Genel iskanı olmayan ev almak hakkında

Soru

İyi akşamlar Tebernüş bey, Antalya'da havalimanına yakın bir bölgeden( henüz gelişmemiş )genel iskanı olmayan ama kat ittifakı olan tamamen bitmiş güzel bir siteden ev almak istiyorum. Araştırmalarım sonucunda müteahitin sigorta borcu olduğundan dolayı genel iskan alınmadığını öğrendim.Tanıdığım bir müteahit abimizde evin kalitesinin ve yapıda kullanılan malzemelerin kaliteli olduğunu iskan riskini kabul ettiğim takdirde uygun bir daire olduğunu belirtti. Sizin yazınıda yazdığınız gibi ödemeler maaşımın %40 geçmiyor.Toplamda 3 yıllık maaşım civarında kalıyor. Sorum Şu;Sizce bu riski almalımıyım.Yapının etrafı tamamen boş ve bağlı olduğu belediye bu bölge için imarı onaylamış büyükşehir belediyesinden bir kaç ay içinde onay bekleniyor.. Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Kasım 2012 | 17:14 Erdinç YILDIRIMCAN 1441 Kişi okudu

Ağaoğlu Çekmeköy Projesi

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Ağaoğlu'nun Çekmeköy arsasının fotoğraflarını havadanemlak.com'a koymuşsunuz. Bu hizmetleriniz için teşekkürler öncelikle. Benim merak ettiğim konu, bu arsada inşaata ne zaman başlayacak Ağaoğlu? Buraya başlar diye beklerken Maslak 1453'ü açıkladı. Çekmeköy projesini ertelediler mi? Teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Ekim 2012 | 10:30 AKİF ŞAHİN 1441 Kişi okudu

My Home Maslak Rezilliği

Soru

Artık kendimize my home maslakzedeler desek daha doğru olacak. Bizler 2011 yılının en sıkıntılı olduğu dönemde kurun fırladığı borsaların dip yaptığı zamanda lansmandan daire alarak ağaoğlu firmasına olan güvenimizi gösterdik. Fakat, ilk satıştan bir ay sonra sonra bir anda yapılan 25% itü indirimi ile yaşadığımız resmen kazıklanma duygusunu sineye çekip önümüze bakalım dediğimiz bir dönemin ardından satışa çıkan maslak 1453 projesinin m2 fiyatları ile 2.bir şok daha yaşadık ve resmen kazıklandık. Nasıl mı? Açın bakın şu an 1+1 ler my home maslakta 408 bin den başlarken yeni projede aynı m2 daire 355 bin tl. Hem de biz bu rakamı tam 1 sene önce ödedik. Yapılan bu haksızlık karşısında birikimlerimiz büyük zarar görmüş durumda. Başka bir deyişle bir sene önce 4750 den satılan bir projenin çok daha gösterişlisi ve daha iyi konumlusu olan diğer proje bir sene sonra nasıl oluyorda 3900 tl den satışa çıkar. İşin daha vahim tarafı bizler ilk projeden ev alırken sonradan çıkacak projenin daha pahalı olacağı satış ofisinden söylenmişti. O zaman tv lerde boy gösteren ali bey min. 5000 tl lerden bahsediyordu. Sayın ali bey herhalde bizlerden sağladığı haksız kazanç ile antika arabalar serisine yenilerini ekler. Ama şunu bilsin ki bu kadar insanın ahı birgün başka bir şekilde çıkar. Acaba bizlerin mağdur olarak yapabileceğimiz birşeyler var mı? Artık şunu biliyorum insanların yatırımlarını zarara uğratan bir mutahitten bir daha asla evde almam ve aldırmamda. Bunu ağaoğlunun iki farklı projesinden daire sahibi olan bir kişi olarak söylüyorum. Ya da büyük bir işadamı ise ali bey zarara uğrattığı bu insanların hakkını nasıl iade edecek?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Eylül 2012 | 21:14 Cem Tözge 1441 Kişi okudu

Pendik Aydos civarı için kanaatiniz nedir? Burada mesela Sarma

Soru

Pendik Aydos civarı için kanaatiniz nedir? Burada mesela Sarmaşıkevler diye bir site var ve tahminim siz de biliyorsunuzdur çok iyi bir yerleşime, site genişliğine, manzaraya ve havaya sahip. Buna benzer yerlerin bir zaafiyeti ulaşım imkanlarının şu an biraz azlığı. Uzun vadede düşününce size göre böyle bir yerin mi yoksa mesela gene aynı semtte olmak şartıyla, biraz daha merkezi, ulaşımı vs biraz daha kolay ama çok daha dar alana sıkışmış bir sitenin mi kıymetlenme ihtimali daha yüksek? Bu sorumu isterseniz daha genelde (Pendik'e endekslemeden) de cevaplayabilirsiniz.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Ocak 2010 | 15:04 ahmet baştuğ 1441 Kişi okudu

Şuan'da Yatırım Amaçlı Dükkan mı?

Soru

Tebernüş Bey Merhaba. Şuan konutlarımı sattım. Konutta yerine koyma noktasında alternatif bulabiliyorum ama yine de yüksekten alıyor olacağım. Dükkanların aynı primi yapmadığını görüyorum, daire yerine, kurumsal market veya kurumsal firma kiracılı merkezi bir dükkan alsam, akıllıca bir iş yapmış olur muyum? Saygılar..

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Ocak 2022 | 09:12 Cihan Eren İnaltekin 1439 Kişi okudu

Büyükçekmece tepekent villaları

Soru

Merhabalar Tepekent villalarının bu kadar boş kalması ve bu bölgenin popülerite kazanıp kazanmayacağını merak ediyorum natamam villalarla dolu acaba oradan villa almaya değer mi?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Temmuz 2021 | 20:51 Serap gür 1439 Kişi okudu

Hisseli kargir ev alımı hisse sorunu

Soru

Merhaba hocam 288mtkare alanı olan bir kargir ev satın almak istiyorum fakat bu evin 3 hissedarı var Benin alacağım hissedarın payı 281 mt digerlerinin 7.5 metrekare hissesi var bu durumda bana sıkıntı çıkarırlar mı bu konuda nasıl yardımcı olursunuz haklarım ve haklarını öğrenebilirmiyim Öneriniz nedir

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Ekim 2019 | 23:51 Mehmet arslan 1439 Kişi okudu

Evi satmak için birden fazla emlakçı ile sözleşme yapabilirmiyiz?

Soru

: İyi günler. Evi satmak için birden fazla emlakçı ile sözleşme yapabilirmiyiz? evi herhangi bir emlakçı vasıtası ile sattıysak diğer emlakçılarla sözleşme yaptık diye hepsine de komisyon ödemek zorunda mıyız?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Temmuz 2019 | 13:46 Ayşe Bulut 1439 Kişi okudu

Yeşil alan gösterilen Tapulu İskanlı Bİnamız için Aldğımız cevap

Soru

size bizim binanın durumunu anlatayım eğer bir yardımınız dokunursa cok seviniriz.. Bizim bina Kat ittifaklı ve iskanlı bir yerdir. Fakat 2004 de yeşil alan gösterilmiş o zamanın planı iptal olmuş . Fakat 2012 de tekrar yeni planda yeşil alan gösterildi. Bununla ilgili sözde belediyece askıya konulmuş tabi bir aylık sürec oldugu ıcın haberimiz olmadığından itiraz edemedik. Geçen ay itiraz ettik fakat askıda olduğu sürede itiraz etmediğimiz için dilekçemiz kabul edilmedi. Bu Konuda yardımlarınızı bizle paylaşırsanız seviniriz . Bina parsel no :56 ada no :2385 kocamustafapaşa mah. kadem sok. fatih/ist. inceleyebilirsiniz. Cevabınızı bekliyoruz . Bu şekilde belediyemize sordupumuzda aldğımız cevap şu şekilde oldu. Merhabalar. Söz konusu parselin 2012 tarihli imar planlarında tescilli sivil mimarlık örneği kaydı bulunmakta olup konut alanında ve kısmen park alanında kalmaktadır. Kurul kararı ile yapıya ilişkin tescil kaydının kaldırılması ile birlikte plan tadilatı yapılmış ve parselin tescil kaydı kaldırılarak H: 9.50 m irtifalı yapılaşma hakkı verilmiştir. " diye cevap aldık .Burda demek istediği şey nedir ? Burda demek istediği yeşil alan kaldırıldı mı ?

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Aralık 2018 | 12:16 emrah cengiz 1439 Kişi okudu

YURT DIŞINDAN BURAYA YATIRIM

Soru

Merhabalar tebernüş bey benim bir sorum olucaktı benim kırklareli organize sanayi bölgesinde 42dönümlük tarlam var geçen amerikadan yarımcı mail yolu ile bana ulaştı tarlamı almak için ve baya ciddi gözüküyor bu ne kadar doğrudur içimde şüpe oluştu ne yapmalıyım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Ekim 2018 | 17:56 Eray doğan 1439 Kişi okudu