merhaba
profilo is merkezi civarında bir daire var. bina 4 kat irtifa hakkı varken 7 ka yapılmıs. belediyenin yıkma riski varmı. arsa tapusu var kat tapusu verilemiyor. ne dersiniz. tesekkur ederim
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
profilo is merkezi civarında bir daire var. bina 4 kat irtifa hakkı varken 7 ka yapılmıs. belediyenin yıkma riski varmı. arsa tapusu var kat tapusu verilemiyor. ne dersiniz. tesekkur ederim
sorularımızı yanıtladığınız için öncelikle teşekür ediyorum. Bizler kırıkkale de yapılmakta olan fiyapı dan ev aldık ve yaşadıkları mali sıkıntılardan dolayı basından takip ettiğimiz kadarıyla 'iflası erteleme kararı' almışlar ve iki yıl daha şirket alacaklarını karşılık gösterip çalışmalarına devam edecekmiş. Eğer şirket bu iki yılın sonunda evleri tamamlayamayıp resmi anlamda iflas ederse oradan ev alan bizlerin durumu ne olur.şimdiden bir dava açmamız gerekirmi? ben 1+1 daire aldım peşin 29 bin tl. verdim.
SAYIN HİLAL HANIM 16/12/2012 TARİHİNDE İHALEYİ KAZANDIM FAKAT BUGÜNE KADAR TAPUMU ALAMADIM SATIŞ MÜDÜRÜNÜN SÖYLEDİĞİNE GÖRE YURDIŞINDAKİ VARİSLERDEN BİRİNİN VEFATI TÜRKİYE YE BİLDİRİLMEDİĞİNDEN TAPUMU ALAMIYORUM NASIL BİR YOL İZLEMEM GEREKİR
Yanıtınız için teşekkür ederim. Lakin ben bu metni zaten okudum. Fakat hukuki ve sektörel bilgim yorumlamaya yetmediği için emlak kulisi aracılığı ile gerek sizden, gerekse platformun hukukçu takipçilerinden benim gibi bu konuyla ilgili kafasında belirsizlikler olan herkesinde faydalanması için emlak konut ve kiptaş'ın 01.01.2013 öncesi ihalesini yaptığı fakat henüz ruhsatı alınmamış projelerde uygulanacak kdv oranları ile ilgili yorum rica ediyorum.
Tebernüş Bey, Maliye Bakanlığının Basın ve Halk ile İlişkiler Md.lüğünü aradım. Aşağıdaki sorumun cevabı: %1. Bilgilerinize... ---------------------------- "Arsa Birim m2 Değeri" 500 TL' nin Altında KDV Oranı Tuna Kuruçaylı : Merhaba Tebernüş Bey, Arsa Birim m2 Fiyatı 500 TL' nin altında olan projelerde KDV oranı % kaç olacak acaba. Yeni kanunda bu net değil. Ben Beylikdüzü' nde bir projeden konut almaj istiyorum. Yapı ruhsatı maalesef yeni alınacak. Bu nedenle yeni kanuna tabiyiz. Ama, projenin olacağı caddede, Belediyenin belirlediği "arsa birim m2 değeri" 246 TL. Bu sanırım, yeniden değerleme oranında (%7.8) zamlanacak, o zamanda 260 TL oluyor. Bu durumda, arsa m2 birim değeri 500 TL ile 1000 TL (bin TL dahil değil) % 8 lik dilime girmiyor. Böyle olan bir proje de KDV oranı %1 midir, %8 midir sizce? Vakit ayırdığınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla... TK Tebernüş Kireçci : Merhaba. Düzenlemede orası belirtilmiyor.
Merhaba,Bakırköy Yenı mahalleden bir konut almayı düşünüyorum,bölgeyi ve kentsel dönüşüm süreciyle ilgili yorumlarınızı rica ederim.
Merhabalar bizler pendikte 2 bloklu hak yapı gözdağı projesinden 3 daire aldık binanın alt katında otopark olarak 17 araçlık yer var daire sayısı 40 adet bina altında iki işyeri var toplam 10 bin metre kare alanda daha önce av bilgi aldık ama ben tam tatmin olmadm inşaat firması belediyeye para yatırıyor işyeri olarak kullanıyor bina altını bizim burda hukuksal olarak ne yapmamız gerekiyor saygılarla
Merhaba Hilal Hanım; Kiptaş Maltepe 2. Etap Seyrantepe sitesinden 2009 yılında peşin para vererek ev aldık. Kiptaş, Sitede yaşam başlar başlamaz Boğaziçi yönetimi sitemize (hangi kanuna dayanarak bilmiyorum) yönetim olarak atadı. Geçen 3 senede ne bir genel kurul, ne yönetim planı, ne de gider tablosu biz site sakinlerine tebliğ edilmediği gibi hizmetleri de vasatın üstüne çıkamadı. Hatta Kiptaşın, aidat borcu olanlara tabuyu vermediğini (Tabularıları çıkan 1. Etaptan) duyduk. Sözde yönetim, aidat borcu olanlara ilamsız ödeme emri gönderdi. Buna itiraz ettik ama 7 aydır mahkeme sürecine taşıyamadılar. 2. Durumsa; Satınalmadan önce bize verdikleri tanıtım bröşüründe, kapalı yüzme havuzu spor tesisi v.s. gibi bir çok sosyal olanakları olduğuna kanarak almaya karar verdik. Ancak sitede oturmaya başladıktan 1,5 sene sonra sosyal tesisleri açabildiler. Tabii yararlanmak isteyenlerden (sözde demişbaş harcıymış) 300 TL gibi bir ücret ödenmesi istendi. Bu parayı vermeyenleri sosyal tesise sokmuyorlar. Sitemizde ciddi bir çoğunluk bu parayı ödemeyi reddetti. Sonuçta daireyi alırken ödediğimiz paranın içinde sosyal tesisin yapı masrafları da olmalıdır düşüncesindeyiz. Sitenin KMK'ya uygun olmadığını ve ödenen aidatlarla sitenin kalan eksikliklerinin tamamlandığını gördük. Biz bu işi sonuna kadar götüreceğiz. Size sormak istediğim bu konuda bir yargıtay kararı varmıdır. KMK'ya uygun olmayan bir yönetime para ödenir mi ve ödenmediği durumda kişinin tapusuna el konabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Hilal hanim merhaba, Babam kredi kullanarak bir firmadan konut satin aldi, kredi odemelerini ben yaptim ve banka ipotegi kaldirdi, Insaat firmasi krediyi babam kullandigi icin tapuyu onun uzerine cikartmak istiyor,ama babam tapunun benim uzerime cikartilmasini istiyor.Insaat firmasinin tapuyu direkt benim uzerime cikarma imkani varmidir ? Eger yoksa babam bana nasil tapu devri yapabilir ? Babadan ogula tapu devri yapilirken gercek satis olmasa bile kdv ve tapu harci gibi masraflar olusur mu ? Ilginiz icin tesekkurler, Ilker,
tebernus bey merhaba, size daha once bir cok soru sordum ve acikcasi cok'ta faydasini gordum. sormak istedigin iki soru var. bir kac ay once cerkezkoy'e gittim ama 5 yil geriye bakinca, bugun ayni hizda gelismiyor gibi geldi bana, sanki bir durgunluk var gibi ( yada banami oyle geldi acaba ?? ) cerkezkoyun ileriki 5 yil icin, sizin dusunceniz nedir ? - 2) mesela 5 yil'a kadar cerkezkoye'de istanbul'da oldugu gibi buyuk insaat firmalari proje yaparmi ? yada simdilik cok mu erken cerkezkoy icin ???