güvercintepe mahallesi başakşehir hakkında

Soru

merhaba tebernüş bey. ben kayaşehir bölgesinde bir emkakçı olarak kendim 20 yıllık güvercintepede oturuyorum. yılların birikimini güvercintepeye yatırmış bulunmaktayız.özellikle arsa olarak.kendi arsamıza 2 yıl önce inşaata başladık ve temele başlayacagımız anda imar kapanı ve arsanın toki şeri altında olduğunu öğrendik.imar açıkkan cadde de örnegin 250 m2 bi arsa 450 bin 500 bin liraya kadat satılırken şu anda 300 bin 350.000 tl ye kadar düştü ve alıcı yada yatırımcılar bile tereddüt içerisinde yanaşıyor almaya.ve ben şu anda bi kaç arsamı satmak istiyorum artık sizce biraz daha sabırmı demeli yoksa bir an önce 3 e 5e bakmadan elden çıkarmak mı daha mantıklı ? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Nisan 2014 | 17:17 selçuk sak 1680 Kişi okudu

arsa yerine tarla almak daha mı mantıklı

Soru

hayırlı sabahlar tebernüs bey sizi sürekli sorularımızla rahatsız ediyoruz ama size danısmadan yer almak istemiyorum.kandıradan bir iki praca yer aldım elimde son 25000 kaldı bu paramıda trakyada degerlendirmek istiyorum.sizce 23 veya 25 bin e marmara eregliden 175 mkare villa imarlı mı yer mi almalıyım yoksa muratlı veya saraydan 1200 veya daha üzeri mkare tarla mı alayım sizce hangisi daha mantıklı veyahut elimdeki meblağ kadar tavsiye edebilceginiz bir bölge varmı... hedefim 2020 en az 6 yıl beklemek...... saygılar...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Şubat 2014 | 06:25 mehmet gedik 1679 Kişi okudu

kartaltepe oguzhan sitesi

Soru

Merhaba. Bakirkoy kartaltepede referans bakirkoyun yaninda oguzhan sitesinde brut 120m2 1200 tl kira getirisi olan yola cepheli 25 yillik binada 4. Kat (ara kat ) 3+1 daireyi 340000 tl ye almayi dusunuyorum. Sizce iyi bi yatirim olur mu ?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Aralık 2013 | 23:46 deniz selen 1680 Kişi okudu

Çayma Akçesi

Soru

Merhaba Hilal Hanım; 03 Ocak tarihinde bir gayrimenkul ofisine 305.000 TL olan evin bedeli için cayma tazminatı protokolünü imzalayarak kendisine 10.000 TL cayma akçesini senet, sonrasında ise nakit olarak verdim, fakat bundan sonra gelişen olaylarda tekrardan bir pazarlık yaparak evin değerini 300.000 TL' ye düşürüp tapu harcını, komisyon bedelini dahil ederek banka ve diğer ofis çalışanları önünde anlaştık (tekrardan yazılı bir sözleşme yapmadık), tapu işlemleri için tapuya gittiğimizde evin gerçek değeri olan 300.000 TL' den değil, 160.000 TL' den gösterildiğini gördüm (ilerde doğacak vergi usulsüzlüğünün önüne geçmek için bu noktanın ısrarla altını çizmiştim), buna ek olarak da en son harç ve komisyon bedelleri dahil 300.000 TL' ye anlaştığımız evin aslında satıcı tarafından belirlenen satış fiyatı olduğunu, üzerine komisyon ve tapu harcının ekleneceğini belirttiler. Yani aslında ilk sözleşmeyi imzaladığımız duruma döndük, ben de bunun en son anlaştığımız gibi harç ve komisyon bedeli dahil 300.000 TL' ye yapılmasını aksi taktirde satıştan vazgeçeceğimi söyledim, bunun üzerine emlak ofisinin satıcı ile yaptığı görüşmeler olumsuz sonuçlandı, sonuç olarak bu evden benim caymadığım yapılan sözlü anlaşmaya uyulmadığını gerekçe göstererek verdiğim cayma akçesi üzerinde bir hak iddia edebilirmiyim.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2013 | 14:31 Selim Yakcan 1679 Kişi okudu

Sampla Park'ta 68 metrekare 175 bin TL

Soru

Selamlar Tebernüş Bey,Su anda Sample Park ( Goztepe Soyak yakinlarinda) 1 ve 2 oda salon seceneklerini yatirim olarak dusunuyorum. Teslimat 2013 sonunda. 1+1 Burut 68m2 , 175-192 bin TL arasi. Rams Yapi firmasi tarafindan yapiliyor.Yer, yapi firmasi ve yatirim acisindan dusuncelerinizi alabilirsek cok mutlu oluruz.Selamlar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Nisan 2012 | 19:24 Ugur Yilmaz 1679 Kişi okudu

Kredili alınan evin beyannnamesi

Soru

8 yıılık kredi alanarak bir ev aldım. Evi kiraya verdim kiracı tam bir yıl durdu ve çıktı.Gelirler idaresi tarafıma bir mektup göndererek beyannname konusunda uyardı. Bir kaynakta kredili alınan evlerin beyanname vermeyeceği yazılı bu konuda doğrusu nedir

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
06 Mart 2012 | 02:36 Osman SARUHAN 1680 Kişi okudu

Faizler düşünce ev fiyatları ne olur

Soru

Merhaba Tebernüş Bey. Umuyorum iyisiniz. Elimizde 2 milyon TL'ye denk gelen döviz var. İstanbul Ataşehir'de kirada oturuyoruz. Ödeme gücümüz olsa da eşimin üstüne İzmir'de bir ev olduğundan çok düşük miktarda kredi çekebiliyoruz. Uygun faiz oranı ile taksitlendirme yapan yeni konut projelerinde fiyatlar çok uçuk. Şimdi elimizdeki para ile azcık da kredi çekerek 1+1 ya da stüdyo tipi daire mi baksak, yoksa faizlerin düşmesini bekleyip oturma ihtimalimiz olan bir eve mi borçlansak? Oturabileceğimiz evler şu anda 5.5-6 milyondan başlıyor. Faizlerin nereye düşmesini beklersiniz ve karşılığında ev fiyatları sizce % kaç artar? Faizler düşünce bankalar evlerin %70-80'ine kredi verir mi? Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Eylül 2024 | 16:50 Aslı Tarakçı 1677 Kişi okudu

yatırımlık daire hangi bölgede almalıyım

Soru

merha nasılsınız ben yatırımlık bir daire almak istiyorum ama alıcağım bölgeye karar veremedim siz beylikdüzümü. çekmeköymü arnavutköymü hangisini tavsiye edersiniz fikir verirseniz çok teşekür ederim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Ağustos 2022 | 12:28 EGE GÜVEN 1677 Kişi okudu

Hem yazlık hemde yatırım amacıyla ev almak mantıklı mı?

Soru

Merhabalar, Enflasyonun yüksek olduğu dönemden geçerken yazlık bölgelerden (Muğla Dalaman, Antalya Muratpaşa gibi ilçeleri düşünüyoruz) devlet bankalarının sunduğu uygun oranlardan kredi çekerek konut almak mantıklı mıdır? Önerileriniz ne olurdu? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mayıs 2022 | 10:50 Volkan YILMAZ 1677 Kişi okudu

Zekeriyaköy Köy Projesinde Daire Pandemi Bittiğinde Ne Olur?

Soru

Değerli hocam merhabalar, Daha öncesindeki sorularıma verdiğiniz değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Bugünkü sorum ise şu hocam Zekeriyaköy Köy projesinde 3+1 dubleks bir daireyi emlak konut ödeme yöntemiyle ön sözleşme yaptık. Sorum size şu aslında rakamlardan bağımsız olarak pandeminin bitişinden sonra bu bölgedeki prim bir miktar geri çekilir mi? Youtube da bir videonuzu izledim yazlık bölgeler ve az katlı evlerde pandemi sonrası bir miktar düzeltme gelebilir demiştiniz. O sebeple sizin bu konuda görüşünüzü almak istedim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ağustos 2021 | 10:37 Fatih Şallı 1678 Kişi okudu