Bayramoğlunda Yatırım amaclı ev
Merhaba darıca bayramoğlu yelkenkaya cad kısmında 60m2 tıcarı tapulu fakat 1+1 dubleks daıreye cevrılmiş bir yer var sizce yatırım amaclı alınırmı tavsıyenız nedır
Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.
Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...
Merhaba darıca bayramoğlu yelkenkaya cad kısmında 60m2 tıcarı tapulu fakat 1+1 dubleks daıreye cevrılmiş bir yer var sizce yatırım amaclı alınırmı tavsıyenız nedır
Merhaba Tebernuş Bey bir sorum olacaktı size. Elimde 80 000 tl nakit para var, yatırım amaçlı değerlendirmeyi düşünüyorum amma anladigim kadarıyla İstanbulda bu fiyata cok zor daire bulunur, Sizce Türkiyenin neresi yatırım için daha uygun olur? Hangi projeyi yada lokasyonu önerirsiniz? Kolay gelsin çok teşekkürler.
Tebernüş BEy merhaba Ankara'da ev almak istiyoruz daha önce soru sormuştum,Mamak tokimi,turkuaz Toki mi, Yapracık Toki mi diye siz kira çarpanı en düşük olanı tercih edin demiştiniz,kira çarpanları aynı ,gelecekteki gelişim olarak hangisi olabilir ,şimdiden teşekkür ederim Saygılar
Hayırlı Günler Tebernüş Bey, Sitenizde de yeralan ilgili projenin son durumu hakkında gelinen aşama nedir?Başakşehir'de devam eden proje çok fakat lokasyon ve oturmus düzen yerleşim olarak bu projenin alanı diğerlerinden avantajlı diye düşünüyoruz Metrokente komşu olacağından...Birçok yerde de basında ve gazetlerde bilgi verildi 2016 başlayacak denildi fakat yılı yarılamak üzereyiz gelişme yok, iptal mi? durduruldu mu?Başlamama nedeni nedir? İlk sizin sitenizde okuduğumdan devamı hakkında da bilgi vermenizi rica ederim,fikriniz nedir bu konuda ? Selamlar Başarılarınızın devamı dilegiyle .
Merhaba Tebernüş bey iyi çalışmalar dilerim. Verdiğiniz bilgilere göre yatırımıma devam ediyorum. Çerkezköy Kızılpınar dan 465 m2 %40 4 kat 1 kat ta kottan olmak üzere 5 kat İmarlı çift dairelik bir yer aldim. Yerin konumu biraz eğimli ve çukur ama belediye planinda önünde 20 metrelik yol vardir yani 20 metrelik yola cephelidir. 130 bin tl ye aldim. Sizce yaptığım yatirim doğru bir yatirim midir ? Fiyat ve geleceği yönündeki durumlari neler olur. Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.
Merhabalar. Ankara Maltepe'de kirada oturuyorum. 1000 tl kira veriyorum. Ev sahibi 250000 tl'ye evi bize satabileceğini söylüyor. Yaşamak için ideal bir yerde. İşe yürüme mesafesinde. Otopark var. Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor etrafımızda. Bina için de görüşmeler sürüyor. Ancak 1000 tl kira vererek yaşamak mı, 250000 tl vererek(krediyle) ev sahibi olmak mı doğru olur karar veremiyoruz. Evin fiyatıyla kirası arasındaki kira çarpanı çok yüksek. Siz bu fiyatlar ölçeğinde neler düşünürsünüz?
İstanbul Sultanbeyli'de yanyana konumda olan aralarında kot farkı olmayan büyüklükleri 341 ve 336 m2 olan iki ayrı parselde 1/2 hisseye sahibiz. Hisselerimizi müteahhite ayrı ayrı vermek yerine parsellerin diğer hissedarları ile yani toplam 3 ortak olarak müteahhite verme durumunda imar oranında bir artış veya azalış olur mu? Belediye İmar oranını %40 olarak belirlemiş durumda.
İyi günler. Biz müteahhitten kaynaklanan problemden dolayı iskan problemi yaşıyorduk. Biz de 6 daire ferdi iskan çıkarttırdık. Elektrik aboneliği için başvurduğumuzda bu 6 altı daireye verilebileceğini, ortak elektrik aboneliğinin tamamının iskanı alındıktan sonra verilebileceği ve şantiye elektriğinin katılacağını belirtti. Bunun çözüm yolu nedir acaba? Şantiye devam ederken 6 dairenin elektriği verilemez mi? cevaplarsanız sevinirim. İyi günler.
merhaba. bahcesehir maximoonda 1+1 62metrekare 164bin tl sizce yatirim amacli rakam iyi mi?
Merhaba, Evvela sabır ve özenle vermiş olduğunuz hizmet için teşekkür ediyorum. 5 yıldır kavacıkta kirada bir evde oturuyorum. Şu anki kira tutarım 1500 tl. İşime ve boğaza yakın olması nedeniyle bölgeyi çok seviyorum. Burdan ayrılmak istemiyorum. İstanbul dışındaki ailelerimizin bulunuduğu şehrilerde sahip olduğumuz arsalardan 5 yıl içerisinde istanbulda iyi bir ev alabilecek gelir elde edeceğimizi düşünüyorum. Yakın zamanda da elime bir akraba vefatı dolayısı ile 250 bin tl nakit geçti. Amacım 5 yıl boyunca kira ödemeden ve kredi almadan (alırsam en fazla 50.000 tl olur) yatırım getirisi, site vs. beklentisi olmadan mütevazi de olsa bir ev satın almak. Nasip olursa şu an almayı düşündüğüm evden bağımsız olarak 5 yıl içinde daha iyisini alacağımı ümit ediyorum. 250.000-300.000 tl ye kavacıkta krediye uygun olmayan evler (10 yaşından küçük evler de var) alınabileceği gibi ümramiye mehmet akif mah. gibi yerlerde de 5-10 yıllık bağımsız apartmanlarda daireler alınabiliyor. Çekmeköy taşdelern tarafları çok uzak geliyor. İş yerim beşiktaşta olduğundan ümraniye ötesine geçmek istemiyorum. Bu çerçevede tavsiyelerinizi lütfeder misiniz?