nüfus artışı hızı en fazla

Soru

günaydın tebernüş bey .çorlu çerkez köy ve ve silivri de arsa ve arazi fiyatları dedikodular yüzünden o kadar fırlamışki.beş altı yıl sonrasının fiyatlarını çekiyolar.bu üç yerin dışında nüfus artış hızı en fazla olan ve devam eden ve artan bir ilçe önerebilirmisiniz.saygılar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Mayıs 2015 | 10:20 sadık güneş 2064 Kişi okudu

Tarım arazisi şatışı

Soru

18.098 m. arazim bulunmaktadır. (tarla vasfındadır) geçen sene çıkan kanuna göre satış yapılamıyordu. Kanun değişmiş Satış yapabilme imkanım varmı. 18.098 m. nin 40/36sı benim diğer kalan bölümüde annem ve kardeşlerimin üzerine nasıl satış yapabilirim. Bilgi verirseniz memnun olurum.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Şubat 2015 | 12:17 Selami Yıldırım 2064 Kişi okudu

trabzonda deniz manzaralı evi satmak

Soru

iyi günler.trabzonda şana mevkiinde bulunan cumbalı park isimli 6 bloklu site,denize 50 m mesafede6.kat full deniz manzaralı 200 m2. 4 oda bir salon evi araplara iyi bir paraya satmak istiyoruz.ev 2-3 aya kadar bitecek.arapların alması için hangi siteye koymalıyız.tşk

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Şubat 2015 | 16:53 zeynep akbulut 2064 Kişi okudu

Küçükköy Validesuyu Konutları 2+1 105 m2, Yüksek Giriş daire

Soru

Tebernüş Bey merhaba, Küçükköy Validesuyu Konutları' nda 2+1,105 m2 , Yüksek Giriş daire 300.000 TL. 1.200 TL kira getirisi var. ancak biz oturmak için almayı planlıyoruz. %75' ini (225.000) kredi çekip 84 ay vadeli ödemeyi planlıyoruz. sizce mantıklı bir yatırım olur mu?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Ekim 2014 | 17:53 Esra Cengiz 2063 Kişi okudu

ATAMAN KARİNA

Soru

Tebernüş bey merhabalar yaklaşık olarak 4 yıldır sizi takip ediyorum sayenizde emlak alım satımı konusunda epeyce bilgi sahibi olduk.Hocam benim sorum Pendik teki Ataman karina projesiyle ilgili siteyi geçen hafta içerisinde gezme fırsatım oldu.Başarılı bir site özellikle lokasyon anlamında yatırım amaçlı 1+1 daire almak istiyorum ilgimi çeken en önemli konu ise sitenin hemen karşısına yapılan Garanti bankasına ait teknoloji üssü.Proje bittiği zaman yaklaşık 4000 kişi çalışacakmış.Sİte yakınlık itibari ve çevresinde benzer bir site bulunmaması sebebiyle prim ortalamasının istanbul piyasasının üzerinde olacağını düşünüyrum .Fiyat olarak da 63 m2 net alanlı daire için 155 bin lira isteniyor.Düşüncelerinizi alacaktım Teşekkürler hocam

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Mayıs 2014 | 00:18 Burak Yılmaz 2064 Kişi okudu

Banka kiracılı iş yeri

Soru

Merhabalar Tebernüş bey , iyisinizdir inşallah. Sitenizi çok faydalı buluyorum ve her gün mutlaka okuyorum , bizim gibi küçük yatırımcıları çok bilinçlendiriyorsunuz , sadece emlakçıların laflarına güvenmiyoruz artık , bundan dolayı size çok teşekür ederim. Size birkaç sorum olacak , cevaplarınız benim için çok önemli yanıtlarsanız sevinirim . Yatırım için banka kiracılı bir iş yeri almak istiyorum , iş yeri bir sanayi sitesinin ana cad. bakan bir adasında , neredeyse tamamı banka ve faktoring şti. arada tek bir dükkan boş kooperatife aitmiş kirası 7,000 tl. Benim almak istediğim yer , buranın inşaatını yapan müteahhite ait ve köşe dükkan ön ceppe 7,5 m yan 29 m , yapım yılı 2011 . Giriş 220 m2 , aynı metre karede 1.kat var ve bodrum tapuda sığınak olarak geçiyormuş ama banka kullanıyor , toplam 660 m2. Bana maliyeti 2,600,000 tl , 1,000,000 tl fatura kesecekmiş kalan 1,600,000 tl'yi elden alamak istiyor , kira geliri 14,000 tl + kdv ,1 mayıs itibarı ile 15,000 tl + kdv olacakmış. Kira sözleşmesi 01.05.2011 başlangıç 5+5 yıl yapılmış . Beni tedirgin eden aradaki aynı m2 deki 7,000 tl'ye kooperatife ait kiralık dükkan . Artı biraz araştırdım bu adaya yakın yine ana caddeye bakan bir ada daha var , ama orada sadece 2 banka var , çok boş kiralık dükkanlar var m2 olarak aynı ve kiralık 12,000 tl + kdv , sanki biraz pazarlıkla 10,000 tl'ye kiralanabilir. Benim korkum aldıktan sonra banka yerini daha düşük kirası olan yere geçer mi ? Bunu sizde bilemezsiniz ama genel olarak bankalar böyle yer değiştirme yaparlar mı ? Bankanın şube müdürüyle görüşmem net güvenilir cevap almamı sağlar mı acaba? Sizce bu yatırım mantıklı mı ? Başka neye dikkat etmemi önerisiniz ? Cevabınız için şimdiden teşekürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Nisan 2014 | 11:44 Bünyamin Arslan 2064 Kişi okudu

essenora Gaziosmanpaşa

Soru

Ben avrupa konutları teslim süresinden bahsetmedim yanlış anlaşılma oldu essenora projesi için 24 ayda teslim diyorlar ama 30 ayı bulur diyorum. Sizce Küçükköy nasıl bana hızla gelişiyor gibi geldi çünkü vialand yapıldı ve cevresinde kentsel dönüşüm var ve benim aldıgım esenora projesinin yanındaki boş araziyi galatasaray aldı ve imzalar atıldı belediye başkanı açıkladı ve florya sosyal tesisleri yapılacak ve seyran tepeye yakın merkezi konumda diye bunlar evimin prim yapmasında etken olurmu ve çevrede ev fiyatları aldı başını gidiyor sizce ileride nasıl olur avrupa konutları ilk yapıldıgında bizim orada 1+1 evler 150.000 tl şimdi ise 370.00 tl cok iyi pirim yaptı bizim essenora evleride yaparmı not essenora villa tipi 4+1 evler brüt 200 m2 950.000.00 tl başlıyor onun için bu essenora avrupa konutlarını rakip deniliyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Eylül 2013 | 00:16 kurtuluş gezici 2064 Kişi okudu

tepekent toki

Soru

iyi çalışmalar tebernüş bey,tepekentte yaşıyoruz ve bu günlerde tepekent ve çevresinde sevindirici gelişmeler var.bildiğiniz gibi tepekent bir villa projesi ve türkiyenin en büyük villa kenti.ancak tepekentin emsali projelerine baktığımız zaman hepsinde rezidans tipi projeler mevcut ve yapılıyor.tepekentte ise yok.son kalan büyük arsa sahipleri moris sadioğlu(400.000m),salih,şehmuz tatlıcı aileleri(350,000m)karaca gurup(30,000m)eyüboğlu holding(140,000m)civarı ve hepsinde ikiz veya tek müstakil villaları mevcut.ancak tepekentin en değerli yerinde tam merkezinde de maliye ye ait net 101,000m arsa mevcut.acaba toki nin bu arsaya rezidans tipi daire projeleri yapması veya yaptırması mümkünmüdür ve yapsa tepekent için olumlu bir gelişme olur diyebilirmiyiz.saygılar,teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Şubat 2012 | 06:54 refik davutogul 2064 Kişi okudu

Sayın Tebernüş Kireçci ben Yeni adı Beyoğlu İstiklal mah.E

Soru

Sayın Tebernüş Kireçci ben Yeni adı Beyoğlu İstiklal mah.Eski adıyla Hacıhüsrev mahallesinde oturoyrum.Son zmanlarda buralarda sulu kule gibi kentsel dönüşüm projesinden bahsedilir oldu.Mahllenin piyalepaşa bulvarınından polat inşşatın 70 dönüm arsa satın almasıda kafaları karıştırıyor.Buralara toki mi girecek yoksa mütahitler mi bilginiz varsa aydınlatırmısınız.Teşekkürler....

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Şubat 2011 | 22:52 Metin Akyar 2064 Kişi okudu

Riskli bina yıkıldıktan sonra süreç nasıl işliyor?

Soru

Konut kredisi çekilerek alınan bir dairenin bulunduğu bina için deprem testi sonrası yıkım kararı verilirse bankaya olan borç ne olacak? Kredi çeken kişi bina yapılırken tekrar para ödeyecek mi? Kredi çekerken bankaya verilen peşinat ne olacak? Ayrıntılı cevaplarsanız memnun olurum. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Kasım 2020 | 15:06 FIRAT TAŞ 2061 Kişi okudu