metrekaresi buyuk olan yuksek girismi yoksa metrekaresi kucuk olan arakatmı

Soru

merhaba tebernüş bey selimpaşa emlak konutlarında ev almak istiyorum.karşımda iki secenek var.birincisi 155 metrekare 3 artı bir yuksek giris .ikincisi 133 metrekare ama 2 artı 1.155 metrekare olanın vadesi daha uzun ama taksitleri ödeyebilecegim sekilde.133 metrekare olanın vadesi daha kısa ama taksit fiyatı daha pahalı .bana ne önerirsiniz çok kararsız kaldım.en çok da biz 3 artı1istiyorduk o seçenek var ama giriş kat.giriş katın eksileri ne onu bilmiyoruz

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ağustos 2015 | 07:32 muhammet duran 2009 Kişi okudu

emlakçı ve evsahibinden paramızı nasıl geri alırız?

Soru

öncelikle başka herhangi bir çözüm bulamadığım için buradan yazmaktayım. kafanızı şişirmek istemem ama kendim çıkış yolu bulamadım. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler. ağustos ayında düğünüm var bu yüzden evi temmuz ayından tutmak istedik. 4 Temmuz tarihinde beğendiğimiz bir ev bulduk (burada belirteyim kira ve depozito 1150 tl), emlakçı ev sahibini getirerek bizi görüştürdü. kiracı olarak taleplerim oldu (banyo fayansının değişmesi gibi) karşı taraf hoşgörüyle yaklaşarak kabul etti, aynı şekilde kiranın bir sonraki hafta (ayın 11 i) biz taşındığımızda başlamısını rica ettik bu da kabul edildi. evin banyo haricinde her yeri yeni tadilatlıydı zaten. emlak ofisine gidip kontrat imzalayacaktık. kadın mutfak tadilatının ödemesini yapmasını gerektiğini belirtti. buna göre 1 saat sonra emlakçıda buluşacaktık. tam araçlarla ayrıldık, 5 dk sonra bizi aradı "paranın 1300 tl sini şimdiden verebilir miydik?" diye. arabalarla ortak bir noktada buluştuk ve biz 1300 tl verdik. nasılsa evi tutacaktık sonuçta. emlakçıyla buluşmaya giderken nişanlımla tartışma yaşadığımız için buluştuğumuzda kendilerinden bize 2 gün süre vermelerini istedik. kendi aramızdaki problemler çözülünce ayın 6 sında evi kesin tuttuğumuzu belirtip emlakçıyla yapmış olduğumuz pazarlık sonunda kendisine de 750 tl emlak ücretini ödedik. ayın 8 inde ev sahibinden depozito ve kira ödemesinden kalan 1000 tl yi yatırmak için hesap numarasını verecekti bunu hatırlatmak üzere kendisini aradım. (kendisi ayın 5 inde tatile gitti) bu sırada kontratı nasıl imzalayacağız diye sordum, emlakçı halleder dedi. imza yetkisi verdiniz mi kendisine dediğimde "şimdilik onunla imzalamamızı geldiğinde beraber imza atacağımızı söyledi" ve kontratın ayın 4 ünde başlamasını istedi. ben de eve yapılacak fayans döşeme işinden dolayı eve ayın 11 inden evvel giremeyeceğimizi, zaten bunu önceden konuştuğumuzu belirttim. kadın inatla ayın 4 ünde görüştüğümüz 4 ünde başlatmak istedi. bende madem ayın 6 sında tuttuk biz evi asıl o gün başlaması gerekiyor, isterseniz bir de emlakçının bize ev gösterdiği günden başlatın dedim. sonuç olarak evden de, ev sahibinden de soğudum ve evi tutmaktan vazgeçtim. ödemiş olduğum paraları vermiyorlar. Tüketici hakları, emlak birliği ve polise danıştım hepsinden de elime bir şey geçmeyeceği cevabını aldım. son olarak size soruyorum toplamda 2050 tl ödeme yaptım, geri alabilmek adına yapabilceğim bir şey var mı? cidden bu insanların insaflarına mı kaldım sadece? bu arada elimde bu paraları aldıklarına dair imazalı kağıt var. buraya kadar okuyan herkese teşekkürler.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Temmuz 2015 | 13:00 Banu ÇELEBİ 2010 Kişi okudu

trendist projesinde ev alınır mı?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, 2 yıl önce sizin sözünüzü dileyerek şerifali bölgesinden ev almıştım. hem priminden hem lokasyonundan çok memnunum. Teşekkür ederim. Biraz birikimim var. Trendist projesinin rezidansından 2+1 102 m2 brüt 70 m2 net daireler toprak sahipleri tarafından 375 - 425 bin TL arasında fiyatlarla satılıyor. kat ve daire belli değil. proje bittikten sonra kura yolu ile dağıtılacakmış. bu projeye bakış açınız ve 2+1 daire için yorumunuz nedir?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mayıs 2015 | 14:14 mahmut artuç 2010 Kişi okudu

uphill court bahçeşehir üst yönetimi için ne gibi atılımlar atılmalı

Soru

merhaba tebernüş bey uphill bahçeşehir ile ilgili aklıma takılan bir konu var ben uphill court oturan bir vatandaş olarak yönetimlere bölünen b1 -b2-c1-2 d-1 ayrı ayrı yönetimlerde kendilerine göre bir aidat politikası var burada aslında olması gerek bir üst yönetimin kuralamaması varyap ve teknik yapı bu projeyi yaparken sosyal tesis spor sahaları ve heryeri kapalı buyuk bir site olarak maketten sattılar normal olarak şu şekilde satışını yaptılar 66.5 dönüm arazi üzerinde 682 adet bağımsız bölüm 355 adet 1+1 daire, 128 adet 2+1 daire, 84 adet 3+1 daire, 108 adet sıra 3+1 villa, 6 adet 8+3 müstakil villa ama proje bittiginde böyle degildi uphill court bahceşehir projesinin geri kalan yapılamayan kısımları özel şahıslara satıldı ve su anda heryeri açık ve her blogun kendi yönetimleri olan bir site oluştu o yüzden aidatlar cok yüksek 1+1 dairenin aidatı 268 tl sosyal alanlarıda yok tabi bu ücrette uphill servis koyuyor ama servis 12 ayrı para ödüyoruz tabi servisi uphillde oturanlardan cok personel kullanıyor yönetimler üst yönetime geçemiyorlar benim sormam gereken soru şu 1 uphill court ilk satıştaki makette dönüş yapabilirmi mahkemeye verilse 2 uphill court üst yönetime malikler olarak bizim imzalarımızla geçiş yapabilirmiyiz 3 uphill court üst yönetime geçiş yapınca kiralar ve deger artışı yaşar mı aidatların düşmesi ve yönetimlerin bir karar vererek dairelere kaliteli hizmete geçiş saglanabilir mi yoksa şu an ki gibi mi olur dagılık bir şekilde uphill court ataşehir projesinin gölgesinde kalır mı ?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Ekim 2014 | 11:35 nuri kaya 2010 Kişi okudu

ters dubleks daire

Soru

ters dubleks daire almak istiyorum dairenin durumunu tapuda mı yoksa imar durumundan mı öğrenebilirim elektrik ,su ,doğalgaz gibi abonelerde ve emlak vergisinde sorun çıkar mı? teşekkür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Aralık 2013 | 22:06 mehmet çolak 2010 Kişi okudu

Kartal-Yunus Mahallesi risk alanı ilanı

Soru

1/1000 ve1/5000 planları iptal edilen Kartal yunus Mahallesi'nin 12 Ekim 2013 tarihli resmi gazetede risk alanı ilan edilmesi biz yer sahiplerine avantajmı yoksa dezavantajmı.yeni planlama olacakmı? Ne zaman?

Prof. Dr. Gürsel Öngören tarafından yanıtlandı.
16 Kasım 2013 | 23:37 Hamza Aydın 2010 Kişi okudu

Emlakçılık

Soru

Tebernüş Bey merhaba. Emlakçılık iyice ayağı düştü. Önüne gelen, emekli olan, işi olmayan herkes bu işi yapmaya çalışıyor. Hemen mahalle arasında veya tarlanın bir köşesinde bir baraka/küçük dükkan içinde bir masa 2 sandalyesi olan kendini emlakçı sanıyor. Bu tip insanlar yüzünden emlakçılara olan güven de azalıyor tabi. Emlakçıyım diye gezinen (aslında bunların asıl yaptıkları ayakçılıktır) ev/arazi sahibinin haberi olmadan ev/araziyi çeşitli sitelerde satışa çıkarıp bunlardan 3-5 koparma peşine düşüyorlar. Bir talip çıktıktan sonra da ev/arsanın sahibine ulaşmaya çalışıyorlar. Buradan söylemek istediğim her emlakçıyım diye inanmayın güvenmeyin kapora vermeyin size anlatılanları alım yapmadan önce tapu ve belediyede sorgulayın araştırın. Teşekkürler. İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Mayıs 2014 | 17:28 Adnan Süzer 2010 Kişi okudu

yabancılar ve finans merkezi

Soru

tebernüş bey merhaba... size bir kaç sorum var. yabancıların ortadoğudakiler dışında Türkiye'de gayrimenkul alma iştahı olduğunu düşünüyor musunuz? Bunun bir göstergesi var mı? Fiyatlar uygunken neden şirketler üzerinden veya karşılıklar yasasına uygun olan ülke vatandaşları tarafından alım yapılmıyor? yasa çıkınca x2 fiyata mı alacaklar yani sizce bu kadar hesapsız yatırımcı var mı? Diğer sorum Türkiye'de kartoncudan, borucuya, gıdadan, hizmet sektörüne kadar bir çok sektörde gelecek ve potansiyel gördükleri için yabancı ilgisi varken hatta karsız bir çok sektörde (mesela sigorta) böyle bir durum varken neden gayrimenkule yabancı yatırımcı ilgisi yok burada bir gariplik yok mu? Son sorum inşaatcıların bankacılardan çok uluslararası finans merkezini konuşması garip değil mi? Uluslararası finans merkezi sadece arsa ve bina ile mi oluyor? Dikkatinizi çekiyorum dünyada uluslararası finans merkezi diye geçen şehirler bir elin beş parmağı ve öyle olmaları sadece dev yapılardan kaynaklanmıyor; ny, londra, shangai, hongkong... mesela basit bir örnek vermek gerekirse HSBC ortadoğu, doğu avrupa kuzey afrika ve türkiyeyi kapsayan merkezini istanbula mı taşıyacak? Ya da sadece 2 banka ankaradan 1 banka maslaktan ataşehire mi gelecek ikisi arasında dağlar kadar fark var da? Eğer ikincisiyse ümraniyedeki finans istihdamı bile ataşehirden daha fazla olabilir de o yüzden görüşünüzü sorayım dedim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Mart 2012 | 13:30 halil güzel 2010 Kişi okudu

Selam Tebernüş Bey,Rings İstanbul hakkında size bir sorum ola

Soru

Selam Tebernüş Bey,Rings İstanbul hakkında size bir sorum olacakBu proje sizce yatırım olarak kazandırırmı? Alternatif olarak Sancaktepede önereceğiniz başka proje varmı? Hangi m2 li daireleri önerirsiniz?İlginizden dolayı teşekkür ederim,saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Mayıs 2011 | 17:42 Selçuk Kaynak 2010 Kişi okudu

Yatirimlik daire almak ileride ev yapmak icin

Soru

Selam Tebernüs bey insallah iyisinizdir cevabiniz icin simdiden tesekkürler. Ankara pursaklarda imarli arsama müstakil ev yaptirmak istiyorum ama elimde nakit 300bin Tl var ve yetmiyor. Bende simdilik istanbul esenyurt veya beylükdüzün den daire alsam ve 2-3 sene sonra daha pahali olunca satsam belki evi yaptirabilirim diye düsünüyorum. Ilan sitelerine bakinca esenyurt ve beylükdüzu baska yerlere gören daha uygun neden acaba bi bilginiz varmi ? Silivri degirmenköyde tarla aldim 6-7 sene önce orayi satmak istemiyorum pisman olurum ileride diye sizce dogrumu düsünce nezaman o bölge güzel prim yapmaya baslar. Catalca Kestanelik arsam var müstakil tapu 2 sene önce aldim güzel prim yapti acikcasi orayida satmak istemiyorum gün gectikce fiyatlar yükseliyor. Bana bi yol gösterseniz Tebernüs bey tesekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Haziran 2021 | 10:22 Tahsin Tastan 2007 Kişi okudu