Arnavutköy İmar Düzenlemesi
İyi Günler.Tebernüş Bey Temmuz ayında başlayan Kanal İstanbul güzergahındaki Armavutköy imar düzenlemesi kaç ayda tamamlanır ? Teşekkür ederim.
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
İyi Günler.Tebernüş Bey Temmuz ayında başlayan Kanal İstanbul güzergahındaki Armavutköy imar düzenlemesi kaç ayda tamamlanır ? Teşekkür ederim.
Hocam merhaba öncelikle hayırlı Ramazanlar dilerim. Hocam biz 5 kişi eş dost akrabayız hepimiz ortaya sermayesini koyunca ortalama 1milyon lira sermaye çıkıyor. Şimdi ne kadar eş dost akrabada olsak işin içine para girince baba oğulu tanımaz bunu bildiğimiz için avukat danışmanlığında 12 maddelik bir sözleşme yaptık kendi aramızda ve bunu da herkesin imzasıyla noter tasdikli yaptık. Hocam sizin tecrübenize dayanarak bu 1milyon ile ne yapmamızı önerirsiniz. Yani daire al satmı yapalım yoksa arsa alıp kat karşılığımı verelim. Eğer arsa alırsak kat karşılığı verme koşulu olursa sizce kaç daire veya yüzde kaç bize kalmalı ki o arsayı almış olalım yani o işe girmiş olalım. İşin sonunda kim ne kadar sermaye koymuşsa yüzdeye böleceğiz herkes yine yüzdelik üzerinden payını alacak örnek benim payım %17 ise iş sonunda kardan %17 alacağım. Önerilerinizi bekliyorum hocam teşekkürler.
selamlar tebernüş bey umarım iyisinizidr iyi çalışmlar dilerim bugünkü yazınızda konut fiyatalrı nereye gider yazınız okudum konut stoklarının eridiğini dairelerin karaborsa olmasada bulunması sıkıntı olacacagını yazmıssınız ancak inşaat yapacak o kadar çok şirket ve mütaahit varki dediğiniz gibi fiyatalr artınca onlarında işine gelmezmi konut yapmak.... çıkardıkları mütaahitlik belgesi çok zor bişey değil ....paranın dolardan çok altına yada fazie gittiğini düşünüyorum ....alım gücü şuan bile zor iken dedğiniz dönemde satışlar nasıl olur dahada zorlaşmazmı şuan 300 liralık daire 400 çıktıgında insanlar almışken sıfır alalım malum deprem korkusu da var eee ozaman buda sıfır daireler için fırsat üstüne fırsat gibi birşey olacak yani satış patlaması olacagını ben düşünmüyorum değerlenme mutlaka olacaktır ama satış olması için özellikle altının fren yapması gerekiyor dıye düşünyorum ama maaalesef yukarı trende devam edıyor okudugunuz ve cavapladıgınız için teşekkür ederim kendi fikrimdi bir yanlışlık olduysa kusura bakmayın
İyi Günler. Tebernüş Bey biliyorsunuz Yeni İmar Kanunu Mecliste görüşülüyor ve 38 maddenin ilk 8i geçti bu bağlamda medyada kaçak yapılara şerh konulacağı yönünde haberler var. Bu konuda kafamı karıştıran birkaç noktayı sormka istiyorum diğer okurlara da yardımcı olur inşallah. Şimdi Benim 2000 yılında aldığım 1980 de yapılan 1 dairem var Geçici iskanı alınmış arsa tapulu. imar barışı döneminde de ilk 4 katın 1986 da zaten imar affına uğradığı için gerek yok denildi. Şimdi bu daire kaçak mı oluyor yani yıkılacak mı? Bize 5 daire toplanırsak Kat mülkiyetine geçiş yapabilir miyiz? Bir de ben 4 katlı bu binaya 2003 de 5.katı çıkmıştım işte o kaçaktı zaten cezasını da 2004 de ödemiştim arsada da zaten payı yok ona 2018 imar barışında yapı kayıt belgesi almıştım. Bizim bu durumumuz nedir bu kanun neyi demek istiyor cevaplarsanız çok memnun olurum. Şimdiden Teşekkür ederim
Merhabalar çanakkalede yeni yapilan köprü civarinda yer almaya niyetlendim sütlüce bölgesi olarak geciyo konum olarak sahil tarafinda Deniz e 250 metre satılık arazilere bakıyorum acayip dengesizlik var mesela ben 800 metre kare yeri 70 bin lira ya aliyorum aynı parsele çok yakın yer 200 metre karesi 150 bin lira birde lapseki belediye baskaninin açıklamalarını dinledim kamulaştırmalar diyo belediyeyi aradim bilgi almak için ama bilgi vermediler bakanlikta onay bekliyor dediler sizce uzak mi durmalımiyım?
Merhabalar Benim evim tapulu ancak yeşil alan gözüküyor sizce imar barış affına para yatırıp yaptırmalımıyım.Teşekkürler
Hocam merhaba. sahibi oldugumuz arazi tapuda tarla olarak gozukuyor ancak belediye mucavir alani icinde ve cevresinde bi cok ev yapilmis.imar plani hakkinda bi bilgim yok.tarlanin tapuya arsa olarak tescil edilmesinin sarti nedir? boyle bisey yapabilir myiz? tarla hisselidir.
Merhaba, Dededen kalma 833 metrekare arsa üzerinde toplamda 4 ortağız(3 ortak arsanın %50 sine sahip. ben kalan %50 ye sahibim). ortaklardan birine Rahmetli babam tarafından daha önce kendi hissesi (1/6)üzerine ev yapabilir ibaresi ile 15-16 yıl önce noter yazısı verilmiş ve ev yapmış. o bölümde şuanda evi mevcut. kendi hissem üzerine ben ev yapmak istiyorum. diğer ortaklardan yazı alabilmeme rağmen ev yapandan onay alamıyorum. onay alamadığımdan ne ev yapabiliyorum nede ifraz işlemi ile hissemi ayırabiliyorum. bu durumda bunun başka bir yolu yada adli işlem ile halletme imkanı var mıdır?
Tebernüş bey merhabalar. İçinde bulunduğumuz günlerde bir ev satın almak istiyorum fakat ev zamanında krediyle alınmış ve henüz bir kısım borcu devam etmekte ve haliyle banka tarafından üzerinde ipotek var. Ev sahibinin beklentisi benim kendisine kalan tutar kadar ödeme yapmam , sonrasında ipoteğin kaldırılması ve evin satışının gerçekleşmesi. Fakat ben daha net , beni zor durumda bırakmayacak (günümüz Türkiye si malum ) bir şekilde halletmek istiyorum. Web de baktığımda blokeli çeklerden falan söz ediliyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz ? Sonuç olarak bende bir miktar kredi çekeceğim , bu alım satım işleminin en risksiz hali nedir ?
köşe parsel yerimiz var 1900 m2 iken karayolları20 yıl önce istimlak etmiş arsa 545 m2 ye düştü şuan 3 cepheden yol geçiyor ve arsa 3 gen biçiminde kaldığından belediye 60 m2 inşaat alanı veriyor hak kaybı yaşıyoruz karayolları yada belediye bu arsayı ev sığacak biçimde düzenleme yapabilirmi teşekkür ederim.