Hisseli Arazi Paylaşımında Hazine Arazisi

Soru

Merhaba. Hisseli bir arazi içinde 1 dönüm kullandığımız arazi var (net 700 metrekare artı 300 metrekare hazine arazisi). bu arazinin ifraz edilmesi sürecinde başka bir hissedarın bizim kullandığımız yere girmek istemesiyle ihtilaflar meydana geldi ve sonuç olarak mevzunun mahkemeye gidip hisseli arazi üzerindeki komşularımızın evlerinin yıkılma ihtimalini düşündüğümüz için arazimizin 150 metrekare küçülmesine razı olduk, böylece arazimiz şu an kullandığımız yerde kalabilecek kağıt üzerinde. 1-) Feragat ettiğimiz 150 metrekareyi direk net yerimizin dışında kalan ve bize düşen hazine arazimiz olan 300 metrekareden düşebilir miyiz? 2-) Veya (bize size düşen toplam yerin yüzde 30 u hazine yeri, ifraz yapılınca hazineden satın alacağınız yer böyle hesaplanacak demişlerdi) 1 dönümden 150 m2 feragat ettiğimizde kalan 850 m2 nin yüzde 30 u hesaplanarak mı hazineden satın alacağımız yerin parası hesaplanacak? ilk ihtimalde hazineye 150 m2 parası vereceğiz, ikinci ihtimalde 255m2 (850 nin yüzde 30 u) için hazineye yer parası vereceğiz? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Haziran 2014 | 17:26 Onur 473 Kişi okudu

Kapıcı Dairesi Kirası

Soru

Efendim, iyi çalışmalar. Kapıcı dairesi ile ilgili olarak sizden bilgi almak istiyoruz. Lütfen cevaplarsanız çok memnun olurum. Binamız 4 katlı olup 16 dairelidir. 32 tane 2+1 ve 3+1 şeklinde blokludur. Her üç blok için 1 tane kapıcı dairesi var. Biz kendi bloğumuzdaki kapıcı dairesini boş olduğu için, apartman yönetimi olarak bütün kat maliklerinin izniyle belli bir süre 7-8 ay kadar belli bir ücret mukabilinde kiraya verebilir miyiz? Buradaki TOKİ Site Yönetimi veremezsiniz diyor. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Haziran 2014 | 21:26 Kahraman YILMAZ 473 Kişi okudu

Tapu satış bedeli ve tapu harcı uyumsuzluğu

Soru

Merhaba efendim, 09.11.2013 tarihinde ankara eryamanda 100.000 TL ye inşaatta iken kat irtifakı tapusu aldık, tapu harcı olarak 600 TL ödedik fakat tapu satış bedeli olarak 15.000 TL yazıyor yeni fark ettik, yanlışlıkla yazılmış olabilir mi, tapuya gideceğiz önce size soralım istedik, ödemesi yapılmış emlak vergisi üzerine de ayrıca bir meblağ yansır mı?teşekkürler..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Haziran 2014 | 21:52 Ö.K 474 Kişi okudu

Nereden ev almam uygun olabilir.

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Yavuzselim Fatih'te oturan evlilik hazırlıklarıyla uğraşan biriyim iç rahatlığıyla oturabileceğim bir yerde ev bakıyorum. en fazla 120.000 tl'lik ev alma imkanım var aklımdan eyüp çevresi geçiyor. Evin yaşı, konumu, fiyatı diye araştırıp duruyorum ama bilgimin olmadığı bir konu emlak sizin tavsiyenizi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Mayıs 2014 | 22:42 Mustafa Mehmet Hambarlı 474 Kişi okudu

hadımköy 3. etap çekilişi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Kiptaş hadımköy 3. etap kura çekilişi sırasında ve sözleşme imzalama tarihi olan 18 nisanda yurtdışında olacağım. Eğer kurada bana çıkarsa ne yapmalıyım. Bu konuda bilgilendirir misiniz. İyi Çalışmalar Murat

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Nisan 2014 | 12:00 murat 473 Kişi okudu

Arnavutkoy

Soru

Merhaba Tebernus bey, Annem 1990 uilinda Arnavutkoy Kopruustu mevkiinden 244 m^2lik bir arsa almis.Arsa su an tek tapu 0.95 imarli.Bu arsa icin bahsedilen bolgedeki emlakcilar 170 000 TL civarinda deger biciyorlar.Biz bu arsayi satip Balaban koyu girisinde begendigimiz 803m^2lik hisseli terkos manzarali tarla(bunun fiyati 95000 olarak soylendi) ve uzerine nakit para almayi dusunuyoruz.Hem bolgedeki yatirimimizi tamamen bitirmemek hem de bir miktar nakit htiyacimizi gidrrmek adina.Dusuncenizi alabilir miyim lutfen?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Mart 2014 | 20:38 Gulesin Hincal Karadeniz 473 Kişi okudu

hadımkoy 3 etap kıptas evlerı

Soru

hadımkoyde yapımına baslanacak 3 etap olan kıtas evlerı hakkında bılgı almak ısterım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Mart 2014 | 16:47 ALI BAYRAK 474 Kişi okudu

hisseli tapu

Soru

İyi günler çapa şehremini de sonradan çıkma 60 m2 olarak 2 daireye bölünmüş ayrı ayrı tapusu olmasına rağmen ortak görünen kendi üstümüze olan daireyi satmak istiyoruz ancak hisseli göründüğü için satışı yapılamıyor tek tapuya çevirmemiz mümkün mü yada nasıl bir yol önerirsiniz . Cevaplarınız için çok teşekkür eder saygılar sunarım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Mart 2014 | 14:45 halil kürkçü 474 Kişi okudu

dar gelirliye ev

Soru

Merhaba tebernus bey .Toki emlak konut Kiptaş yada dar gelirinin alabileceği konut yapilacakmi normal daire almamiz imkansiz gibi duruyor 60 bin nakitimiz var .şimdiden tesekkur ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Mart 2014 | 15:52 mehmet akif tafli 474 Kişi okudu

Cem Şentürk beye analiz

Soru

Merhaba, Cem Şentürk beyin baktığı narlife ve liva projelerinin arası kuş uçuşu 13-15 km dir. Karayolu ile bu 30-35 dk lık ulaşım anlamına gelir. liva metrekare olarak geniş ancak aynı oranda pahalı. teslimler arasında 3-4 aylık kabul edilebilir bir fark var. Sinpaşın natamam olacağı unutulmamalı. prim için 1-2 yıllık süreler sizin hep bahsettiğiniz gibi çok kısa. Bence narlife lokasyon olarak sahile ve e-5 e yakınlığı ile öne çıkıyor. tabi iş ve okul anadolu yakasının doğu uçlarında veya kocaeli il sınırlarındaysa başka

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
10 Mart 2014 | 11:16 devrim özünsal 473 Kişi okudu