Riva'da ki projelerden hangisine yatırım yapılmalı?

Soru

Tebernüş Bey merhaba, Riva bölgesinde müstakil bir ev alma arayışındayız.Tam net olmamakla birlikte beğeneceğimiz eve göre 750-1.000.000 aralığında bir bütçemiz var. Antriva'yı çok beğenmemize rağmen, 2.elde fiyatları ıskalıyor gibi gözüküyoruz. Riva Hills projesi hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? Büyük projeler için 2015 Ekim bekleniyor deniyor.Bu bütçe için bize öneriniz nedir? Beklemeli miyiz yoksa yeni inşaata başlanan Riva Hills ya da bölgede ki diğer projelerden öneriniz var mıdır? Yardımınız için şimdiden çok teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Aralık 2014 | 23:03 Ilgın Torun 3228 Kişi okudu

Yatırım bölgesi olarak Çerkezköy/ Veliköy ilçesi

Soru

Tebernüş Bey merhaba. Arsa yatırımı yapmak istiyorum. Çekezköy'ün Velimeşe -Veliköy bölgesinin sanayi arsası anlamında yatırım için uygun olduğunu öğrendim. Buradan tarla almak mantıklı mı? Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ekim 2013 | 13:21 Tunay Bölükbaşı 3227 Kişi okudu

Bakırköyde bina kat imar planı

Soru

Bakırköy Zuzuratbaba mahallesinde 40 senelik 10 daireli bir binada 135 m2 dairem var. Apartman sakinleri olarak binamızın yenilenmesini ancak m2 nin küçülmemesini istiyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında belediyelerin bize sağladığı avantajlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyoruz. örneğin kira yardımı ve ya düşük faizli kredi diye duymuştuk. İnternetten edindiğim bilgiye göre 12.08.2011 tarihinde İBB tarafından alınan karara göre daha önce 5 kat olan binalar için 6 kat izni yürürlüğe girmiş . Bu bilgi doğru mu biz özel bir mütahitle mi yoksa kentsel dönüşüm projesi ile belediye ile mi anlşmalıyız

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Eylül 2012 | 23:46 Mehmet TOPÇUL 3227 Kişi okudu

tokiden ev çıktı ne yapmalıyım?

Soru

son yapılan toki çekilişinde adım çıktı ev alaya hak kazandım. fakat bir takım yerlere borcum ve deva eden icralarım var. Toki evini öderken yada teslim aldığımda evime haciz gelir mi? başka evim yada malım yok. evi ödeyip ödeyip sonra kaybeder miyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2020 | 14:11 elif adıgüzel 3226 Kişi okudu

Güngören şişecam blokları kentsel dönüşüm

Soru

Güngören şişecam bloklarında bir adet dairemiz bulunmakta olup 2015 yılı gibi müteahhit bir firmayla anlaşma sağlanmasına rağmen hala bir icraatta bulunulmadı şimdide kiptaş 'ın uğraştığı söyleniyor kac senedir evlerimiz yapılmadı kimsenin bir bilgisi yok ne yapmamız gerekiyor bu konuda.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Eylül 2018 | 11:05 nuray doğar 3226 Kişi okudu

Çok az parayla da arazi sahibi olunabilir

Soru

Tebernüş Bey, 10 yılı aşkın zamandır yazılarınızı takip etmekteyim. Maddi ve manevi olarak çok faydalandım. Bilgilendirmeleriniz genelde İstanbul Piyasası ekseninde. Yani üst gelir seviyesi yatırımcılar için diyebilirim. Orta-Alt gelir gelir grubu için naçizane tespit ve tavsiyelerim olacak. İstanbullu orta düzey yatırımcılar Sakarya,Kocaeli,Tekirdağ,Kırklareli,Bursa, Balıkesir vb çevreye yayılmış durumdalar. Ankaralılar Eskişehir,Kayseri,Konyadalar. İzmirliler Manisa Mugla vb çevrelere yayıldı. Karadeniz bölgesinde Samsun revaçta. Nüfus artışı önemli bir kriter olmakla beraber her ilçenin kendine göre zengin bir kesimi vardır mülk edinmek ya da mevcudu artırmak isteyen. Büyükşehirlere göç ile gelmiş kesim yakın illerde yatırım yapabilirken, uzun zamandır yerleşik yaşanan il-ilçelerde insanlar kendi memleketleri dışında yatırım yapma bilincinde değildir. Büyükşehirde yaşayan ancak yeterli sermayesi olmadığı için yakın çevresinden arazi alamayanlara iç anadolu , iç ege, karadenize bakmalarını tavsiye edebilirim. Dönümü 1.000 tl ye arazi satılan yerler var. Ya da ilçe merkezinde olup 25.000 tl ye satılan imarlı araziler var. Sigara parasına arazi sahibi olabilirsiniz. Hiç sermayeniz yoksa bile bankadan 10.000 tl kredi çekip 48 ay vadeyle aylık 350 tl ye arazi sahibi olabilirsiniz. Bu fiyatlardan Satın almayı düşündüğünüz araziye imar çıkar mı yol geçer mi ilerde ne olur diye çok da düşünmeyin. Hiç bir şey olmasa bile -ki büyük ihtimalle olmayacak- gayrımenkul yatırımı bizde atasporu olduğu için , sosyal itibar verdiği için her zaman değerli kalmaya devam edecektir. Birileri alacak birileri satacak. Lafın kısası, heryer çok pahalılandı, arazi almaya yetecek paramız yok diyenlere biraz daha uzaklara bakmalarını tavsiye ediyorum. Kısa vadeli aktif ticaret yapmak isteyenler için bu durum geçerli değil tabi.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Haziran 2018 | 15:47 cem koç 3226 Kişi okudu

Avrupa Konutları Başakşehir

Soru

Merhaba Tebernüş bey. Avrupa konutları Başakşehir yeni projeden650bin TL ye, 2+1 ,net 95m2,16.kat kuzey cephe bir ev aldım.Başlıyalı 5 ay kadar olmasına rağmet tüm blokların kaba katları çıkıldı ve 11 ay sonra teslim sözleri var.Lakin bu fiyat bana pahalı gelmesine ragmen ,emlakçı arkadaşımın bana 3. havalimanı açılışından sonra dairemin 3 yıla kadar 1milyon degerine ulaşacağını söylemesiyle almış bulundum.Sizin düşünceniz nedir bu konuda. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ekim 2016 | 01:33 Harika Meri 3226 Kişi okudu

Ankara çay yolu Elmar tower oturmalık ve yatırımlık 1+1 ne dersiniz ?

Soru

Merhaba, Ankara'da iki kişilik çalışan bir aileyiz. Şimdilik 500 lira kira ile oturmaktayız hem yatırımlık hem en azından 5-6 sene oturmalık yatırım yapmak istiyoruz. Daha sonra bunu satmak yada kiralamak planımız olabilir. Baktığımız ev Çayyolu Elmar kule projesinde net 43 m2 1+1 ofis olarakta kullanılabilen bir daire. Fiyatı 298.000 TL 10 yıl kredi ile alma planımız var ? Kira geliri 1700 lira ön görülmekte. 2017 sonu teslim deniliyor. Proje rezidans tipi açık avm ve birçok imkanı bulunuyor i. Ne dersiniz değer mi ? Alınsı sizce karlı mıdır ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ekim 2015 | 10:13 Cenk berti 3226 Kişi okudu

Ev mi? Vadeli mevduat mı?

Soru

Selam ve saygılar İzmir dışında oturuyorum.200.000 tl nakitim var, kredi çekmeyi düşünmüyorum.İzmir bayraklıda 18-20 yaşında 200.000 tl değerinde 3+1 içi yapılı bir daire buldum.Çocuklarım bornova gediz caddesi üzerinde kirada oturuyorlar ve ege üniversitesinde okuyorlar.Dolayısıyla satın almayı düşündüğüm dairenin yerini uzak buluyorlar.Almayı düşündüğüm daireyi kiraya verip buranın kirasını karşılarsın diyorlar.Daha yakın yerlerde parama uygun ve içimize sinen daire bulamadım.Sorum şu; bu evi alıp kirayamı vermeliyim yoksa vadeli mevduatta mı değerlendirmem daha doğru olur. İlginize ve katkınızı şimdiden teşekkür ederim.

Serdar Dağıstan tarafından yanıtlandı.
19 Ağustos 2013 | 21:11 Mustafa Korkmaz 3225 Kişi okudu

güvercintepe

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Güvercintepede 3 tane ticari imarlı arsam var butun yatırımı buraya yaptım ve yıllarca bekledim ve tam umutlanmışken bir anda rezerv alanı denildi ve toki el koyacak denildi acabaa söylentiler dogrumu vee eyer gerçekse bunlar magdur mu olurum yoksa avantaj mı bu ? ticari imarlı arsalarım elimden alınırmı ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Mart 2013 | 02:01 esat barış 3226 Kişi okudu