İzmir Konak Basmahane civarı
Merhaba Serdar bey, İzmirin bence tam kalbinde, tren garının çevresinde, uygun fiyatlı, koruma altında satılık yerler var. Bu bölgede ileriye yönelik firiklerinizi almak isterdim. Saygılarımla
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba Serdar bey, İzmirin bence tam kalbinde, tren garının çevresinde, uygun fiyatlı, koruma altında satılık yerler var. Bu bölgede ileriye yönelik firiklerinizi almak isterdim. Saygılarımla
Slm.10 daire karsiligi arsami mutahitte verdim.2011 de anahtar teslim kontrakt yaptik. Gununde daireleri teslim etmedimi her ay daire basi 200 dolar bana ödeyecek . 2 yil gec teslim etti, natamam olarak. Biraz tartisdikdan sonra bana cati katindaki kapici dairesini kullana bilir diye imzali muhurlu bir yazi Verdi .bu vermis oldugu yazi gecerlimidir. Ben bu kapici dairesini kullanma hakkim varmidir. (Mutahit piyasada yok yurtdisina kacmis.) Saygilar
merhaba daireler kiraya 1100 tl ile 1300 tl arası kiraya veriliyor teşekküe ederim cevabınız için
hocam iyi günler kolay gelsin. bizim ilçeye bağlı köyde, şimdi şlşmiz büyükşehir belediyesi oldu hisseli arsa var. arsa üzerinde 3 ü ikamet 1 tanesi kuran kursu binası var ve ortaklar bahcelerini duvar örmek suretiyle ayrılmış durumda . bizim bir komşu ile sorun oldu bundan dolayı harita müh getirdik ve bizim 350 m2 eksik cıktı. arsa dikdortgen seklinde ve bizim konutun üstü veyan tarafı hissli arsa diğer tarafımız baska parseller. eger yan tarafımız dan alacak olsak evin yarısı gidiyor harita müh göre sorunlu oldugumuz taraftan olursa oluyor. şimdi bizden baska kimse kendi tapusunu almak istemiyor .sorunlu oldumuz sahısta kendi tarafından vermemek için ahır yaparım vermem diyor. biz ne yapmalıyızki kendi tapumuzu ve eksik olan kısmı alabilelim tesekkürler
Merhabalar Müteahhitten henüz proje aşamasında olup yapımına başlanmamış bir daireyi %40'lık bölümü peşin, kalan miktarını da senet karşılığı 60 ay vade ile müteahhite ödeyerek almak istiyorum. Fakat kafama takılan bazı sorular var; sonradan olumsuz bir durumla karşılaşmak istemiyorum. Sorgulamam gereken konular nelerdir? Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, iskan olup olmadığı, müteahhitin inşa edeceği yapının arazisinin kendine ait olup olmadığı, arsanın kaçak olup olmadığı, alacağım dairenin başkasına da satılıp satılmadığı gibi konularda nasıl bilgi sahibi olabilirim? Müteahhitten yukarıda açıkladığım şekilde bir daire almam için ileride mağdur olmamam adına izlemem gereken hukuki, sıralı ve doğru süreç nedir? Konuyla ilgili bilgilendirilmem için yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba abicim. 800 m2 arsamızda 200 m2 yeşil alana bırakılarak 600 m2 bina alanı olacak. 1.5 emsal var. Bizim 60 m2 yerimiz var. 1.5 emsal olan arsaya 7 katlı bina yapmak isteyen müteahhit ile %40 ile kat karşılığı sözleşme yapılacak. Bize ne düşmesi lazım. 60 m2 x 1,5 emsal = 90 m2. bunun da % 40 ı 36 m2 bize kalıyormuş dediler. yani 36 m2 lik bir ev vereceklermiş. Bu pek mantıklı gelmiyor. Hesaplama yöntemi detaylarını bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
İyi günler dilerim. Elazığ dan yazıyorum. Sözleşme ile 2011 yılı ekim ayında bir kooperatiften bodrum kat aldım. parasını ödedim. Site 60 daire. Apartmanlar bodrum dahil 4 katlı. Binalar 2008 yılında alınan yapı ruhsatıyla mevcut. Yapı ruhsatında müttehit bizim bodrum katları odunluk, sığınak, ortak kullanım alanı diye belirtmiş. ama benim emsalim de olan 16 bodrum kat mevcuttur. diğer 3 katın geçici tapuları mevcut. geçen kooperatif başkanı arsa payı bedeli (11,300tl) ve yeniden çizilen proje bedeli için (7,500tl) para talep etti .Aralık 2015 ayına kadar tüm parayı yatırmamızı istedi. Kooperatif başkanı belediyeye başvurmuş . imarda değişiklik yapıp projenin onaylanması ve tapuların alınması için.. Şimdi sorum şu. Toki ye ödenen arsa payı bedelleri metre kar fiyatı ne kadar. bu bedeller halen ödeniyor mu. (Birileri dedi artık arsa payı bedelleri kalktı). Dairem için tapunun çıkması olasılığı ne. bu istenen paraları ödeyelim mi. cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar, Antalya / Aksu ilçesinde 117 dönümlük bir arazide 1.870 m² bir tarla aldım; tapusu da mevcut. Buranın etrafını çevirip ekmek istiyorum; bir kısım başına bela olur; sat gitsin diyor, bir kısım sorun olmaz; ekebilirsin. Tamamen karıştı kafam; Hissem kadar bir alanı çevirip ekmek; hatta tarlanın bir kenarına da ufak bir prefabrik koyup orada yaşamak niyetindeyim; yapabilir miyim yoksa sorun yaşar mıyım?
Daha önce bu konuyla ilgili yazılarınızı okudum fakat benimki biraz farklı. İstanbul'da oturuyorum. Tekirdağdaki evi kiraya vermek için bir emlakçıyla görüştüm. Fakat kendisine vekalet vermedim. O benim yerime bir kiracı yerleştirdi. Adam girdiğinden beri ödeme yapmıyor, 6 ay oldu. İhbarname çektim bana geri döndü. Evde bulunmadığı ve apartmandakiler tanımadığı yazıyor. Kiracı hala evde oturmaya devam ediyor. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
Tebernus bey iyi günler. İsmim hüseyin bıçakcı. Benim tapumda niteliği depolu daire, kat mülkiyetli, ama 3/1 ipka ile hisseli yazıyor. Ben bu dairemi satmak istiyorum. Buna kredi cıkarmı. Vergisini daire vergisi olarak ödüyorum. Kredi cıkmazsa satmam için nasıl bir yol izlemeliyim. İlginiz için simdiden tesekkür ederim. İyi çalışmalar.