ESENYURT METRO HATTI SON DURUM
KOLAY GELSİN,Esenyurt Metro Projesinde Son Durum Nedir Acaba ?Öğrenebilirmiyim Teşekkürler
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
KOLAY GELSİN,Esenyurt Metro Projesinde Son Durum Nedir Acaba ?Öğrenebilirmiyim Teşekkürler
Merhaba, 2011 yılının Ocak ayında Sabiha Gökçen Havaalanı yakınındaki kurumsal bir projeden 1+1 brüt 59m2 bir daire satın aldım. O tarihte ödediğim bedel 111 bin Türk Lirası idi. Geçen 6 sene zarfında bugün benim dairemin ederi sadece 200 bin Türk Lirası. Amerikan Dolarını baz aldığımızda 2006 yılında ben 71,613 usd a aldığım bu daire, bugün yine dolar karşılığı ederi sadece 54,000 USD oluyor ? Sonuç olarak bugün, şahsım bu alışverişimden döviz bazında yüzde 25 % zarar etmiş oluyorum. Bu işte bir gariplik yok mudur ? Bir dairenin fiyatı 6 sene zarfında nasıl eksilir ? Bahsettiğim proje gayet iyi yönetilen ve oturan maliklerin gayet memnun olduğu bir site. Bugün sitede aynı ebat dairelerini 200 bin TL den müşteri bekleyen birçok ev sahibi mevcut. Günümüzde bu dairelerin fiyatları iskontolu bir duruma mı gelmiş oluyor ? Belli bir süre zarfı içinde bu daireler döviz bazında geriye düşmüş oldukları değer kayıplarını kompanse ederler mi ? Yani 71 bin usd değerini yakalayıp üzerine çıkarlar mı ? Teşekkür ederim .
Merhabalar terrace mix de karar kıldık 2+1 daire almak istiyorum 280 bin TL ye daire buldum satış ofisi 2+1 daire leri 395 TL üzerinden satışa sunmaktadır ayrıca yine bu sitenin biraz altında yine inanlar inşaatın yapına başlamış olduğu terrace lotus projesi mevcut ordaki daire fiyatları 560 TL den başlıyor benim alacağım rakam uygunmudur kira çarpanı na bakın diyeceksiniz muhtemelen :) 90 metrekare güney cephe bir daire 1300 TL kira getirisi mevcut kira çarpan oranı 215 ay gibi bir süre sizce bu fiyat üzerinden satın almalımıyım ?
Evimi kentsel dönüşüm için müteahhite vermek istiyorum Daireme karşılık daire değilde onun yerine şuanki değeri ne kadarsa para alabilirmiyim mesela dairemin değeri 500 TL ise bunu alabilirmiyim Birde aldanmamak için nelere dikkat etmeliyim kendi dairem 85 m2 bana müteahhit bana 60 m2 veriyor 1+1 bu şekil istemiyorum benim evim 2+1 bu şekilde istiyorum ne yapmam lazım Saygılarımla
Merhabalar, makro inşaatın toki den kar paylaşımı ihalesini aldığı kayaşehir projesi ile ilgili bilgilerinizi bizimle paylaşabilir misiniz? Arazi şuan boş tahminim toki yer teslimini de yapmamış hala. Herhangi bir tabela felan yok. Park mavera 2 satış ofisinde sorduğumuzda daha pahalı ve daha az katlı evler yapılacağı söyleniyor fakat ne kadar doğru? Ayrıca projenin başlaması 1 yılı geçer deniliyor. Toki bu tür ihalelerde bir süre koymuyor mu sözleşmeye acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Tebernus bey merhabalar, Hep istanbul projesinde 1+1 70m2 daire icin 280bin fiyat aldik. Yaklasik bir yil once ayni daireler 215bine satiliyormus. Nisan2017 de teslim olacagi belitiliyor ve 1500 tl kira olacagi soyleniyor. Projenin konumu e5 ve tem baglantisinin kesisiminde. Metro duragi ve metrobus duraklari yurume mesafesinde. Tekfen holdingin ismi de guven verici. Ancak Nihayetinde beylikduzunde olan bu proje ne kadar daha degerlenir, cok emin olamiyorum. Fiyat beylikduzu ortalamalarinin ustunde gibi ancak marka proje. Bu yatirim opsiyonu ile ilgili degerli goruslerinizi almak isterim. Tesekkurler
Tebernüş Bey Merhabalar Yaklasık 1 yıl önce 170.000 USD birikimimizi dolar kurunun düşmesi sebebi ve ev hayalimiz heyacanına kapılarak güncel kurla yaklaşık 130.000 TL zarar ederek bozdurup üstünü diğer tasarruflarımızla tamamlayarak Baba ocagı Adana'da 450.000 TL bedelle 400M2 arsa içinde 8+2 +Teras+ Misafir Katı + 2 Araçlık Otopark alanına sahip harika bir ev satınaldık fakat HATA ETTİK istanbuldaki konut fiyatları artışı göz önüne aldıgımızda mevcut bütçemiz ile 2 adet ev rahatlıkla alabilecek durumdayken şuan bir ev dahi zor görünüyor zararımız çok büyük bunun içinde çok üzülüyoruz iş sebebiyle Adana'da kalamaycagımız kesinleşmiş oldu bu sebeple evi satıp istanbul'da daha fazla kaybettirmeyecek konut projelerinden 250.000 TL aralıgında 2 Adet 2+1 daire satınalabileceğim proje öneriniz varmıdır? Şimdiden teşekkür ederim.
Mrb tebernüş bey gs florya tesisleri büyükçekmece ye taşınacak diyorlar bu konu da malum atınız varmı yada nerden öğrenebilirim.teşekkürler
İyi çalışmalar dilerim, miras kalan arsaların satışında gelir vergisinden muaf olunuyordu sadece belediyeye 10000 / 1 oranında satış üzerinden bir miktar para ödeniyordu ancak torba yasa taslağında miraslardanda gelir vergisi alınacağı yönünde bir yasa vardı bu yasa geçtimi ve geçtiyse % kaç oranında bir gelir vergisi ödemem gerekmektedir bilgi verirseniz sevinirim.
Belgin Hanım Merhaba, 8 daire 2 dükkan olan eski binamızı yenilemek istiyoruz. İmar artışı yok. Ancak arsa payları farklı. Dükkanlar 65/600, Ara katlar 50/600 ve 55/600 (sol taraf biraz daha büyük o nedenle az farklı) En üst katlar ise 75/600 ve 80/600. Asansör var ve en üst kat deniz görüyor. Dükkanlardan birisinin deposu varmış adil olsun diye en üst kat toprak sahibine biraz pay verilmiş. En üst kat manzara nedeniyle şerefiye puanı normalde de yüksek olur sanırım? Konut olarak yapılmış ama hepsi işyeri ve yine işyeri olacak. Az paylılar itiraz ediyor. Öneriniz olur mu? Sağ ve soldaki az farka sadık kalıp herkese aynı daireleri vermek, bodrumda ise dükkanlara depo, en üst katlara da otopark vermek çözüm olur mu? Tapuya şerh edilse vs uygulanabilir mi acaba? Gerçi otopark m2 üstteki m2 alan ile aynı değer değil ama.. Çok teşekkürler, selamlar...