Merhaba,Şişli\'de Taksim ve Harbiye\'ye 10-15 dakika yürüme m

Soru

Merhaba,Şişli'de Taksim ve Harbiye'ye 10-15 dakika yürüme mesafesinde Dolapdere ve Kurtuluş caddelerinin ortalarında kalan yapımı yeni tamamlanmış 1+1 55 m2'lik giriş katındaki bir apartman dairesi için makul satış veya kira bedeli sizce ne kadar olmalıdır?Saygılarımla,

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Mayıs 2011 | 00:01 Ahmet Öztürk 438 Kişi okudu

ben kat örneğini ayazma için vermiştim. bu benim yorumum değ

Soru

ben kat örneğini ayazma için vermiştim. bu benim yorumum değil, ayazmanın hemen yanında altınşehirde yaşayanların yorumu. zaten ak partinin yapmış olduğu bu seçim masraflarının izahı yok. bilmiyorum bu harcamalarının nereye nasıl fatura edildiğini soracak bir babayiğit çıkacakmı. ama bu kadar masrafa halka dönük çok güzel yatırımlar yapılabilirdi. sonuçta hiçbir partinin helede (sözde) islami yönü ağır basan bir partinin çıldırmışcasına bir israf içinde olması vicdana uygun değil. neyse bunun halkta algılanış şekli önemlidir. tebernüş bey boğaz köprüsünden anadolu yakasına geçişte köprününün ayak kısmında, beyaz ahşap binanın yanında, kabası çıkmış çirkin yapı hakkında bilginiz varmı.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Mayıs 2011 | 23:23 hilal bayram 438 Kişi okudu

İstanbul Vizyon Park projesinde leasing ile 60 ay vade ile almay

Soru

İstanbul Vizyon Park projesinde leasing ile 60 ay vade ile almayı düşündüğüm ofis brüt 108 net 74 m2. 2.300 dolara geliyor m2'si. Kiraya verilse m2'si 15 - 20 dolardan başlayacakmış. Alacagım yer e5 ve havaalanı manzaralı. 4.kat Yaklaşık 6 ay sonra tam yerleşime açık hale gelir. Alma aşamasındayım. Lütfen bu konuda engin bilgilerinizden faydalanmamı sağlayınız. Unutmayın ki; Matemeatikteki Altın Oran'nın kullanılması L. Da Vİnci'nin Vitruvius Adamı (1492) resminde keşfettiği görülmektedir. Sanat olmasaydı matematik olmazdı. ÖLçek çizgi ile başlar rakam ile değil. Rakam yazmak veya yazı yazmak bile bir sanattır. Bakın mısır mitelojisine...Karşılıklı bilgilendirilmek ne güzel.. Aslında bilgilendirirken bilgileniyoruz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Haziran 2011 | 02:02 Sena CAN 437 Kişi okudu

Az önce brandium projesi ile ilgili bilgi almaya gittim. 14.kat

Soru

Az önce brandium projesi ile ilgili bilgi almaya gittim. 14.kat 2+1daire için metrekare fiyatı 4500tl. sanki bana ikinci bir soyak hadisesi yaşanacak gibi geliyor. gerçi belli olmaz bu isler sizin de belirttiğiniz gibi ama emay insaat in satış elamanlarını daha iyi yetiştirmesi lazım bence. Agaoglunun towerland proje yeni kampanyasını brandium projesine karsı çıkardığı soylenince, profesyonellik anlamında kimin daha ileride olduğunu birkez daha gördüm. Size sormak istediğim, bütün bunları bir yana bırakalım, towerland projesiyle brandium projesini yanyana koyalim, hangisi daha mantıklı yatırım olur..? Çok teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Haziran 2011 | 18:39 Aksel Oran 438 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey,sitenizde Kent Plus centrium ile ilgili so

Soru

Merhaba Tebernüş Bey,sitenizde Kent Plus centrium ile ilgili son görüntüleri yayınlamışsınız. Ancak çektiğiniz görüntüler Göztepe E-5 civarı, Optimum AVM nin karşısında bir alanı gösteriyor. Bildiğim kadarı ile Centrium projesi Fındıklı da. Siz mi ben mi hata yapıyoruz bilemedim. Hata bende ise zamanında o fiyatlara almadığım için başımı duvara vurabilirim )

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Haziran 2011 | 08:29 Aydın Çetin 438 Kişi okudu

Tebernüş Bey, Yenibosna Doğu Sanayi sitesinden yatırımlık a

Soru

Tebernüş Bey, Yenibosna Doğu Sanayi sitesinden yatırımlık amacıyla işyeri alınabilirmi. Kira çarpanı 240 .. Buranın emlak projesine dönüşümü söz konusu olabilirmi? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
28 Haziran 2011 | 12:18 Kemal Dağlar 438 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş bey, öncelikle, huzurlu tatiller:)Yaptığı

Soru

Merhaba Tebernüş bey, öncelikle, huzurlu tatiller)Yaptığım araştırmalar sonucunda -çok merak edilen- Ağaoğlu Ayazağa ve Maslak projeleri ile ilgili edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.Her iki proje de birbirine çok yakın mesafede olduklarından;1.Küçük Maslak (Ayazağa)2.Büyük Maslak (Maslak) projeleri olarak adlandırılması düşünülmektedir. Öncelikle Küçük Maslak (Ayazağa) projesinin inşaatına başlanacak, toplam 760 daire yapılacaktır.Bu proje 33'er katlı 3 blok halinde tasarlanmıştır.Orta gelir grubuna hitap edecektir. Metrekare birim fiyatı 4300 TL civarında planlanmaktadır. (Lansman) Projenin ismi ˜'MY HOME'' (ya da buna yakın bir isim) olarak namlandırılmıştır. İlk once bu proje satışa çıkacaktır. Bu projenin satışı bittikten sonra, diğer projeye (Maslak) projesine geçilecektir. ˜'Büyük Maslak'' projesinde yaklaşık 8 bin konut yapımı (yazıyla sekiz bin) planlanmakta ve iki adet çok büyük AVM inşaatı, her türlü sosyal tesisler, bahçeler vs.inşa edilecektir.Projede dairelerin metrekare birim fiyatı 5000 Dolar olarak (lansman) planlanmaktadır. (ödemeler bittiğinde daire alanlar ˜'tÖ®g-i teber şÖ¢h-ı merdan'' olacak gibi görünüyor)Her iki projede de daire sahibi olmak isteyenlerden %25 peşinat talep edilecek ve bundan sonra alıcı listesine dahil edileceklerdir. %25 lik peşinatı yatırmayanların işlemleri yapılmayacaktır. (Malum BDDK baskısı) Her iki projede de sabit taksitlerin yanısıra ˜'ara ödemeler'' de olacaktır ve inşaatın 30 ayda bitirilmesi hedef alınmaktadır. Projenin adı ˜'MY DREAMLAND'' dir.Sayın Ağaoğlu firma merkezinin tamamını buraya taşımayı düşünmektedir.Internet sayesinde dünya artık ˜'Global Bir Köy'' olduğundan ve de bütün bu bilgileri Ağaoğlu firmasından öğrendikten sonra, bilgi, birikim ve vizyonunuza çok güvendiğimden, ˜'Bir Bilen'' olarak size sormak, teyidini almak ve konuyla ilgili görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.Saygılar, iyi çalışmalar dilerim.NotNaçizane bir önerim olacak. Acaba ˜'soru-cevap köşenizde ˜'paragraf'' yapabilme özelliğini kullandırabilir misiniz? Yazılar hep içiçe giriyor. Sanki tek, çok uzun bir cümle yazılmış gibi oluyor.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Haziran 2011 | 22:11 Selin Alpcan 437 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey. Müsadenizle naçizane bir öneride bulun

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Müsadenizle naçizane bir öneride bulunacağım. Konut projeleri konusunda yorumlarınız oluyor, inşaat kalitesi yüksek, emsali düşük vb. Gurme Vedat Milör, uğradığı restoranlara belli kriterlere göre not veriyor, lezzet 5 yıldız fiyatkalite 4 yıldız gibi. Siz de, emlak sektörünün ve projelerin gurmesi olarak projeleri değerlendirip belli özelliklerine(inşaat kalitesi, emsal, site yönetimi vb.) puan verseniz ve bu sayede bizler de karşılaştırma imkanı bulsak nasıl olur?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Temmuz 2011 | 22:04 Barış Bahar 437 Kişi okudu

Merhaba.Yaklaşık bir yıldır otorum amaçlı amaçlı ev almay

Soru

Merhaba.Yaklaşık bir yıldır otorum amaçlı amaçlı ev almaya çalışıyorum, buna paralel olarak da bir yıldır yazılarınızı ve sitenizi takip ediyorum. Öncelikle emekleriniz için teşekkürler. Biz eşimle Avrupa yakasında çalışıyoruz. Mecidiyeköy,Beşiktaş, Bahçelievler gibi merkezi lokasyonlardan uzaklaşmak istemiyoruz. Ama bu lokasyonlarda evler eski olduğu gibi oldukça pahalı da.Yeni olanlar ise 500-600 bin TL den başlıyor. 200.000 TL civarında nakdimiz var. Ama içime sinen bir ev bulamıyorum, bulduğum evlere de gücüm yetmiyor, zaten o fiyatlar da çok uçuk geliyor. Ancak nakitte kaldıkça paranın değerinin azalması, taşınmazların sürekli artışı konusunda strese girmem sebebiyle size üç seçenekli bir soru yöneltmek istiyorum. Bu uzun yazıyı okumak durumunda kaldığınız ve vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.Dışarıdan bakan uzman biri olarak aşağıdakilerden hangisi daha mantıklı görünüyor? 1-kirada kalmaya devam edip elimdeki 1 liranın ellerdeki 1000 liradan iyi olduğunu bilmeme rağmen en az iki sene sonra bitecek bir projeden oturum amaçlı ev almak mı, 2-yine kirada kalıp ama bir yandan merkezi lokasyonda ev alamak için biraz daha peşinat biriktirmeye çalışıp, bir yandan da Ege Yapı'dan yatırım amaçlı 1+1 almak mı, 3-Yoksa her ne kadar proje tavsiye etmediğinizi bilsem de Kağıthane'den sizin tavsiye edebileceğiniz bir siteden, öncelikle oturum amaçlı iyi kötü bir ev almak mı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Temmuz 2011 | 11:45 Sena N.Taşpınar 438 Kişi okudu

merhaba.sizi devamlı takip ediyorum.sorum şöyle.cevaplarsanız

Soru

merhaba.sizi devamlı takip ediyorum.sorum şöyle.cevaplarsanız sevinirim.ege yapının yeni projesi Batışehir'i neden Mall of istanbul veya istwest ile kıyaslıyorsunuz?Bu projler proje ve konum olarak birbirinden farklı. Bence asıl kıyaslanması gereken proje Ağaoğlu My Europe olması gerekir diye düşünüyorum.iyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Temmuz 2011 | 09:53 ufuk kesen 438 Kişi okudu