Yatırım olarak İstanbul'da hangi bölgeyi tavsiye edersiniz?

Soru

Merhaba tebernüs bet 600.00TL nakitim var gerekirse üzerine kredi de kullanabilirim, yatırım olarak daire alayım diyorum istanbulda kira çarpanı düşük ve prim yüzdesi yüksek potansiyeli olan. Nerelerden daire alınabilir, bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Nisan 2016 | 13:49 ahmet okur 1749 Kişi okudu

kiptaş çatalca projesi önerisi hakkında

Soru

merhaba, 2 çocuğum var, evim yok, başakşehir kayaşehirde kiracıyım. biriktirebildiğim 20.000 tl param var, kiptaşın çatalca projesinden ev almayı düşünüyorum. çalıştığım iş yeri istoçta. hem oturmak için hemde yatırım amaçlı düşünülebilir mi ? sizin öneriniz nedir ? saygılarımla..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Ocak 2016 | 11:29 hasan basri 1749 Kişi okudu

site içinden daire almak mı mantıklı apartman dairesi almak mı mantıklı

Soru

iyi günler tebernüş bey.yazılarınızı sürekli takip etmeye çalışıyorum.yatırım amaçlı kiralamak için daire almak istiyorum.kira çarpanı aynı site içinde ama merkeze biraz daha uzak metrekare bakımından küçük beylikdüzü vs. yerlerden daire almak mı daha çok kazandırır veya esenler bayrampaşa civarından metroya yakın az katlı bir apartman dairesi almak mı ilerde satarken daha çok kazandırır.teşekkürler iyi çalışmalar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ocak 2016 | 00:14 gökhan doğan 1750 Kişi okudu

Veliköy-Kızılpınar arası yatırımlık tarla

Soru

Tavsiyeniz üzere özellikle Çerkezköy ve Çorlu arası metrekaresi geniş ve ucuz alternatiflere yöneldim. Veliköy ve Kızılpınar arasında 2700 m2 tarla imarlı bi arazi buldum.80000 TL rakam söyledi. rakam biraz şişkin geldi sizce değerlendirmeli miyim?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Eylül 2015 | 18:16 Mustafa Çeçen 1749 Kişi okudu

arazi parselleme nasıl yapılır

Soru

merhaba, babadan kalan bir arazi var. 6 kardeşiz. 3 kardeş müteahhite vermek istiyor. diğer 3 kardeş yani biz vermek istemiyoruz. tapuya hep beraber gidip bizim payımızı diğer kardeşlere hibe edip, diğer kardeşler de bize hibe ederek paylaşım yapılabiliyormuş. gerçekten bu kadar kolay mı oluyor. bilgi verirseniz seviniriz. teekkürler.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Eylül 2015 | 19:26 Zeynep Sönmez 1750 Kişi okudu

istanbul kira çarpanı yükselme sebepleri hakkında

Soru

selam tebernüş bey.kira çarpanı hakkında benim de bir görüşüm var.ben eski daire olsun yeni daire olsun kira çarpanının eşit olmasından yanayım.ayrıca size katılıyorum şilede yeni bir daire çarpanı 250 ise bakırköyde 40 yıllık bir daire 200 olamaz da eskiliğinden dolayı 245 olur. sebebi de dediğiniz gibi lokasyon arsa değerlenmesi ulaşım yatırımları vesaire.çarpanın yükselmesi bence bu sebeplerden kaynaklanıyor.istanbuldaki her dairenin ortalaması 250 olamaz.mesela aynı bölgede normal bir daire ile site içindeki dairenin (sosyal tesisli) çarpanı farklıdır.istanbul ortalaması bana göre 200 ise sosyal tesisli güvenlikli kapalı garajlı havuzlu bir dairenin özelliğine göre 10'ar 10'ar katlanarak 250'yi bulması doğaldır.sokak arası bir apartmanın maliyeti ile sitedeki dairenin maliyeti ve olanakları çok farklı. bakıyorum ki artık insanlar apartman dairelerini 250 çarpanla satıyorlar bu sebeple sitedeki dairelerde 300 çarpanları geçmiş durumda.biryerde bir yanlışlık var bence.şu anda esenyurtta bile 250 altı apartman dairesi yok.internette var tabi ama mükerrer ilanlar.(buna da paketle bir tedbir almaya başlamışlar bir kaç konut sitesi) bence iyi olmuş.bakırköyde çarpan eski apartman dairelerinde (kentsel dönüşüm rantıyla) 400 leri geçiyor.ümraniye metro,finans merkezi,dönüşümle 300 esenyurt 280 300 arası diğerlerini saymayacağım.şunu belirtmek isterim ki insanlar çarpanla değil piyasayla daire alıyorlar.dün daire alan bir yakınıma sen ne yaptın diyorum çarpan ne ya buranın piyasası bu bitince de 70000 kar var diyor anlam veremiyorum.bu kezde 270 çarpanla topraktan alınan daireler bitince 300 üzeri oluveriyor.300 çarpanlı soruların çoğu da dikkat ediyorsanız sitedeki dairelerle ilgili oluyor.anlayacağınız 300 altı sitede pek daire yok gelen sorulardan anlaşılıyor.kiralar yükselmiyor ev fiyatları yükseliyor bir yerde insanlar hata yapıyor ama piyasası bu diye alanlara, toprak sahibine %60 veren inşaatçılara artık karışmıyorum.bana göre lüks sitelerde çarpan 250 eski veya yeni apartman dairelerinde 200-210 olmalı.bulunmadığı için de artık almıyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Temmuz 2015 | 20:52 volkan beysi 1749 Kişi okudu

avrupa yakasinda arsa-tarla yatirimi icin nereleri tercih etmek mantikli

Soru

İyi günler Üstad. Avrupa yakasında yatırım yapmak istiyorum. 40bin civarı bütçemiz var. Silivri Çatalca Arnavutköy civarı önerir misiniz ve buraların hangi bölgesine yatırım yapmak daha avantajlı olur. Nokta atış yapmak istiyorum yardımcı olur musunuz lütfen çok kafam karıştı. Çok teşekkür ediyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Şubat 2015 | 15:16 cebrail kaya 1750 Kişi okudu

kanal istanbuKanal istanbull

Soru

Tebernuş bey 3 hava alanı dolgu malzemesi için Kanal istanbul dan alınacak hafriyat ile doldurmayı planlamışlardı.bakanın son açıklamasında bundan vazgeçildiği açıklandı.Sizce Kanal istanbul bu durumda daha batıyamı ötelendi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Ocak 2015 | 11:17 kemal uzel 1750 Kişi okudu

Tebernüş Bey Merhaba , Ben AVRUPA KONUTLARI 'ında...

Soru

Tebernüş Bey Merhaba , Ben AVRUPA KONUTLARI 'ında Satış personeli olarak çalışmaktayım.Bana Göre Avrupa Konutları Konut sektöründe Türkiye'nin en güçlü ve güvenilir firması.Bizler de bu firmanın müşterilerine yansıyan yüzüyüz.Fakat bir konuda dertliyiz.Birçok firmada çalışan satış personeli arkadaşlarımızla konuştuğumuzda sektörde en düşük maaşların bizde olduğunu duyuyoruz.üstelik prim de yok.Bizler bu firmada çalışmanın özel olduğunu düşünüyoruz,fakat bunun karşılığını ücret olarak alamıyoruz.sonuçta konut satış elemanları çalıştıkları firmalara en önemli şeylerini veriyorlar.ZAMANLARINI,HAFTA SONLARINI.Uzun zamandır konut satışında çalışan biri olarak en son nezaman bir hafta sonunu ailemle geçirdim hatırlamıyorum bile.bu konuda bizlere de yardımcı olmak adına Türkiye'nin markalı konut projelerinde satış personelleri nekadar kazanıyor gibi bir haber yayınlasanız,ve bunu Süleyman ÇETİNSAYA ile de paylaşırsanız çok seviniriz.saygılar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Ocak 2015 | 11:30 erkmen türkmen 1750 Kişi okudu

Sezonluk İşyeri Açmak İçin Yapılması Gerekenler

Soru

İyi günler.Ben öğrenciyim.Yazın evimizin önünde tezgah ya da büfe açıp soğu su kitap ya da emanet alımı gibi işler yapmak istiyorum.Böyle bir şey mümkün mü?Eğer mümkünse yapmak gereken resmî işler nelerdir? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Kasım 2014 | 01:11 Ertuğrul Kılıç 1749 Kişi okudu