Arsa ortaklığı

Soru

Sayın Tebernüş Kireçci; Yazılarınızı ilgiyle takip eden biri olarak sorumun en doğru cevaplanacak yeri olan sizlere başvurmak istedim. Biz adam başı en az 1 dönüm olamak üzere en az 20 kişinin olacağı bir arsa,arazi,tarla..vb gibi arsa almak istiyoruz.Bu gibi alımları yapabilmemiz için hisseleri eşit olarak hissedarlara vermemiz herhangi bir kar-zararda kanunlar önünde eşit olmamız için ne yapmalıyız?Bu oluşum için herhangi bir kuruluş,dernek...vb. oluşum yapmalımıyız veya ne yapmalıyız?Hissedarlar tanıdığımız kişiler olduğu gibi tanımadığımız bir katılımcıda olabilir.Bu tanımadığımız kişilere ne gibi güvence verebiliriz? önerilerinizi merakla bekliyor olacağım.İyi çalışmalar.Sevgiler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Mayıs 2013 | 10:55 levent terli 741 Kişi okudu

silivride tarla hangi vadede, ne kadar fiyata mantıklı olur?

Soru

tebernüş bey merhabalar.27 yaşındayım 35-40 lı yaşlarda rahat etmek, arkama bakmamak için yatırım yapmayı düşünüyorum.sizin yazdıklarınızdan da hareketle geniş arazi almak istiyorum. bunun için silivri çeltik köyü ve seymen köyü civarından tarla almayı düşünüyorum.sizin düşünceniz nedir.10 yıl içinde buraların imara açılacağını düşünüyor musunuz? e-5 in kuzeyi veya güneyi fark eder mi ? daha önceki yazılarınızda tarlanın metrekaresinin 10 tl ye uygun olacağını yazmışsınız fakat bu fiayata bulmak zor.sizce kaça kadar makul olur. şimdiden teşekkürler.sağolun

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Nisan 2013 | 23:23 cihan özyaman 741 Kişi okudu

Istanbul Lounge 1 kalitesizligi ve Yöneticilerin tepkisizligi

Soru

Merhaba. Daha öncede yazmis ve Lounge projesinden satin aldigim en üst kat 129m2 dairem ile ilgili yasadigim sikintilari anlatmistim. Feza hanimin ayni sikintilar ile karsilasmasi neticesinde tekrar kendi güncel durumumu anlatmak istiyorum. Aradan 2 ay gecti, hala daireyi teslim alamadik. Duvarlardan gelen suyun kaynagini bulduk dediler ama hala emin degilim. Bir odanin duvarini kismen indirdiler, parkeler tamamen söküldü. Asansör sesi sikintilarina aynen katiliyorum. Duvarlar belliki kagittan yapilmis. Eroglu Yapi referans projesi yerine belliki burayi deneme projesi olarak kullandi ve buradaki hatalarindan ögrenerek Lounge2 de tekrarlamadi. Aybars bey denilen kisi kendisine defalarca email atmama ragmen ve irtibat bilgilerim kendisinde olmasina ragmen, beni adam yerine koyup bir kere dahi dönmedi. Nurettin Eroglu'na email attim, Özel kalem Müdürüne email attim ama zannedermisinizki beni velinimet sayarak cevap verdiler... HAYIR. TL 310 bin para saydim ve hala teslim alamadigim, kalitesinden kuskulu oldugum bir dairenin sahibiyim. Yazili olarak Aybars beye ve Nurettin Eroglu'na müsteri olarak haklarimi haram ettim. Insaatlarda sorun olur, bunlar cözülür ama beni en cok rahatsiz eden unsur bana bir kere bile dönüs yapmamis olmalari. Pekcok farkli sekilde magdur olan daire sahiplerine farkli yaklasimlarda bulunmuslar, ama beni muhattap bile kabul etmediler. Lanet olsun diyebiliyorum tüm terbiye sinirlarimi zorlayarak. Birde utanmadan ( su yada bu sekilde, akar kokar durumda dahi olsa, dairenizi teslim almak zorundasiniz kanun karsisinda) dediler ilgili müsteri birimlerinden. Bu nasil bir anlayistir Tebernüs bey? Ilgili sirketin internet sayflarina gidip Sirket kural ve Prensiplerini okuyunca ve gercek hayatta uyguladiklarini görünce, ben resmen utandim. Yasal olarak bu tür bir dayatmaya karsi haklarim varmidir Tebernüs bey, yoksa zat-i muhteremlerin ifade etmeye calistigi gibi, herseye Eyvallah demek zorundamiyim ? Ilginiz icin tesekkür eder, Almanyadan Selam ve Saygilarimi yollarim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Nisan 2013 | 13:00 Hakan Dündar 741 Kişi okudu

akın tekstil

Soru

Merhaba Tebernüş Bey; Geçenlerde Akın Tekstil arazine emlak konut la yapacağı proje ne durumda demiştim sizde sorarım demiştiniz acaba bir gelişme var mı? Sy.Erdoğan Bayraktar yeni binalarda mecbur kalmadıkça kat sayılarını düşüreceklerini açıkladı bu durum bakırköy bölgesindeki projelerde de geçerli olur mu? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Nisan 2013 | 22:57 fatih ayan 742 Kişi okudu

ELİTİST PARK

Soru

merhaba tebernüş bey; Uzun zamandır Halkalıyı inceliyorum şimdi galiba ELİTİST PARK konutlarında karar kıldım. 92 m2 2+1 4. veya 7. katlarda mevcut doğu cepheli 220 bin gibi bir rakam söylemektedirler.Sizce bu fiyatlardan almak mantıklımı birde aidatlar korkutuyor sitelerde insanları sizce aidatlar m2 1,5-2 tl arasında mantıklı mı cevaplarsanız sevinirim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mart 2013 | 15:37 MURAT YAĞCI 741 Kişi okudu

Hisseli arsa inşaatı

Soru

Sayın tebernüş kirecçi bu siteyi tesadüf gördüm sanki okudukça soru ve cevaplarınızı sorunumuzu size yazmadan geçemedim bizim evimiz bundan 45 sene evvel mahmutbey bağcilarda tanıdık akrabamız tarafından tarlasından parsel sonucu alınan arsa üzerine 4kat olarak yapılmış bir bina burda ben ve üç oğlum oturmaktayiz her aile bir katta olarak ev 170m2arsa üstünde toplam arazi 7000 m2 bizden başka bu arazi üstünde 6 adet 3 er katlı binalar var bunlardan biri arazi sahibi digerleri bizim gibi 45 sene evvel alınmış arsalar fakat burada herkes hissesi tapuda mustakiltapu yok asıl arazi sahibi bu yerini müteahhite vermiş yeri sözleşme yapmış bizleride çağırdılar 100 metreye 1daire vereceklerini bizi kurtarmaz ise başka bir yerden 4katli olan binamıza karşılık 4 daire teklifinde bulundular biz cogunluktan yamayız veririz fakat eviniz kadar ev isteriz 4 daireye 4 daire dedik çünkü ben ve 3 oğlum herkesin bir er dairesi var bize veremeyiz yeni kanun 100 m2 ye 1daire verebiliriz ancak diyor kirokide arsalarımız in yol boyu olduğu ve parsel noları var şimdi bu müteahhit büyük arsa sahipleri ile anlaşmış bizler magdurmu oluruz bize 170 m2arsanin yüzde kırk I'ni belediye alırsa 120 m2 arsa kalıyor 1,5 daire verebilirim ancak diyor biz ne yapabiliriz mahkemeye vermek ne sonuc verir teşekkür ederim sizin fikirleriniz önemli.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Şubat 2013 | 20:21 Selahattin kara 741 Kişi okudu

ÇAMLICA EMNİYET MH. İMARA AÇILMA DURUMU

Soru

Merhaba sayın Kirecci, Daha önce de yazılarınızda değindiğiniz Çamlıca Emniyet Mh.'nin imar durumunda bir değişiklik var mıdır? Nitelik olarak aynı özelliklere sahip Emniyet Mh.'nin karşı yakası için Ekşioğlu İnşaat'ın arsa sahipleri görüşmede olduğu ve kat karşılığı inşaat projelerine başlayacığını öğrendim. Doğruluk payı var mıdır? Ayrıca ileriki dönemlerde bahse konu yer ile ilgili olarak böyle bir proje var mıdır? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Ocak 2013 | 14:29 Coşkun Bal 741 Kişi okudu

Tayakadin

Soru

Tebernus bey merhaba, su sıralar arsa yatırımı yapmak istiyorum. Arnavutkoy tayakadinin gelecegini nasil görüyorsunuz. 1 dönüm müstakil tapulu tarla 100.000 tl. 1/1000 lik planı yapılmış (ne anlama geldigini bilmiyorum) 3. Köprü ve yeni havaalanı bölgeyi 6-10 senelik periyotta nasil etkiler. Sizce geleceğe yönelik iyi bir yatırım olur mu. Şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ocak 2013 | 22:03 Mustafa temiz 741 Kişi okudu

Miran yapi future park

Soru

İyi gunler Tebernus Bey.ben miran yapi ve futurepark projesi hakkinda son bilginiz nedir diye merak ettim .lansmani hala yapilmadi.ve temel atilmadi. Lokosyani cok begendim .2 erkek evladim icin oradan ev almayi dusunuyorum.acelem yok .teslim icin 4 sene bekleyebilirim.sadece tum emek ve birikiminin gitmesinden korkuyor insan.sizce guvenip beklemeye deger mi.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ocak 2013 | 21:32 Tuba cekic 741 Kişi okudu

OTURMAK İÇİN EV ALIMI

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, 3 gündür sizin Emlakta Mantık kitabınız okuyorumMaalesef dün akşam kitap bitti.İsimlerle ilgili hafızam çok kötü olmasına karşın sizin isminizi ezberledim.Hatta ilk okuduğum gece yataktan kalkıp tekrar sizin isminizi okuyup hafızama yerleştirdim.Bunu niye söylüyorum.Bu kitap buna yazan insana bu değeri fazlasıyla sağlıyor.Gerçekten çok değerli bir eser olmuş.Türkiyede bu gibi eserler özellikle bu sektörde müşteri olarak yer alan insanların hata oranını düşürecektir.Sizin web sitenizinde sizin tabirinizle ağlama duvarı olma özelliğini biraz olsun azaltacaktır.Neden biraz olsun okumayı sevmiyoruzya onun için.Ama bu kitap kendini okutuyor.Bu kitaptan ben sadece emlakla ilgili bir şeyler öğrenmedim hayatla ilgilide pek çok şeye değinmişsiniz.Mesela üniversitede siyasal bilimleri isteyen ve bunun için 5 sene uğraşıp ama finali yapamayan arkadaşınızın yaşam öyküsü yada neden insanların en az 3 cocuk olgusuna değinmeniz gibi.Bu arada Başbakanımız eskiden beri söylediği 3 cocuk olgusu hep bana öylesinebir söz gibi gelirken sizin orada 2-3 cümlede aktardığınız söylem 1 kız cocuğu olan bana ( Bu arada sizinde 2 cocugunuz varmış Allah bağışlasın) en az 2 olması gerektiği fikrini verdi.Bende sizin gibi bu arada konuyu dağıttım.Aslında bu özelliğiniz çok güzel bir yetenek insan sizi okurken tam sıkıldım diyebileceği bir yerde farklı bir konuya dalarak verdiğiniz blgi sayesinde başka bir bilgi havuzuna dalmış oluyor ve çok rahat konuya kaldığı yerden devam edebiliyor.İnşallah bir gün yüz yüze tanışırız. Benim sizden ricam oturmak için ev almak isteyen bir insan olan bana yol göstermeniz.Kendim küçükköy gaziosmanpaşada 68m2 babama ait bir evde ikamet ediyorum.Bir süredir eşimle birlikte bir ev arıyoruz.Gecen pazar 02.12.2012 de bize yakın bir bölgede yapılmakta olan Gül İnşaatın yapyığı Eyup Park evlerine gitik.Burada m2 fiyatlarının 4 000 tl nin üzerinde olduğunu görünce yine bize yakın olan diğer bir proje Gaziosmanpaşa Yıldız Park Evlerine gittik.Burada m2 fiyatlarının 2000tl civarında olduğunu gördük.Ön cephede 9. katta bir daire beğendik.322 tl fiyat verdiler.Bu arada satış ofisinin arkasında 1 adet 3+1 daireyi hazırlayıp mobilya ve beyaz eşya ile döşemişler.Anlayacağınız proje tam bir albeni olmuş.Eşim tabiki hemen almak için beni sıkıştırmaya başladı.Satış sorumlusu arkadaşta bir taraftan evlerin satıldığını ve kalmadığını, buranın çok iyi prim yapacak bir yer olduğunu hemen kara vermemiz gerektiği konusunda söylemlerine yoğunluk verince biz 1000tl yatırarak 1 hafta opsiyonlu bir ön satış formu imzaladık.Bir hafta sonra kesin kararımızı vereceğiz,yani bu pazar günü. Şimdi sizden bilgi almak istediğim konu şudur.Affınıza sığınarak çünkü konuyu iyice açtım.Sizin dediğiniz gibi alınterini yatıracağin yeri iyi araştırmak lazım.Bu projeyi yapan 4 şirketi BAYRAKTAR GRUP=İnternet sitesinde bu projeyle ilgili bir şey yok.Daha önce Bahçelievlerde Golden Hilli yapmışlar.Sitede şimdi sadece Business port butik ofis projesi var.AVRUPA YAPI=İnternette hiç bit bilgi yok.DASİS YAPI:desa dekorasyon adıyla iç ve dış cephe dekorasyonu yapan bir firma.Yaptığı bir projeye rastlamadım.ERKAY GRUP=Pvc kapı pencere sistemleri üreten bir firam bunların projesibide bulamadım.Şimdi bir firmalarla ilgili yaptıkları bir projeyel ilgili bilgiye rastlamadım.Siz kitapta özellikle firmaların daha önceki projelerinden farklı yönlerde belirtiğinzi şekilde bilgi almammızı öneriyorsunuz. 2 konu:sizin www.emlakkulisi.com da daha önce çıkmış Gaziosmanpaşa Yildiz Park Evleri 1.400tl den satışa çıkıyor diyorsunuz.Bu firma da şu an fiyat 2.000tl civarında cıuma günü 31.11.2012 günü %5 fiyat artışı yapmışlar.Bu fiyat artşını bizede yansıtarak satış sözleşmesi yaptılar.Bu %5 artışın sebebi maliyet artışı olmasa gerek.Beklediklerinden daha iyi satış rakamlarını gördükleirnde olabilir mi?Şu an projenin %35 ini sattıklarını söylediler. Fiyatın bu kadar kısa sürede 1400tl den -200tl ye gelmesi bana daha fazla kazanma isteği gibi geldi.Sizin dediğiniz gibi alan kazansın bende kazanayıp düşüncesi kayıp oldu herhalde.Yada ben yanlışmı düşünüyorum inşaat sektörü bu şekilde mi? 3.konu ise bu projenin yerinin VIAPORT projesine yakın olması yanında Gaziosmanpaşa nın meşhur Sarıgöl semtinin içinde olması.Ne kadar burası kentsel dönüşüm projesine alındıysada bu dönüşümün ne zaman tam anlamıyla gerçekleşeceği ve bu dönüşüm sonunda bu bölgedeki sorunlu insanların burada kalıp kalmayacağı belirsiz.Sonucta toprak sahibi onlar.Neden böyle düşünüyorum bize satış yapan satış sorumlusu bayan arkadaş kendiside yeni evlenecek olduğunu ev almak istediğini ve bizim daha önce baktığımız Eyup Park evlerine baktığını çok pahalı olduğu için vaz geçtiğini söyledi.Bizde kendisine neden bu projeden ev tercih etmediğini sorduğumda bu projeden 1-1 bir ev aldığını ve proje bittiğinde kiraya vermeyi düşündüğünü söyledi.Peşin parası sadece 1-1 e yetiyormuş.Ancak taksitle diğer projeden almayı düşünmüş.Buda eşim ve benim kafamda terettüd oluşturdu.Evin bir kısmını nakit verip kalan için kredi kulanacağım lütfen bana yol gösteri misiniz? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Aralık 2012 | 16:08 AHMET OZDEMIR 741 Kişi okudu