kanal istanbul projesi yassıörene yararmı,arsam değerlenirmi.?

Soru

merhaba;2013 yılında yassıörenden küçük bir arsa aldım,havalimanı,3.köprü derken şimdide kanal istanbul açıklandı,bu projelerin yassıörene faydası varmı,sizin bildiğiniz yassıörende bir proje varmı (toki,kiptaş) ne yapmalıyım ,saygılar sunarım

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Ocak 2018 | 21:16 bülent akcı 1489 Kişi okudu

gayrimenkul sisteminde emlakçılık anlayışı

Soru

merhabalar daire satışlarında bizlere yardımcı olmaları için emlakçılarla iş birliği yaparız aracılık altında hak edişi bir anlaşma sağlarız . güvenle satabilmek için piyasada o kadar çok emlakçi var ki ofisleri bile olmadan İnternet sitesinden ilan hakkı alıp emlakçılık yapan firmalar bazen insanlar ofislerine bile gitmekten kaçılırlar bazen yoğun iş temposu trafik , üşengeçlik gibi faktörlerden tabi evini satabilicek emlaçısını sadece bir tavsiye ile tanımak bazen tapuda emlakçısıyla tanışmak gibi türk insanının kendine tarz unsubu vardır hem kurumsal bir firma değil hizmet yaptıgını anlatan kişilere birde satıcı ve alıcı para vermekte bu kişiler hiç bir vergiye tabi olmadan çalıyorlar hiç bir gelir beyan etmeden satışlar yapılıyor ve bu kişiler bazen yanlış bilgilerle örnek vericek olursak daireye gidiyor satıcıyla o binanın yönetim kurulunun almış oldugu kararlardan haberi yok , bahçeyi sitede giriş kattaki adama kullanabilirsiniz diyorlar ve sonra daireyi alan site sakini huzursuzluk yaratıyor olay başka yerlere çekiliyor uzuyor gidiyor bana kullanabilirsiniz dediler diyip konu sonra anladıgında o paraya bahçe kullanışsız daire mi aldım diyerek kendine kızıyor .buna benzer çok sorun emlakçılık sadece komisyon almak mı türkiyede ,bizlerin burada kurumsal veya referansları kuvvetli hem alıcının hakkını hem satıcının hakkını koruyabilecek emlak firmalarından yapmayıp sadece bilinçsiz olarak tanımadığı anlaşmasız daire alımları kiralama yaptıkları vergisiz olarak çalışmakta olan kişilerden yapmalarına devlet bir el atar mı ? bu işleri artık profesyonel kişilerin yapmaları yaptıkları çalışmaları hatta satacakları dairelerin yönetim planlarını okuyup bina hakkında detaylı bilgisi olup müşterisine doğru bilgi vererek sadece para değil dürüst olup satışlarını tamamlamalarını ne zaman görüceğiz . işini düzgün yapmak her zaman kazanmaktır . vergisini ödemeden ofis ve çalışan çalıştırmadan para kazanan ve yanlış yönlendiren emlakçılar ne zaman gayrimenkul danışmanlarına yerlerini bırakacaklar devletimiz ne zaman buna el atıcak tebernüş bey saygılar

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Ekim 2017 | 11:48 nuri kaya 1489 Kişi okudu

Arsami hangi teklife gore vermeliyim.

Soru

Merhaba Tebernüş bey. Sizin yönlendirmeniz bizim icin cok kiymetli olacaktir. Ümraniye Sinpaş Finans sehir projesinde 260m2 arsam var.Henüz satmadim. Sinpaş bana herhangi bir teklifle gelmedi.arsasini satmamiş 50 kisi koperatif kurmuş bizide uye yapmak istiyorlar. Sizce nasil bir yol izlemeliyim.Sinpaşla anlaşmak mi yoksa koperatife uye olmak mi beni karli cikarir? Teşekkürler.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Kasım 2017 | 13:36 Hasan Ateş 1490 Kişi okudu

Kira kontratı süresi bitti

Soru

Kira kontratım 6.6.2017 de doldu ev sahibim 10.6.2017 de telefonla evden çıkmamı istiyor evlenecekmiş benimde iki çocuğun okul sorunu nedeniyle ile evi boşaltamıyorum ne yapmam lazım beni evden çıkarabilirler mi teşekkür ederim iyi çalışmalar

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Haziran 2017 | 10:27 Yıldırım fırıncı 1489 Kişi okudu

hadımköy kiptaş evlerinden almak istiyorum

Soru

kızlarımla ortak bir ev almak istiyorum 100-110 bine kadar çıkarabiliyoruz. .Eşten emekliyim 1000 lira gelirim var. İstanbul da arıyorum toki yada kiptaş hangisini önerirsiniz [üzerime bir evim var].

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Nisan 2017 | 01:26 nuriye özcan 1490 Kişi okudu

dairemi teslim etmiyorlar.

Soru

Merhabalar Tebernüş Bey; Annemler Malatya'da Nil İnşaat Yapraklı Konutlarından 2014'de daire aldılar.Parayı nakit ödeyip tapularını aldılar.Fakat şirket o sene iflas erteleme verdi ve kayyum atandı.Bir Ankara firmasıyla sözleşme yapılıp işi bu şirketin devam ettireceği söylenildi fakat ondan da bir sonuç çıkmadı.2016 Haziran'da teslim edilmediği taktirde kira bedeli ödenecekti onuda talep edemiyoruz şuanda.Konunun akıbeti ile ilgili kimseden bilgi alamıyoruz.Şu aşamada ne yapmalıyız.İflas ertelemenin 1 senelik süresi kalmış bildiğim kadarıyla.Anne ve baba yaşlı insanlar ellerinde ki birikimi buraya yatırdılar ve ne olacağına dair merak içindeler.Bize bu durumda ne yapmamız gerektiği hakkında bilgi vermenizi rica ederim.Şimdiden teşekkür ederim.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
07 Eylül 2016 | 12:21 aslıhan çınar 1489 Kişi okudu

Tem34 Projesi hakkında bilgi almak istiyorum.

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Yatırım amaçlı dükkan almak istiyorum. Araştırma yaptım size de danışmak istedim. Tem34 projesi 1045 m2 yer için 2.600.000 tl isteniliyor kira çarpanı ise 250 civarında bu oran sizce nasıldır? Yoksa İkitelli organize sanayi bölgesinde 600 m2 bitmiş dükkanı 3.000.000 tl gibi rakamlara almak mı mantıklı kira çarpanı 300 ve bitmiş bir yer. Tem34 ise 7 - 8 aya teslim edilecekmiş prim açısından sizce hangisi ön planda hangisini tercih etmeliyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
23 Mart 2016 | 15:39 Abdullah Karaca 1490 Kişi okudu

Rayiç bedeli cezasına itiraz edilebilir mi?

Soru

Merhaba, 10 yıl önce anlaşmalı boşandım ve mahkeme eski eşimin üstüne olan evi de ikiye böldü. Bizde evi emlakçıya verip satışa çıkardık. Emlakçı satamayınca ben kredi çekip yarı parasını eski eşime verip evi üstüme aldım. Emlakçı bizden 2000 tl. talep etse de biz aramızda aldığımız için sadece 300tl. olan masrafı 500tl. olarak verdim. Bu satışta emlakçının önerisiyle ev değerinden düşük gösterildi. (Üstelik tapuda bile son kat olduğu için 90m2 değil 38m2 gözükmektedir.) Ben de krediyi ödeyemeyince zarar da ederek evi sattım. 10 yıl sonra eski eşime düşük göstermişsin diyerek ceza tebligatı gelmiş. Nisanın 15'inde tapuda falan kişiye gidip pişmanlık/pazarlık/taksitlendirme yapın demişler. 1-Bu duruma itiraz etme hakkı var mı? (çünkü tapuda ve belediyede bile farklı m2 gözüküyor.) Ne yapılması gerekir? 2-İkinci satış için bana da ayrıca ceza gelir mi? 3-Bir okuyucuya verdiğiniz cevapta şikayet olmazsa ceza genellikle olmaz demiştiniz. Emlakçı şikayet etmişse onu karşı-şikayet etme hakkımız var mı? Teşekkürler.

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
15 Mart 2016 | 15:49 Kaya AYDIN 1489 Kişi okudu

silivri-Akören arsami satamiyorum

Soru

selam. evet 2008 deki soru bana ait. tavsiyeniz üzerine bekledim.Tesekkür öngörünüz kismen gerceklesti.ama simdi islerimden dolayi(Antalyada insaat yapiyorum) satmaliyim yani acil paraya ihtiyacim var.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Temmuz 2015 | 12:33 mehmet genc 1489 Kişi okudu

Eyüp Alibeyköydeki Kentsel Dönüşüm Hakkında

Soru

Merhaba Tebernüş bey, Öncelikle teşekkür ederim, İnsanları aydınlattığınız için. Alibeyköy bayramoğlunda oturuyorum ve kentsel dönüşüm için adımlar atıldı. Oturanların bir çoğuyla anlaşmalar yapıldı ve sözleşmeler imzalar atıldı. Yalnız şöyle bir durum var. Orada oturanların belli bir kısmında tapu tahsis belgesi var ve belgeleri olanlara 2 daire verildi hatta 5 tane dairesi olanlara 5 tane ev verildi. Ayrıca oturduğumuz ev 5 oda 1 salon. 200 metrekare ve verilecek olan evler 85 metrekre ayrıca bizimde tapu tahsis belgesi var. Bize verilen ev ise 1 tane ve 85 metre kare. Bununla ilgili ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim. Konuyu bilgilerinize sunuyorum. Cevap verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler ve Saygılarımla.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Aralık 2014 | 12:07 Vedat Yılmaz 1489 Kişi okudu