz...?
merhabalar son zamanlarda site de cok fazla hirsizlik olayi olmaya basladi son 1 ayda 2 kere bahce katlarina hirsiz girdi. girilen evlerin seyahatte olmasi ve hirsizlarin bu dairelere biliyor olmasi cok tuhaf degil mi? site yonetiminin hala bir onlem almamasi normal bir sey mi? Ayrica otoparklarda daire numaralari hale belli degil. aksamlari park edecek yer bulamiyoruz. Ayrica sitedeki yabanci sayisi git gide artiyor. Ev fiyatlari da vatandaslik bedeline emlakcilar tarafindan yukseltiyor. Bir sitede yabanciya satis kontejyani olmasi gerekmez mi?
Enflasyonla topyekün mücadele kapsamında Tefe Tüfe deki oranların son iki ayda fahiş artması nedeniyle Kiracıyı koruyacak önlem alınacak mıdır ? Gelir zamları senelik %10 u geçmezken Kiracı nasıl %23,72 (kasım18) artış yapabilsin, denge yok ve çok adaletsiz değil mi ?
merhaba; 2014 yılı içersinde izmir ili kemalpaşa aşağıkzılca köyünde 6624 m2 tapuda zeytinli tarla olarak gecen bir bahce satın aldım haliyle su alabilmek için belediyeden numarataj almaya gittim benden aplikasyon belgesi ve imar durumu varmı yerin diye belge istediler fakat aldığım yerde kadastral yol yok 2 bahçeden köylüile anlastık izinle geçiyoruz (kadastrol yola 50 mt yiz) bizde diğerlerine izin verdik 2004 öncesi bir baraka olduğunu agactan fakat yıkldığını uydu haritalarında 2005 te silik 2010 da belli oluyor buna rağmen numarataj vermeyecklerini sölediler bende yan bahce ve karsı bahcede yeni ev yapıldığını onlara verildiğini ilettim yeni bir yasa cıktı artık yok öyle birsey diyerek bizi yolladılar nasıl bir yol izlelem gerekiyor numarataj alıp su bağlantısı yaptırabilmemiz için teeşekkür ederim
Merhaba Tebernüş Bey, bugün bizimevler 6 projesinde lansman öncesi ilk satışlar başladı. 2+1, brüt 116 m2, net 83 m2, ebeveyn banyolu, peyzaj içine bakan, kuzey cephe daireyi 265.000 tl ye opsiyonlattık. daire teraslı bloklarda değil, normal düz bloklarda.. karar vermek için 1 hafta süremiz var. bölgenin ve projenin geleceği açısından görüşleriniz bizim için çok değerli.. doğru bir karar veriyor muyuz acaba? teşekkür ederim...