1+1 daire kazançlı mı

Soru

Merhaba belli bir birikimimiz var kredi çekip ev satın almayı düşündük ancak son anda ev sahibi satmaktan vazgeçti.Bizde bir süre ertelemeye karar verdik ve beylikdüzünde yapılan aris park ya da habitat park evlerinde kredi çekmeden 1+1 ev alıp hiç oturmadan proje tamamlanınca satıp üstüne biraz kredi çekip kendimize daha buyuk iyi bir ev alabileceğimizi düşündük .Ortalama fiyatları 120-135.000 civarı sizce yapmayı düşündüğümüz iş mantıklı mıdır.Birikmiş yatırımımızın bankada durmasından daha kazançlı olabileceğini tahmin ediyoruz siz ne düşünürsünüz.Bu bölge ve her iki projede ki dairelerden hangisi daha kolay ve kazançlı satılabilir.projeler yaklasık 5_6 ay içinde tamamlanacakmış .Fikirlerinizi iletirseniz seviniriz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Temmuz 2013 | 13:18 sinem atay 915 Kişi okudu

Fiyapi fiside

Soru

İyi sahurlar sayın kireçci Sayın kireçci bildiginiz gibi fiside da 2 tane vinç getirmişler ama ne hikmetse vincler faaliyetde değilmis ve de fisede da13000 tl ve uzeri rakamlarla tapu vermeye başladılar. İnsanın aklına gelmiyor değil acaba o vinçleri göz boyamak içinmi getirdiler . Malum 17 Temmuz'da Mahkeme var , olası bir İflas kararı çıkması durumunda , iflastan ônce ne toplarsak kârdir diye böyle bir yola baş vurmuş olabilirlermi? Ne dersiniz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Temmuz 2013 | 04:13 Buğra Yılmaz 915 Kişi okudu

Bahçetepe'deki satış problemleri

Soru

Tebernüş Bey merhaba! Öncelikle bize sunduğunuz bu paylaşım ve fikir platformudan dolayı çok teşekkür ederiz. Sizin yapmış olduğunuz haberlerden istifade ederek Bahçetepe projesinden 3+1 daire aldık ve çok memnunuz. İki arkdaşım daha buradan daire almak istiyor ve onlar için araştırma yapıyoruz. Fakat o kadar karışık işler var ki bizim de kafamız karıştı. Emlakçıları aradığımız da daire var diyorlar. Bunu devredeceklerini söylüyorlar. Bunu Makro inşaattan habersiz yapma gibi bir eğilimleri olduğu kanaatı hasıl oldu bizde. Fakat sözleşmede böyle bir şeyin mümkün olmadığı yazıyor. İlk alırken verilen 10 bin tl var. Bir satıcı diyor ki ?Ben bunu içerden hallederim, prolem değil.? ve aynı kişiye ?Kredi işini ne yapacağız?? diyorum. ?Onu siz çekeceksiniz? diyor. Yani daha daire için henüz kredi bile çekilmemiş ki bize o zaman sözleşme yapılana kadar hemen çekmeniz gerekiyor, yoksa daire geri alınır dendi. Ve bizde 0,95?ten kredi çektik. Şu an Kredi 0,75?e düştü. Açıkçası burada ipler kopuyor. Daha önce almış olanların affına sığınarak söylüyorum ?Biz enayi miyiz? Bu uyanıklar yüzünden neden moralimizi bozalım. Üstelik bankaya gidip tekrar yapılandırmak istediğimiz de ?Bu kredi toplu sözleşmeye özel, o yüzden yapılandıramazsınız.? Gibi mazeretlerle bir sürü problem çıkarıyorlar. Ayrıca içerde tanıdığı olanların sadece isim değiştirerek işlerini hallettikleri de işin farklı bir boyutu. İnşallah bunlar dikkate alınır ve bu tarz uyanıklara izin verilmez. Biz Makro inşaatın Çorlu?da yaptığı Ergene Vadisi Projesinden biliyoruz. Gerçekten çok kısa zamanda harika bir proje yaptılar ve yine çok kısa zamanda hepsini de sattılar. Makro inşaata güvenimiz tam. Ercan Bey de Ümit Bey de kişilik olarak çok dürüst insanlar. Bizim isteğimiz bu tarz uyanıkların, emlakçıların içeriden birini bularak işlerini halletmesi sonucu bu kadar güzel bir projeye, satış ve pazarlama ile ilgili, zarar vermeleridir. Benim tavsiyem bu tarz insanların sözleşmelerinin iptali ve yüzde 3 cezalı olarak daireleri Makro inşaata teslim etmeleridir. Ayrıca bu projeden daire almak isteyen kişilerin de bu tarz uyanıklara, emlakçılara güvenmemelerini de sizin vasıtanızla duyurmak isterim. Ayrıca sizden ricamız eğer Ercan Beylerle görüşürseniz bunları kendisine iletmeniz. Eğerbu hususlardan haberdar olurlarsa gereğini yapacaklarından da eminiz. Son olarak sizin bu konuda bir bilginiz veya yorumunuz varsa onu da almak isteriz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Mart 2013 | 11:15 Akın Tunç 915 Kişi okudu

ev satınalma sözleşmesi

Soru

bir emlakçı ile satın almak istediğim ev sahibi arasında sözleşme yaptık 1,000,-tl kaparo verdim ancak eşimle aynı fikirde olmadığımızdan evi almaktan vazgeçtik emlakçıyı arayıp bilgi verdiğimde sözleşmedeki cezai şatları uygulayacaklarını ve komisyon bedelini onlara ödemekle yükümlü olduğumuzu sözlediler yapılan sözleşme kanuni olarak geçerlimidir? yardımcı olursanız sevinirim

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
20 Mart 2013 | 18:54 emine öncül 915 Kişi okudu

Diğer sitelere göre alt yapısı iyimi 7-8-9-10

Soru

Merhabalar ben şuan Canan residencede oturuyorum ama eşimin işi gereği karşıya geçmek zorunda kalacağım ve şunu çok iyi biliyorum ki kendi evim gibi bir ev bulamayacağıma, çünkü yeni evlere bakıyorum da kesinlikle hem sosal alan olsun hem hane içleri kendi evim 10gömek üstü. Maalesef Avrupa yakası bu işi iyice ticarete dökmüş ve orada birey yok ama çok faza faiş bir fiyat var. Yeni eve geçip kiraya eksik görmektese ataköyde bir yerde oturmak daha cazıp geldi bana. Oranın en yenı evlerı 7-8 kısım 20 senelik evler ama mantığıma ve bütçeme uyan ve etiketine sahip yer olmasıda avantajlı. Birazda bırıkım yapmak için geciyorum kredı borcum yenı bıttı. Madem kentsel bir dönüşüm olacak birikimim olunca direk bende oradan faydalanırım die düşünüyorum. Ama bu yeni yapılacak olan sistemdekı evler deprem bolgesınde ne kadar sağlıklı dayanıklı olacak. Kusura bakmayın uzattım kısacası 7-8 de Kiraya gececegım sizce iyimidir

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Mart 2013 | 12:17 Gulay Ayık 916 Kişi okudu

riva da yatirim yapabilirmiyim

Soru

Tebernus bey, riva da yatirim yapmayi dusunuyorum ancak cok uzun bir suredir rivayi takip ediyroum, bolgede anlasilmasi zor bir tuhaflik oldugunu dusunup yatirim karari alamiyorum. Bolgeye gidince sehre yakinligi, denize sifir olmasi, riva deresi ve kanal riva nin potansiyel getirisi, 3.kopru gibi bir suru artisi olmasina karsin, ne galatasaray da ne ottaman da, ne yapikredikoray da, ne dogus ta ne de alarko- celalogullari ailesindeki 5000 donumluk arazide bir baslangic yapilmiyor. Sizce riva da bu gruplar neyi bekliyor ? Riva da yatirim yapmalimiyim ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Mart 2013 | 07:48 recep koparan 916 Kişi okudu

ıspartakule

Soru

Tebernüş bey merhaba,birkaç sorum olacaktı 1)sitenizde Toki'nin ıspartakule tahtakale mah tarafına kentsel dönüşümden dolayı çok yüksek miktarda konut yapacağını belirtmişsiniz. öncelikle yapılacak tam konut sayısı belli mi? bu bölgede arz fazlası olacağı için bu ıspartakuleyi olumsuz etkiler ve ev fiyatları düşer mi?2)ıspartakule yeni kdv'den dolayı %8'e tabii olacak gibi gözüküyor. %8 olması bu bölgeye yapılacak toki dışında ev arzını düşürür mü?aynı şekilde kdv artışı mevcut evleri arz olumlu etkiler mi?3)bizimevlerdeki bağımsız blok muhtemel hastane olmasında bir gelişme var mı?4) avrupa konutları 3 yanı ve ağaoğlu mytown önündeki arsada carefour söylentileri vardı bu konuda bir gelişme var mı?teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Ocak 2013 | 19:33 ufuk yılmaz 916 Kişi okudu

future park

Soru

merhaba, future park projesinin yerini çok beğendim.önünden geçen yol E-5 bağlanıyor buda metroya yakın demek.zaten solarkentten minibüs seferi var bence bu projede de olur.ve ece grubunun yaptığı alışveriş merkezine yakın,önü açık park var .sorularıma gelince 1-burası esenyurt sınırlarında ama resmen beylikdüzü ve beylikdüzü devamlı gelişiyor da buradaki hotel mantığını anlamadım.sizce ne hedeflendi.( eskidji bile bu projenin yakına geldi) carrefour var ama hotel hangi hedef kitle için.tüyap çok ileride kalıyor ama metro bağlantısı olursa ?? 2 -Ben academia apartstan 1.000 tl kredi kartından beğendim dairenin opsiyonlanması için ödeme yaptım.tam kapıdan çıkcaz .kusura bakmayın daire satılmış dediler.Buna da hiç inanmadım;biliyorsunuz sisitemde daire boşsa gözüküyor.orası içimde kaldı.bu durumuda hep yazacaktım size.lütfen sahiplerini tanıyorusunuz.böyle bir durum gerçekleşti.artık ne oldu bilemiyorum.aldığım fiyat çok iyidi.m2 fiyatı nerede ise çıkış fiyatı idi(krediden dönmüştü-hemen teslim)orada çalışanlar bişeyler çevirdiler bence ama neyse :( Academiada öğrenci hedeflenmişti) 3- şimdi future parkın lokasyonu düşünüldüğünde öğrenciler açısından avcılardaki istanbul üniversitesi öğrencilerine kiralanabilir diye düşünüyorum.ne dersiniz.(uzak olduğunu biliyorum ama metro var,alışveriş merkezi var,marketler var ve bahçeşehir akşamları güzel oluyor orayada yakın -gençler dışarıda )

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Aralık 2012 | 02:26 seher çalışkan 915 Kişi okudu

Anka Yapı Fikirtepedeki büyük ada hakkında ne düşünüyor.

Soru

Merhabalar , Anka yapı büyük ada olarak tabir edilen proje alanında hic bir hareket yapmıyor ve diğer yıktığı alanda birşeyler yapacak ama henuz ortalıkta hic bir proje resimi dahi yok diger firmalar mesala selim oğlu en azından yapacağı proje icin ortaya bir resim koydu anka yapı yıktığı bölgeye sadece bir kule vinc ve ismini işıklandirma yaptı bu firmanın projesi bunumu acaba sizde bu firma icin paylaşılacak bilgi varsa paylaşmanızı rica ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Kasım 2012 | 11:59 Ahmet Sarıbaş 915 Kişi okudu

Filtepe mevkii

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey...Bahçeşehir e bağlı Başakşehir Hoşdere Mah. Filtepe mevkiinde 3.800 m2 bir arsa almayı düşünüyoruz..Fiyat olarak m2 fiyatı 250 tl söyleniyor..Bu fiyat sizin için uygun seviyeler mi ?? Buranın geleceği ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirimisiniz..? Yatırım için uygun bir yer midir? emeğinizi sağlık..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Eylül 2012 | 16:28 MEHMET KILIÇLI 915 Kişi okudu