emlak

Soru

Merhaba İstanbul kurtköy ilçesinde uydukent mahallesinde sporkent sitesi 5 . Katta bir daire almak istiyorum. 135 metrekare 13 yillik bir bina. Ici yapili degil.210 bin istiyor ev sahibi. Sizce fiyati uygin mu yoksa fazla mi¿evin fiyatı bana fazla geldi. Sizce fiyati nasıl

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Eylül 2013 | 11:38 asli ince 891 Kişi okudu

kayaşehir 17.bölge

Soru

kayaşehir fenertepe 17.bölgenin geleceği nasıl olur ?evler prim yapar mı?metro projesi olduğu söyleniyor bilginiz var mı?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Temmuz 2013 | 12:08 ABDULCELİL SARIÇAYIR 891 Kişi okudu

Kayaşehir Toki

Soru

merhabalar Kayaşehir 14. bölgede 3+1 daireler için 130 bin gibi bir ücret isteniyor sizce bölge dahada değerlenir mi yoksa yeni yapılan konutlarla hep bu fiyatlarda mı seyreder satmak mı beklemek mi gerekir?Kanalistanbul güzergahı , Çapa tıp fakültesi gibi faktörlerin bölgeye etkisi olur mu?Tesekkür ederim ...

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Haziran 2013 | 14:51 Halil Ozturk 891 Kişi okudu

datçada yatırım

Soru

Merkezden bir arsa aldım,kredisini ödüyorum.2.bir arsayı almam çok mümkün değil.Arazi alabilirim belki ancak o da beni biraz ürkütüyor. Datçadaki değişim uzun bir zamanı da alabilir. Arazi çok daha uzun vadeli yatırım gibi geliyor.Ben herşey yolunda giderse 5 yıl gibi bir sürede datçaya yerleşmeyi planlıyorum.Dükkan ya da ev alırsam oradan gelecek kiradan da faydalanarak almayı planlamıştım..Kredi ile yatırım yapmak çok doğru değil ama ben o parayı biriktirene kadar datça alıp başını gidebilir de.Bu durumda siz ev veya dükkan farketmez diyorsunuz sanırım.Peki ben biraz düşüneyim :)

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
03 Mayıs 2013 | 17:55 Ozan Taştan 891 Kişi okudu

dumankaya vizyon

Soru

benim sadece dumankaya vizyonun ileriye dönük iyi prim yapacagına inanıyorum 10 numara proje

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Nisan 2013 | 19:20 serhat DURSUN 891 Kişi okudu

Bengisu üzerinde belediyenin yıkım kararı varmış

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Bengisu ile ilgili işlemlere başlarken emlakçıya tapunun türünü,projeye aykırılık olup olmaması soruları yönelttiğimde araştırayım dedi ki aynı sitede oturuyor kendisi,gelen cevap 2007 de başlayan inşaatlar esnasında yüklenici firma zor durumda kalınca projeye aykırı olarak havuz olarak görünen yere 3.etap da 2 blok daha dikip bunları satmış, belediyede 2012 yılında yıkım kararı almış. Bizim bloklar ilk etaptakilerden ama sitenin geneline uygulanan bir yıkım kararı ise bizlerde sanırım etkileniriz. Emlakçı sitede güçlü insanlar oturuyor yıkamazlar kesinlikle diyor,çözüm olarak yüklenici firmanın tadilat projesi hazırlayıp belediyeye sunması gerekiyormuş ama şuan buna da pek yanaşmıyormuş bengisu'yu yapan firma. Site yönetimide hukuki yollardan haklarını arayacakmış. Sizce tüm bunlara rağmen burada daire alınabilir mi ve banka kredi verir mi bazı bankalar veriyor diyorlar ama artık bana orada oturmasına rağmen bu haberleri baştan vermediği için emlakçı hanfendiye de güvenmiyorum. Sizce uzak mı durmalıyım ileride prim yapar gibime geliyor ama kredi de çıkmaz herhalde. iyi çalışmalar, Sedat

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
05 Nisan 2013 | 15:29 Sedat Düztaş 891 Kişi okudu

İzaleyi şuyu ve vasiyet

Soru

Merhaba Hilal Hanım.İzaleyi şuyu davası açan varis emlakı kendi alabilirmi? İçinde oturan varisin alma önceliği var mı? Ayrıca baba vasiyet edip te varlığını evlatlarından birine bırakabilir mi ? Teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
03 Nisan 2013 | 08:40 M.Cahit GÜNDEŞ 891 Kişi okudu

tema park fiyatlar

Soru

Merhaba. Tema park projesini daha önceki sorularımda da belirttiğim üzere yıllardır bekliyorum. İlk sorum fiyatlar 2800-3000 tl arasında mı olacak çünkü öyle okudum internette. Bana aralık dar gibi geldi. 2. sorum kdv dahil fiyatlar mı bunlar biliyor musunuz? Bir de söylemek istediğim bizim halkımız nedense fiyat indirmekle değilde artırma peşinde. halkalıdaki projeler bitmek üzere ve bitmiş projeler yani sizden öğrendiğimiz bilgiler neticesinde konuşuyorum bitmiş proje ise kira getirisi vardır ve kıyaslama buna göre yapılmalıdır. Diğer konu ödeme koşulları. Bir inşaat şirketi 0.60 dan 10 yıl kredi ya da hemen al seneye ödemeye başla gibi kampanyaları varsa fiyat üzerinde doğrudan etkisi olacağını düşünüyorum. Soyak park aparts projesi avrupa konutları atakent 3 den daha önce satışa çıkmıştı ve metrekare fiyatı atakent 3 den yüksekti. Atakent 3 fiyatları düşük olunca soyak indirime gitti diye biliyorum ev alan tanıdıklarımız var ordan. Bunun yanında aklımda kalan avrupa konutları atakent 3 projesinde de ilk satış günü sizin tabirinizle kapılar kırıldı ancak temmuzda teslim olmasına rağmen hala daha satılmamış daireler var. Tema park projesinde de benzer durum olur diye düşünüyorum lansman fiyatları birkaç gün durur sonrası artışa geçer. Ben 25 yaşındayım kendim için değil ailem için araştırıyorum. Size de bu platformda gerek sizin gerek diğer yatırımcı arkadaşlardan faydalandığım bilgiler için teşekkür ediyorum.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Mart 2013 | 14:09 Mustafa yılmaz 891 Kişi okudu

Garden City'mi Orion Park'mı?

Soru

Merhaba Tebernüş Bey, Esenyurttan yatırım amaçlı olmayan kendimiz oturmak ev almak istiyoruz fakat aklımıza yatan 2 proje var. Biri Garden City diğeri ise Orion Park. Garden'da 3+1 daire 170 bin lira civarında, Orion Park'ta ise 240 bin lira civarında. Her ikisininde iskanı alınmış. Bu projeler hakkında olumsuz bir durum, şikayet varmıdır? Konum olarak ve fiyat açısından karşılaştırırsak hangisini almak daha mantıklı olur sizce?

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Mart 2013 | 18:21 Kemal Efe 891 Kişi okudu

mıknatıs kent

Soru

Merhaba Tebernüş Bey (Magnet City ) mıknatıs kent projesini duyduk acaba konut projesi olacak mı? İyi çalışmalar.

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
07 Mart 2013 | 19:44 Feyyaz Demirci 891 Kişi okudu