paydaşlıkla ilgili
64/30 hissedarı bulunduğum arsa üzerinde dükkanım var. payların hepsini satın almak istiyorum fakat 25 kişi var ve ulaşamıyorum. izale-i şuyu davası açsam benim payım nasıl belli olacak??
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
64/30 hissedarı bulunduğum arsa üzerinde dükkanım var. payların hepsini satın almak istiyorum fakat 25 kişi var ve ulaşamıyorum. izale-i şuyu davası açsam benim payım nasıl belli olacak??
merhaba arkadaşalar.bizimde ailemizden kalan 32.000 dönüm hisseli arsalarımız var(hissedarlar 40 civari) fakat hissedarların çok oluşu ve paylaşmaya yanaşmaması nedeni ile 20 yıldır böyle duruyor.3200 dönüm parsellenmiş şekilde duruyor.bu yerin 15.000 yani yarısı benim üzerime geri kalanı diğer akrabalarımın. bemin şunu yapma hakkım olabilir mi.sadece 15.000 metre karelik hakkım olan bu yerin(ortaklığın giderilmesi şeklinde) satışını yapabilirmiyim?Yoksa hepsinin mi satış yapılması lazım.teşekkür ediyorum.
iş yeri kiraladım ve tapusuz oldugunu ögrendim..ve belediye tadilat için izin vermiyor..yıllık kiramı peşin verdim bu konu ile alakalı bilginiz varmıdır.
Tebernüs Bey iyi günler, Şahıs olarak 2015 yılında alınan bir gayrimenkulü 2 yıl içinde sattığımızda aradaki farkın gelir vergisini ödemek ile yükümlü müyüz ? Kaç sene saklandıktan sonra satılınca bu yükümlülük kalkıyor ? Yardımlarınız için teşekkürler
2014 baharında anahtar teslim olarak aldığım dairenin apartman içerisindeki bazı bölümlerin sıvası eksik elektrik tesisatında eksik ve sıva üstü geçilen bölümleri var hidrofor devreye alınmadı görüntülü diafon yazılı olan broşürdeki diafon görüntüsüz çevre düzenlemesi yapılacak denen sözleşmedeki çevre düzenlemesi yok vb. eksikler müteahite bildirilmesine rağmen hiçbir faaliyette bulunmuyor izlenecek yol başvurulacak mahkeme nedir
Eyup te yapilan kutuklu inssaatan 73 mt kare bir daire almak istiyorum fiyat 240 bin yer ve mevki olarak iyi sayilir ama biraz kucuk bir daire yarisi pesin kalan 60 ay vade banka kredisiz.sizce iyi bir yatirim olurmu be oturmak icin aliyorum.tesekkurler
Merhabalar bu sorulara verdiğiniz emek ve sabır için teşekkür ederek sorumu soruyorum. İstanbul sur içinde bina yükseklikleri %90 9,50 mt olmuş.bizim binamız kat mülkiyet tapulu 6 katlı 4 katı çift daire 15,50 gibi ve 10 daire 2 dükkandan oluşuyor.Binayı yıkıp yeniletecek olsak üsteki 4 daire ne olacak kim hakkından feragat edecek ödeme neye göre yapılacak.
Esenyurttan 150 bin liraya partman dairesi alınır mı?
Merhaba, ben fatih'te bir daire kiraladım ve 2 ay sonra sözleşmem bitiyor. Bugüne kadar kirayı olduğunca geciktirmemeye özen gösterdim, en fazla 2 kere 1-2 gün geciktirmisimdir. Ev sahibi beni evden cikarmak istiyor, ben kira sozlesmesi bitsede kalabilir miyim? Buranin kiralarinin arttigini duydu galiba, cikarma bahanesi yigenim oturcak demesi. Neyapabilirim nolur fikir verin? Sözleşme biterse buna hakki var mi? Sözlesme disinda hicbisey imzalamadim.
Merhaba Tebernüş Bey, Emlak Konut Ispartakule Projesi'nden daire devir almak istiyoruz ancak projedeki dairelerin devir hakkı teslime kadar (3 yıl) kapalı. Devredenlerden vekaletle devir alsak sağlıklı olur mu? noterden her türlü güvenceyi vereceklerini belirtiyorlar, aklımıza takılan tek konu bu. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim