Kartal ilçesi Soğanlık mevkii mi Gümüşpınar Mevkii mi yatırım için daha mantıklı

Soru

Merhabalar, yatırım için iki seçenek arasında kararsız kaldım.Nakıt alım yapacağım. Seçenekleri aşağıda belırttım doğru bır yatırım yapabılmem ıcın onerılerınızı rıca edıyorum. 1) Kartal Soganlık Yeni mahallede 0 binada net 50m2 2+1 yüksek giriş 248.000TL kira çarpanı 225-247 civarı( 8 katlı bina her katta 4 daire var).Önü çok acık değil ama çokta dipdibe sayılmaz, daire binanın küçük bahçesine bakıyor karsı bına bıraz yakın, bahçe içinde otoparkı mevcut diğer cephede.metroya yürüyerek 15dk ve herhangi bir vesaite binmek yada market için de en az 10dk yürümek gerekiyor. 2) Kartal Soğanlık Gümüşpınarda 0 binada net 70m2 2+1 yüksek giriş 232.000TL kira çarpanı 232-245 civarı( 6 katlı bina her katta tek daire var).Daire Gümüşpınarın üst kısmında sakin bir muhit ve bina düzeni var.Evin önü oldukça açık sokağa bakıyor karşıdaki bina ile mesafesi oldukça acık, otoparkı yok binanın önündeki (dairenin önündeki )alana araçlar park ediliyor.Ulaşım için sadece kartala giden belediye otobüsü bulunuyor Kadıköy için 2 vesait kullanmak gerekli.Markete de mesafesi 5-7 dk yürümek gerekli.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
02 Nisan 2017 | 21:49 bilir derya 1657 Kişi okudu

Dumankaya Hi-fit projesi hakkında

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Malumunuz olduğu üzere, Dumankaya Projeleri halen duruyor ve bizlere hiçbir açıklama yapılmıyor. Hepimiz çok endişeliyiz. Ödediğimiz ve ödeyeceğimiz binlerce TL var. Haklarımızı güvence altına alabilmek için izlememiz gereken en doğru yol sizce nasıl olmalıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla Selim

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Aralık 2016 | 21:10 Selim ÜÇYİĞİTLER 1658 Kişi okudu

30bin kadar( $)dolarım var

Soru

Öncelikle aydınlatıcı bilgiler verdiğiniz ve paylaştığınız için saygılarmı sunuyorum, sizi böyle yetiştiren anne ve babanızın ellerinden öperim..şuan yurtdışında çalışıyorum aylık gelirim 1500$kada,r Tebernüş hocam,,biriktirmiş olduğum 40bin dolarla istanbul'da iki ayrı 1+1 daire alıp üstüne sadece 5 yıllık kadar kredi kullanarak ve ,kiraya versem (umarım kiracı sıkıntısı yaşamam ) sonra dairelerin taksitlerini tamamladığımda güzelim ülkeme dönmek ve burada hayatıma devam etmeyi düşünüyorum.babadan kalma Hatay'da bir evim var, İstanbul'daki aldığım iki evin kiralarıyla doğup büyüdüğüm babaevinde hayatıma devam etmek istiyorum..sizce mantıklı olur mu, ne yapayım,? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler, saygılarımı sunuyorum. .

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Aralık 2016 | 04:43 Yılmaz Arslan 1658 Kişi okudu

Şişli ve Beylikdüzü arasında kaldım.

Soru

Merhaba Tebernüş bey.Sizleri severek takip ediyorum. 260bin tl kadar nakitim var.Yatırım amaçlı olarak; Beylikdüzü büyükşehir mahallesi (metrobüsün yanı) 1. kat ,105m2 net 3+1 ,krediye uygun ,20 yaşında , 270bin TL fiyatlı ,1100TL kira getirisi olan daireyimi ; Şişli Fulya'da arsa tapulu 3.kat, 85m2 ,2+1 260bin TL fiyatlı,2300tl kira getirili daireyimi tercih etmeliyim.Teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Ekim 2016 | 01:15 Harika Meri 1658 Kişi okudu

Cumali Coşar ' a cevap Canan Rezidans hakkında

Soru

Beyfendi Canan Rezidans Şerifali de değilmi ? Canan da 1 + 1 dairenin kirası şu anda 2000 tl civarı değil mi ? Kendi söylediklerinizle çelişkiye düşmüyormusunuz ? 1400 e Şerifali de tutarım demediniz mi ? Hangi 1400?? Yerli oto-lüks oto ayırımı Şerifali de 1400 lük ev ile Trendist arasındaki prestij farkını belirtmek için kullanıldı.Anlamayacak ne var bunda . Ben TUS a gireli neredeyse 20 sene olacak bunun konuyla ne alakası var beyfendi. Çalışsaydınız da siz kardiyolog olsaydınız. Demek ki içinizde uhde kalmış .Tebernüş Bey cevap hakkı yönünden yazımın yayınlanmasını ivedilikle istirham eder , saygılar sunarım.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Eylül 2016 | 10:42 Burçin Eren 1658 Kişi okudu

Arsa tapulu eve Konut tapusu nasıl alınır

Soru

Belediye zamanında ev yapmak için arsa satıyormus ve alan kişilerde alip ev yaptırmıslar.Bu nedenle ev tapusuz arsa tapulu görünüyor.Bu nedenle evi tapuluyabilirmiyiz ve oluyorsa bu süreci nerde başlatmalıyız. Şimdiden teşekkür ederim

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Eylül 2016 | 23:16 Orhan Mavi 1658 Kişi okudu

Site ya da apartman yöneticisi vekalet olsa dahi oy kullanabilir mi

Soru

Herhangi bir sitenin ya da apartmanın kat maliki olmayan seçilmiş yöneticisi kat maliklerinden vekalet toplayarak yönetim kurul toplantısında oy kullanabilir mi???

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
08 Haziran 2016 | 16:44 Serdar DONDAŞ 1657 Kişi okudu

Satılacak 2 adet daireden hangisini satalım

Soru

Tebernüş bey, Her türlü destek ve bilgilendirme için öncelikle size ve organizasyonunuza, sitenize teşekkür etmek isterim. Çok katma değerli ve toplumsal bir çaba içersindesiniz. Çok olarak kısa sorum şu; Maltepe Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Garanti Koza sitesinde ve İçerenköy, Karaman Çİftlik Yolu, Eston Çamlıevler sitesinde 2 adet daireden ihtiyaçdan hangisini satmam daha doğru olur. Cevabınız için teşekkür ederim. Saygılarımla

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Haziran 2016 | 18:15 MUSTAFA ISLAMOGLU 1658 Kişi okudu

Boş binaya aidat istenirmi

Soru

Fi tower da kat malikiyim.Binada oturan yok site yönetimi aidat istiyor.Katlar natamam aidat istemeleri yasalmı

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
02 Haziran 2016 | 17:35 Ahmet Akyürek 1657 Kişi okudu

Arsanın gerçek değeri nedir

Soru

Merhaba hocam, Arsanın gerçek değeri hangi kriterlere göre hesaplanır? Mahalledeki diğer evlerin ve dairelerin m2 fiyatları ile arsanın değerini hesaplayabilir miyiz? Mesela yeni yapılan bir dairenin m2 fiyatı 100 lira ise mevkiisindeki arsanın m2 fiyatı ne olmalıdır? Benim için çok önemli bir soru hocam yanıtlarsanız memnun olurum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
25 Şubat 2016 | 15:26 Mert Öztürk 1657 Kişi okudu