Satın aldığım evin eski sahibi evden çıkmıyor

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, 18 şubatta daire satın aldım. Satan adam 45 gün yasal hakkının olduğunu söyleyip evden hala çıkmıyor. Tapu aldıktan sonra herhangi sözleşme de yapmadık. Bu durumda evi nasıl bosaltabilirim?

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
18 Mart 2016 | 16:47 Makpal Amiraliyeva 1811 Kişi okudu

Zeytinburnu mu Beylikdüzü mü

Soru

Zeytinburnu nda 80 m2 dairemi satıp yaklaşık (300.000 tl civarı) Beylikdüzü nde site içine 130 m2 ev almayı planlıyorum. Ama zeytinburnu nda kentsel dönüşüm olması sebebiyle oturduğum mahalle de dahil olacak diye çıkan haberler yüzünden kararsız kaldık. 2-3 yıl içinde kensel dönüşüme girer ve dairemizin dönüşüm sonrası fiyatı daha fazla olması gibi bir durum oluşur. Bu durumda dairemizin fiyatı en az iki katına çıkacaktır. Beklemek daha mı mantıklı sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Mart 2016 | 09:40 BİLCAN YASLI 1811 Kişi okudu

deprem konutları başakşehir

Soru

Sayın tebernüş bey burada sorulara verdiğiniz cevapları okuyorum. Bır hususu paylaşıp dusuncenızı sormak ıstıyorum. deprem konutları başakşehir de 110 m2 lık dairelerın arsa payı 130 m2 ve yanı basındakı metrokent te 22 kat bınalar. deprem konutlarındakı toplam daire sayısı ve arsa payı değerlendirildiğinde metrokent emsal alındığında var olan 900 daireye karşılık deprem konutları bölgesine 4000 konut yapılabiliyor. Bu durumda yanı 130 metrelik arsa payına karşılık 4 tane 110 m2 lık daire yapılabiliyor. bu durumda başaksehırde %50 ile inşaat yapıldığı değerlendirildiğinde burada dönüşüm yapılması halınde enaz 200 m2 lık daire verilmesi gerekmez mi? siz bu konuda ne düşünüyosunuz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Kasım 2015 | 01:36 eyüp yılmaz 1811 Kişi okudu

Batisehir projesi dogru secim mi?

Soru

Tebernus Bey merhaba. Ege yapi Batisehir projesinden yatirim amacli ev almak istiyorum. 1+1 brut 70 metrekare daire fiyatlari 411.000 liradan basliyor. Teslimat bir sene sonra. Devam eden diger projelerle kalite lokasyon vs bakimindan kiyasladiginizda fiyati nasil ? 10 yillik bir sure icinde prim vadeder mi? Cevaplarsaniz sevinirim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Mart 2015 | 21:18 ali fuat 1811 Kişi okudu

Noterde satış vaadi sözleşmesiz ev almanın riski nedir?

Soru

Merhaba Tebernüş bey. 80 bin TL ye ev aldım,bunun 33 bin TL sini peşin ödedim satış vaadi sözleşmesini noterde değil sadece satıcı ile aramızda yaptık. Aksi bir durum olması durumunda paramı geri almak konusunda ne gibi bir sıkıntı yaşarım. Ev bitmeden tapu ya gidip devir yapılmaz diyorlar. Nasıl bi süreç izlemeliyim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Şubat 2017 | 03:00 Yunus emre Külekci 1811 Kişi okudu

Başakşehir Göçmen Konutları

Soru

İyi günler, Başakşehir Göçmen Konutları'nda şu anda fiyatlar 155-170 bin bandında. Kentsel dönüşüme yakın bir tarihte girmeyeceği açıklandı ancak olurda ileride girerse arsa Payı olarak acaba iyi bir daireyi yeni projede hak eder mi? Ya da genel bi yatırım için orasını nasıl görüyorsunuz. Saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Aralık 2014 | 10:27 Berkant Yılmaz 1811 Kişi okudu

Buyukcekmece Mimaroba'da Franchesi emlak ofisi avılır mı?

Soru

Merhaba Tebernus Bey,biz iki ortak olarak "Remax,21century..."gibi firmaların emlak franchise nı almayı dusunuyoruz.Bu işi de Buyukcekmce bolgesinde yapmayı dusunuyoruz.10-12 yıl cesitli firmalarda(hızlı tuketim sektoru) bolge,musteri,ticari pazarlama temsilciliğ ve yöneticiliği yaptık.Bu iş yapılır mı ve bolge için yorumlarınızı rica ediyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Kasım 2014 | 15:33 Tamer Işık 1811 Kişi okudu

Merhaba Tebernüş Bey Evvelki hafta Makro yapının ...

Soru

Merhaba Tebernüş Bey Evvelki hafta Makro yapının Park Mavera evleri için görüşmeye gittik kız kardeşim için. 2.600 - 3.000 tl aralığında fiyat belirtip , ön talep topluyorlardı. Beğendiğimiz yerler için 2.700 - 2.900 tl.leri konuştuk m2 olarak. , satış açıldığında ilk sizi arayacağız , 10.000 tl Kaparo hazır tutun dediler. Sonra yaptıkları reklamla 10 misli talep gelince fiyata şimdi 3.600 tl diyorlar . Aramadılar bile , biz sizle böyle konuştuk ama şimdi şartlar değişti falan der insan , sağdan soldan duyduk böyle mi durum diye arayınca iş çıktı ortaya . İnternet'e ön başvuru formu koy , talebi gör , sonra da sözünü ye. Eğer bu bir mal satma tekniği ise , Allah korumuş böyle malı iyi ki almamışız. Gel de kiptaşa Toki'ye kız . Adamlar malının fiyatını belirliyor , derslerine çalışıp malın fiyatı budur diyorlar , talep fazla olunca da Kur'a yapıyorlar. İşin bir adaleti oluyor. Onların da hata edip yüksek belirledikleri bir proje olursa , dikkat edin ellerinde kalıyor , yıllarca satmaya çalışıyorlar. Makronun bu tutumuna üzüldüm , içimi döktüm , hakkınızı helal edin. Kaçtı diye üzülmüyorum , kaçan bir şey yok zaten , ama benim yurdum insanının tutumuna üzülüyorum. Tüm bunlar sektör için normal şeyler mi , ben mi büyüttüm işi Tebernüş Bey ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Ekim 2014 | 20:18 Kayahan KARTAL 1811 Kişi okudu

Sinpaş altın oranda hak sahiplerine verilecek konut ların durumu

Soru

Sayin Tebernüş bey sitesinizi ilgiyle izliyor beğeniyorum Sinpaş altın oranda hak sahibiyim ne zaman nasıl konut verecekler açıklama yok sizden bilgi alabilirmiyim teşekkurler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2014 | 15:09 adil solaz 1811 Kişi okudu

Küçükköy - Göktürk

Soru

Merhaba, Küçükköy de vialand çok yakın serenity sitesinde değeri 300 bin civarı olan bir dairem var. Yakın fiyatlara da gün geçtikçe değerlenen Eyüp Göktürk Mah 3+1 leri araştırıyorum, bir kaç tane buldum. Küçükköy yeni konut projeleri, kentsel dönüşüm ve gelecek metro hattı ile değerlenen bölgeler arasında, göktürk de yaşam kalitesi ve yeni havalimanı bölgesi nedeni ile revaşta. Oturum - yatırım olarak düşündüğünüzde yerimde kalmamımı önerirsiniz yoksa göktürk mah. ni değerlendirmemi mi ? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Mayıs 2014 | 12:19 Ömer Faruk Yılmaz 1811 Kişi okudu