Acunkent'te son durum
MErhaba uluhan gruba gidip görüştünüzmu acunkentte ve Babil'de problem var cevap veremiyorlar bize yardımcı olun
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
MErhaba uluhan gruba gidip görüştünüzmu acunkentte ve Babil'de problem var cevap veremiyorlar bize yardımcı olun
Merhaba Teberüş bey. Dumankaya Konsept Halkalı'dan ön cephedeki şehir villası dedikleri konutlardan satın almak istiyoruz, ancak bir türlü karar veremiyoruz, gel git yaşıyoruz. Villa, dubleks , müstakil, bitişik nizam, önünde büyük bir havuzu olacak, brüt 158 m2 net 130 m2. Şu anki satış fiyatlarına göre brüt metrekaresi 4100 liraya geliyor. Projedeki dairelerin m2'si 3000 liraya gelirken villanın fiyatı projeye veya bölgeye göre yüksek değil mi? Şu an sizce emlak balonu ne kadar şişkin? Büyük firmalar çılgın gibi yeni projeler lanse ediyorlar. Avrupa ve dünya genelindeki ekonomik krizden her ne kadar biz az etkilensek de, çevremizde devam eden istikrarsızlıklar ülkemize de sıçrarsa, emlak piyasası ne olur, yatırımlar durur mu, Dumankaya v.b. büyük şirketler kendi öz kaynakları veya projeden yaptıkları satışların geliri ile inşaatları bitirirler mi yoksa mücbir sebep diye askıya mı alırlar? Bir de Emlak Konut ile ortak paylaşımla yapılan projeler insanlar tarafından daha güvenilir bulunuyor. Peki Emlak KOnutun ortak olmadığı projeler daha mı az güvenli dir? Zor sorular ama en azından bir ipucu verirseniz sevinirm. çok teşekkürler.
günaydın tebernüş bey; son zamanlarda prestijli hizmet alanı diye bir şeyler duyuyorum. biraz araştırdım. bazı alanların ofis, iş yeri, sinema tiyatro, alışveriş merkezi, otopark, spormerkezi vs. şeklindeki yapılaşmasıyla ilgili bir şeymiş. bu şekilde yeni cazibe merkezleri mi yaratılmaya çalışılıyor. bunun emlak sahibi vatandaşı bağlayıcı bir özelliği varmı. örneğin bu alana istese konut yapamaz mı? prestijli hizmet alanı ilan edilen yerler istanbul'da nerelerle sınırlı? genelde belli bir bölgeyi mi kapsıyor yoksa istanbul genelinde mi mevcut?
Sn.Tebernüş Kireçci öncelikle yazı ve yorumlarınızı okuyorum ve emlak,projeler konusunda aydınlatıcı yazılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Yine mi diyeceksiniz belki ama şu Samsun Towers ın inşaat ruhsatı var mı? yok mu? bu konuda siz, bilgiye bizden daha yakınsınız, lütfen net bir cevap.
babam vefat etti.Bir ev ,bir dükkan, iki tarla miras kaldı.Ev e annaem doğal olarak oturduğu için talip oldu. iki tarla ve dükkan konusununda kardeşimle anlaşamadık.Varis olarak üç kişiyiz.Ben izele i şuyu davası açtım.1 yıldır devam ediyor.Keşif yapıldı.tam karar duruşmasında kardeşimin avukatı annem için sükna hakkı istedi.Kardeşim kabul etti. ben avukat tutacak param olmadığından avukatım yok. ayrıca konuyu bilmediğimden ek süre istedim.Annemin kendi evi var ihtiyaç sahibi değil.Ben sükna hakkı verirsem lehime, aleyhime durum ne olur? Ne yapmam lazımSatışa giderse neolur?teşekkürler.
Merhabalar. Ben fuaye sureyyapaşada 3+1 168 m2 bir dairenin proje bitimi tahmini kirası ne olabilir diye sormak istiyorum. Tahmini olarak bu kirayı nasıl hesaplayabilirim?Çok teşekkür ederim.
Tebernüş Bey, Dumankaya Dizayn 54 m2 1+1 109000 Tl den satılıyor şu anda. Sizce bu fiyatlardan alınır mı artık. Yoksa Lobi ya da panaroma yı mı tercih edelim.(Dizayn2012 teslim)Çok teşekkür ederim şimdiden
Merhaba Tebernus bey, Kurtkoy Via Port karsisi Park Town sitesinde 1+1, 68 m2, 3. kat, icinde 700 TL oturan kiracili dairemi yoksa Kartal'da Uplife Parkda 1+1, 61 m2, 11. kat yine icinde 700 TL oturan kiracili dairelerden hangisi yatirim icin onerilebilir. Prim potansiyeli hangi dairenin daha yuksektir. Tesekkurler.
üstadım mrb yeni açıklanan gayrimenkul sertifikası hakkında görüşlerinizi soracaktım, ev sahisi olmak için iyibir başlangıç olabilir mi? bu konudaki tavsiyeleriniz ne olabilir
Tebernüş Bey merhaba Kırklareli Lüleburgaz kırıkköy bölgesinde hazır yapılı 65 metrekare ev ve ayrıca 250 Metrekare açık alan arsalı yere 3 milyon TL istiyorlar . Bu fiyatlarda buraları yatırım yapılır yoksa İstanbul'da 1+1 eve mi