Çatı piyesli daire projede küçük gözüküyor

Soru

Alacağım daire arsa tapulu 20/1100 gözüküyorarsa payı... daire 200 m2 çatı piyesli .. projede 85 m2 den 158 m2 ye tamamlanmış gözüküyor kredi çekmeme engel değilmiş fakat aklıma takıldı bana sonrafan bi sorun çıkartırmı kentsel dönüşümde zarara uğrarmıyım şimdi den tesekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
20 Mayıs 2018 | 00:25 burcu terzi 757 Kişi okudu

MALİKLER ARASINDA ANLAŞMAZLIK

Soru

mrb 6 kat imarı olan 8 daireli 4 katlı binamızı mütaahhit ile kat karşılığı yapması için anlaşma sağladık _2 bodrumda bulunan malik anlaşmayı kabul etmedi imzalamadı binamız yıkıldı imza atmayan malik için rayiç değeri belirlendi buranın ödenmesi halinde inşaatın yapılmasına izin veriliyor bizlerde burayı diğer malikler olarak almak istemiyoruz kanunda belirtildiği üzere devlet burayı satın alıyormu alıyor ise durum nasıl işliyor teşekkür ederim

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
06 Kasım 2017 | 19:56 nihat kibar 758 Kişi okudu

Tapu harcını yükseltememe hakkında

Soru

2011 yılı 9.ayda aldığım arsanın tapu değerini pişmanlık ile yükseltmek istedim ve ilgili vergi dairesine gittim ancak vergi dairesi müdür yardımcısı 5 yılı geçtiği için pişmanlık ile tapu değeri yükselemeyeceğini söyledi.Oysaki pişmanlıkta herhangi bir süre bulunmamakta hakkımda herhangi bir vergi incelemesi de söz konusu değil.Maliye 4440189 aradığımda onlarda pişmanlık ile başvuru yapabileceğimi söylüyorlar.Durum nedir acaba nasıl yükselte bilirim tapu değerini

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
15 Eylül 2017 | 15:45 ADNAN BARIŞÇIL 758 Kişi okudu

Acil ! Emeklilik istisnası

Soru

Karı ve koca bir konutta %50 ortak ve adam emekli olduğu için vergiden muaf tutuluyor kadın hakkında bilgi yok ama kadına düşen vergi ödeniyor Bu olayda bir yanlışlık var mı vergi hukuku sınav sorumuz cevabını bilmiyorum

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
06 Ağustos 2017 | 17:22 Zeynep yıldız 758 Kişi okudu

evimi şerefiyelendirmek için nereye başvurabilirim, Belgin Bilgiç

Soru

Binamıza risk raporu alındı bakanlığa müracat yapıldı.Bina 4 katlı 9 daire 1 dükkan dan oluşuyor.Giriş katta ön cephede 35/418 arsa paylı olan dükkan ,arka cephede 35/418 arsa paylı olan benim evim , üst katlarda da ön cepheler 43/418 -Arka cepheler 44/418 metrekare arsa paylıdır.Yeni yapılacak projeden dolayı apartman giriş boşluğu daha verimli kullanıldığı için evimin metrekaresi 7-8 metrekare büyüyecek.komşularımın metrekaresi ile eşit olacak.Mütehaite verecek dairemiz bulunmadığından bina yenileme ücretini ve yüklenici ücretini biz ödeyeceğiz.komşularım daire maliyetlerinin eşit ödenmesini istiyor fakat benim evim giriş arka cephe ve istinat duvarına bakıyor onların evi kadar değer kazanmayacak .ben şerefiyelendirilmesini istiyorum.bunun için bina yıkılmadan bu 2-3 aylık süreçte nereye başvurabilirim ve sonuç alabilirim?binamız Ankara Bahçelievler de caddeye yakın değerli bir yerde.evler aynı metrekarede yapılacak fakat arsa paylarının değiştirilmeyeceğini söyledi müteahit. Benim evimin şu anki emlak değeri 270 bin civarında 200 bin de yapım maliyetiyle 470 bin civarında olacak .Katta ki dairelerin ederi 400 bine yakın yapım maliyeti ile 600 bine yakın .bittiğinde onlar 800 bine satabilirler ama ben maliyetine bile satamam belki.onun için aynı maliyeti ödemek istemiyorum.herkes kazancı oranında ödeme yapsın istiyorum .mümkün mü?Bu arada evlerimizin 107 metrekare yapılacak Şimdiden teşekkür ediyorum.selamlar,saygılar.

Belgin Bilgiç tarafından yanıtlandı.
28 Temmuz 2017 | 14:41 Jale Yılmaz 758 Kişi okudu

Sozlezme yapmak ...,..................................................

Soru

Anne ve teyzeye ait bir arsamız kat karşılığı müteahhite verdik. Teyzem felçli olduğundan oğlu vasilik aldı bende anneden vekalet aldım . Vasilik alması için mahkemeye bir sözleşme gerekti. Avukat aracılığı ile müteahhit noterden vasilik için Bir sözleşme yaptırdı burada herşey anlaştığımiz gibi.Teyze oğlu bu sözleşme ile vasiik aldı.bu arada müteahhit arsadakieski evi yıkim Kararı alıp yıktı.Belediye arsaya bitişik hazine yeri olan 17 MT.yeri müteahhite almak zorundasın dedi müteahhit burayı aldı . Tapuda arsa değişikliği nedeni ile plan çizilip verildi imza aşamasındayız yeni tapu verilecek. Şimdi sorumu soruyorum. Vasilik için önceden yaptığımız sözleşme devam edermi yada tekrar yeni bir. Sözleşme yapılmalımi yapılmaz ise problem çıkarmı.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
21 Temmuz 2017 | 23:24 Mahmut caliskan 757 Kişi okudu

Babadan çocuklara mal devri

Soru

Merhaba tebernüş bey Babam ve amcamın buyuk sayılabilecek bir arazileri var büyüklüğünden dolayı satmak istedikleri halde satmakta zorlanıyorlar eskisi gibi parsel yapamadıklarından dolayıda satısısı çok zor taktir edersinizki daha küçük parseller yaparak satısı çok kolay olurdu.benim size sorum ise babamın kendi çocuklarına amcamın da kendi çocuklarına bu araziyi hibe etmeleri veya devir etmeleri mümkünmü? olması halinde arazi aşagı yukarı 15 hisseye bölünüp satışi çok daha kolay olacaktır şimdiden teşekkürler.

Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Temmuz 2017 | 10:46 yavuz sonkaya 757 Kişi okudu

Miras kalan 2adet dairenin taksimi Hakkı'nda

Soru

Merhaba. Babamdan kalan 2 adet daire var.mirascılar olarak ortak karar aldık. kalan miras annemin üzerine intikal olup sonra annemin vefatı halinde mirasçılara kalacak şekilde intifa olarak öğrendiğimiz şekilde yapmak istiyoruz.bu işi en kolay ve az masraflı nasıl yaparız.(annemden başka ben ve abim var.)

Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
22 Mayıs 2017 | 21:23 Özden Çetinöz 758 Kişi okudu

TOKİ nin bir arsaya girmesi olumlu bir durum mu olumsuz mu?

Soru

bir arsa yatırımı yapmayı düşünüyorum ama TOKİ bölgesinde diyorlar..sizce arsayı alayım mı TOKİ beni mağdur eder mi? Çünkü araştırdığım kadarıyla kimse TOKİ'nin verdiği paraya razı değil? Acil yorumunuzu bekliyorum lütfen şimdiden teşekkürler

Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Nisan 2017 | 14:05 faruk altıntaş 757 Kişi okudu

Kira sözleşmesi ve tadilat

Soru

Merhaba,ben İzmir/Bornova'da yaklaşık 3 yıldır aynı evde ikamet etmekteyim. Ev sahibi ile 3 yıldır sözleşme yenilemedik. ilk sene size zam yapmıyorum ama depozitoyu vermem karşılığında dedi.2 .sene ise kiramıza %10 civarı zam yaptı ancak sözleşme hala eski sözleşmeydi. Geçtiğimiz yaz evde kimse yokken evi su basmış. Ancak su basmasının nedeni belli değildi. Suçu bize attılar. Aşağıdaki dükkanın tavanına zarar vermiş(dükkan da aynı ev sahibine ait fakat farklı insanlar işletiyor.) Dükkan masrafları bize ödetmek istiyor ancak çok fahiş fiyatlar ve hiçbir şekilde uzlaşmıyorlar. Biz herhangi bir ücret ödemesek, yasal bir suç işlemiş olur muyuz? Yardım edin lütfen çok zor durumdayız.

Av. Kadir Kurtuluş tarafından yanıtlandı.
27 Şubat 2017 | 23:09 Kurtuluş YILMAZ 757 Kişi okudu